За незаконния прием в МУ - парични гаранции по 200 хил. лв.

Един от обвиняемите имал много документи за собственост на имоти
10
За незаконния прием в МУ - парични гаранции по 200 хил. лв.
Снимка: архив, БулФото

Четирима от обвинените за незаконни действия при приема на студенти в Медицинския университет в София остават с мярка "парична гаранция" от по 200 хил. лв.

Това реши Специализираният наказателен съд, като потвърди в закрито заседание наложените от Специализираната прокуратура мерки.

Още по темата
На другите двама обвинени по делото Д.Ц. и А.Ф. съдът определи гаранциите, намалявайки ги наполовина - по 100 000 лв., съобщиха от Апелативната специализирана прокуратура.

Определенията на съда по мерките за неотклонение са окончателни и не подлежат на обжалване или протест.

Част от обвинените все още работят в МУ, а друга са бивши служители.

Основното престъпление, за което се води разследването, е прием на чуждестранни студенти и преминаване на изпитите им по нерегламентиран начин.

Приетите по тази схема студенти са над 20. Сумата за прием била 40-50 хил. евро, а за "оправяне" на изпитите - 2-5 хил. евро на човек.

Междувременно при извършени допълнителни процесуално-следствени действия у един от обвиняемите са намерени и иззети над 134 000 лева в различни валути, както и голям брой документи за собственост на имоти.


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
До Валя Лазарова:
За вас, рушветчиите, какавото и да е заплащането - все ще е малко..
7
2
 
2
 
! Отговори
Валя Лазарова преди 1 година
Всичко е нагласено! Това са английски граждани от арабски произход, които нямат нужда да бъдат студенти за да живеят навсякъде в ЕС. Става въпрос за парите на Университета, изкарани от зле платени преподаватели! Просто ГЕРБ иска всяка държавна фирма ,която има доход да си плаща такса спокойствие.Обвиненията са смешни ,защото чуждите студенти подават документите си в МОН, които трябва да решат дали дипломите им отговарят на средно образование.След това се записват в университета с такса 7 хил.лв
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези мафиоти трябва да се опандизят до живот,каква е тази гаранция,тези пари от къде са,кой знае от кога действа схемата.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Po4ti 80% ot vihistite v balgariq sa s falhivi diplomi.
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
герб-ери
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А за вече "произведените" кадри на МУ и за тяхното високомерие, безпардонност и некомпетентност кой ще плати?
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Срам и позор 860
1
2
 
19
 
! Отговори
кажете преди 1 година
А какво се предприема срещу чуждестранните студенти и преминаването на изпитите им по нерегламентиран начин.Те са дали подкуп за да бъдат приети? Също е престъпление.Да бъде анулиран приема им и да напуснат България.