Освободиха от ареста шофьора, прегазил дете в Първенец

Оказа се, че автомобилът е занесъл на заледен участък
22 дек 2017 19:36,
38
Освободиха от ареста шофьора, прегазил дете в Първенец
Снимка: Dnes.bg

Окръжният съд в Пловдив освободи от ареста шофьора, който прегази дете в ромската махала на пловдивското село Първенец.

След инцидента, роднини на загиналото дете, нанесоха побой на 56-годишния водач на джипа, като в потушаването на конфликта участваше и жандармерия.

Още по темата
"Всеки можеше да бъде на моето място, всеки момент ще рухна, много съжалявам", заяви в съдебната зала водачът Димитър Йовчев.

Според магистратите няма опасност подсъдимият да се укрие, като досега е оказал пълно съдействие на органите на реда, а в минутите след инцидента е останал на мястото на произшествието, въпреки че е видял, че местните жители искат да се саморазправят с него.

Оказа се, че автомобилът е попаднал на заледен участък. Колата, която се движела с около 40 км в час, се плъзнала по леда, ударила се в ограда и при рикошета ударила майката и детето.

11-годишното момиченце и майка й вървели по пътното платно, защото липсвали тротоари.

"Водачът Димитър Йовчев има само две нарушения на пътя - фиш по 20 лева през 2008 и 2010 година”, обясни адвокатът му Кирил Николов.

В обвинението на Йовчев не е посочена никаква норма, нито дори поне нормативен акт, нарушаването на които да е в причинно-следствена връзка с настъпилата в резултат на пътнотранспортното произшествие смърт. Такива нарушения не се конкретизираха и от представителя на прокуратурата в хода на съдебните прения, пише в решението на съда.

Независимо от това магистратите наложиха мярка "подписка" на шофьора от Първенец.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шосе което минава през село или град и няма тротоар за пешеходци си е чисто престъпление. Човека не е навлезал в зона за пешеходци. Пешеходците са ходели по пътното платно.кметствата и държавата са виновни. Бог да прости момичето, но шьофьора не е виновен.
23
0
 
6
 
! Отговори
Кина преди 6 години
А ти шофирал ли си по заледен участък ?! Никакви уми не ти помагат при обледенена пътна настилка. Преди 3 години се обърнахме по таван с 40 км/ч. на съвсем леко завойче (няма да казвам с колко км/ч сме го минавали при добри пътни условия без да го усетим). Благодарни сме за чудото, че загина геройски само автомобила. Ако имаше хора на пътя на подхлъзването, понеже това стана в населено място, нямаше да минем без пострадали.
22
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Tosi e ubiez na dete saschto e na sboboda a dr deto e ubil momi4enzeto ev aresta da edni sabor sa dr svoboda sa novi ubiistva po patuschtata luda rabota v bg
21
3
 
12
 
! Отговори
Ddd преди 6 години
Заледен път, хора на платното- какво очаквате? За съжаление непоправимото се случва и ние нямаме контрол. И на мен ми се е случвало да се въртя като пумпал на заледена улица с 30, и то в центъра на София. Цяло чудо че нямаше пострадали, така че недейте да съдите. А ромите, като получат някой лев ще млъкнат, те и без това използват децата си само като средство за приходи. Сигурен че ромката дори не знае името на загиналото детенце.
20
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знам, българино и цигaнино, че искаш държава без съд и закони, където ти да си съдия и екзекутор, ама такава държава, има в Сърбия, Африка и по-изостаналите части на Азия - върви там !
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 10Това го казваш в качеството си на анализатор, физик или автотехник ? Не, кое е ? Как проучи въпроса, че реши, че ситуацията е точно таква, каквото ти я роди главата, ако изобщо е способна на оригинална мисъл ?
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КолобърБрат, съдът е преценил, че този човек няма да извърши повече престъпления, затова го пуска. Това не е умишлено убийство. Било е заледен път, детето е било без надзор на учлицата, а шофьорът, доколкота аз знам, не е криминално проявен. Ще има дело, ще се разглежда и ще се разбира, кой крив, кой прав. Ти, тая власт, от народа я нямаш. Ако я искаш, учи право, стани съдия и тогава си съди наред.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прощавайте за долния неразбираем коментар включи ми се коректора на телефона. Идеята ми беше че човека е по-важен да го пускат
16
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е какво като е ромче човека е работещ трудов полезен онова е гадно *** естествено че е по-важно и ще го освободят онеяъкат като хлеб арки после сгазени
15
3
 
19
 
! Отговори
РВ преди 6 години
Много се съмнявам че шведката е водила детето по тротоара. На мен лично ми се е случвало малко шведче да скача пред колата за да го ударя и да ме изнудват за пари, но някак си успях да избегна удара. Спрях, слязох от колата и го направих да съжелява че не съм го блъснал.На всеки може да се случи да попадне в катастрофа. Човека не го е направил нарочно. Нека се направи експертиза за да се разбере какво точно е станало.
14
29
 
14
 
! Отговори
Колобър преди 6 години
Убил дете на пътя и свободен? Само в България държавата защитава убийците! Какво като детето е ромче,то си е дете,човек! Рибата е вмирисана яко откъм ГЛАВАТА!
13
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде са половината коментари бе оуууУ
12
2
 
17
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 6 години
До 11Някой май не е карал след дъжд през януари, нито джип нито умения помагат...особено ако някой друг сгреши!Монтьор и гумаджия, добре!!Па и статистик велик се оказа,а
11
42
 
13
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
Адекватната присъда в този случай е минимум 15 години затвор.
10
32
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе и аз съм се хлъзвал когато гумите ми бяха износени и с 80 км в час но от тогава вече карам само с нови гуми. А и при 40 км няма как да се хлъзнеш чак толкова че да убиеш детето. На кой ли ги разправя този тези хуморески? При 40 км трябва да си на ледена пързалка за да се изпързаляш чак толкова. На този провериха ли му задните спирачки дали държът или е само на предни както й 90 % от шоферчетата. Ако не ти държат задните спирачки направо си за затвора от раз. Скороста му е била поне 80 км!
9
20
 
17
 
! Отговори
до 9 преди 6 години
... ако това "***" беше твое дете ?*** си като почитател на телевизия алфа ...
8
23
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълна бг порнография .Утрепваш дете и 3 дни по-късно се прибираш дома за коледа да пийваш ракийка ?!?
7
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя изобщо няма вид на бит от шведите!И те като нашите само се плюнчат!
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Така деНаправо сценарий за филм на ужасите по Стивън Кинг!
5
5
 
34
 
! Отговори
Така де преди 6 години
Историята е доста абсурдна, карал под ограничението, попаднал на лед, нямало тротоари, ударил се в ограда и после ударил детето.