Един от нападателите на таксиджия в Ямбол излиза от ареста

18-годишният боксьор Симеон обаче остава зад решетките
Обновена: 21 дек 2017 20:32 | 21 дек 2017 20:28,
5
Един от нападателите на таксиджия в Ямбол излиза от ареста
Снимка: Архив, Reuters

14-годишният Костадин Стоянов, обвинен в опит за грабеж и опит за убийство на таксиметров шофьор от Ямбол на 11 декември, излиза от ареста.

Още по темата

Припомняме, че таксиджията бе прострелян с преправен газов пистолет, след като е бил извикан на адрес в ямболското село Дражево.

Бургаският апелативен съд измени мярката за неотклонение на Костадин, но той ще бъде поставен под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая в Ямбол.

Според апелативните магистрати не е налице изключителен случай, който да налага момче на 14 г. да бъде задържано под стража. Тепърва предстоят експертизи, които да установят дали Костадин е разбирал свойството и значението на това, което върши и дали е могъл сам да ръководи действията си към момента на престъплението. Все още не е изяснен напълно и механизмът на деянието, посочва съдът.

Вторият задържан - боксьорът Симеон Димитров, дванайсетокласник от спортното училище в Ямбол, остава зад решетките.

Сред мотивите на съда са, че разследването разполага с достатъчно данни, за да се обоснове авторството на грабежа и опита за убийство на таксиметровия шофьор Апостол Вълчев.

В същото време има и достатъчно основания за реална опасност лицето да се укрие или да извърши друго престъпление. Решението на Бургаския апелативен съд е окончателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо да ги наградят хората и да накарат таксиджията да им плаща обезщетение, те ги вкарали в затвора... Защо? Нима никога не сте си имали работа с таксиметрови шофьори? Стреляли по него? Ами голяма работа. Траксиджиите всекидневно скъсяват живота на милиони шофьори и крадат от клиентите все едно им е позволено. Все някой трябва да им раздаде правосъдие. Браво на младежите.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Според апелативните магистрати не е налице изключителен случай, който да налага момче на 14 г. да бъде задържано под стража."Така си е! Не по тях са стеляли :/Гнусни лицемери!
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уникална държава - уникална съдебна система!
1
1
 
13
 
! Отговори
бившо ченге преди 6 години
По мое време трима като тия набиха един дядо и му взеха парите за да пият!Осъдиха ги на по 2 години!След време ги пуснаха,и тримата се изпущаха по улиците,и непрекъснато ревяха!И определено бяха мръднали!Сега е либерастия и такива имат права,квото и да означава това!