Д-р Димитров си тръгва от ареста с "подписка"! А и с две обвинения

Едното е за превишаване на права и за незаконно оръжие
Обновена: 6 мар 2018 12:31 | 6 мар 2018 12:30, Камелия Цветанова
143
Д-р Димитров си тръгва от ареста с "подписка"! А и с две обвинения
Снимка: Facebook

Пловдивският лекар д-р Иван Димитров, убил крадеца Жоро Плъха от "Столипиново" и за чиято свобода два дни стотици излязоха на протест в Пловдив и София, ще бъде пуснат от ареста, където прекара 72 часа.

Прокуратурата ще поиска той да бъде освободен с мярка за неотклонение "подписка", защото според обвинителите той няма да се укрие, нито ще извърши друго престъпление.

Още по темата

"Въз основа на фактите, с името и подписа си съм преценил, че д-р Димитров, който в момента е национален герой, е извършил престъпление с превишаване на пределите на неизбежна отбрана. Добре да го запомните, че е неизбежна отбрана, а не самоотбрана", обясни обвинителят от Окръжната прокуратура в Пловдив Георги Пенев.

"Правя това не под влияние на уличните протести, а на вътрешното ми убеждение и на събраните до момента доказателства", отсече още той.

Лекарят е с две обвинения към момента. Едното е по член 119 от Наказателния кодекс за умишлено причиняване на смърт при превишаване на пределите за неизбежната отбрана.

Ако бъде признат за виновен той може да получи присъда от 5 години затвор. 

Второто е за незаконно притежавано оръжие. Освен пистолета "Валтер", полицията е открила и 17 патрони в апартамента му, като 16 от тях са за пистолет "Макаров".

За това престъпление Наказателния кодекс предвижда от 2 до 8 години затвор.

По-рано от прокуратурата съобщиха, че лекарят е наблюдавал 30 минута опита за кражба на Жоро Плъха, но не се е обадил в полицията.

След като крадецът е тръгнал да бяга, обвиняемият е стрелял по него с предварително зареден пистолет. По-късно викнал свой приятел, за да разчистват местопрестъплението, поискал от двама думи да изтрият записите от видеокамерите, на които се вижда как държи оръжие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
20
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен24Не хора като доктора са над закона, а хората от Етноса. Навсякъде в България! Лично съм вижда пред КАТ Пловдив как въртят незаконна търговия с цигари, а МВР просто си го мести в другия крачол...
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 26Глупаво разсъждение.
19
2
 
23
 
! Отговори
Ееей,КРИВОсъдие!!! преди 6 години
Всеки трябва да има право да пази собствеността си,семейството си и живота си от крадци и убийци. Рецидивистите стигнаха до наглостта и да пикаятв домовете ни,а после да ни окрадат и убият. Я,СТИГА!!!! ПРОМЕНЯЙТЕ ЗАКОНИТЕ,ЧЕ СТЕ НАЙ- ЧЕРНИТЕ ОВЦЕ В ДЪРЖАВАТА!!!!
18
1
 
26
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До oфци А не мислиш ли, че на народът, който влачи каиша , работи, плаща данъци , му е писнало да влачи на гърба си Етноса? И на Етноса все да му се разминава? Е, на тоя не му се размина.
17
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте какво, .. ако доктора нямаше оръжие, щеше да пише по вестниците, лекар от Пловдив заклан в дома си заедно със съпругата и двете му деца от неизвестен извършител.Оръжието да стане законно !Чакаме промени в закона !И ако някой чантаджия даде на ци.ганин право за оръжие да бъде подведен за подкуп.
16
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-опасен град в България е София с най-много убийства следван от Варна и Бургас. Най-много грабежи и кражби 80 % от всички престъпления са в Пловдив. Страната е във военно и предреволюционно положение и проблемите на България са социални и неравенство и пораждат голяма омраза между хората. Разрешат ли масово оръжие ромите и българите и бедни и богати ще се избият.
15
0
 
20
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До ВЪПРОС ?Службата Кос няма да ти разреши оръжие, ако ще и канонизиран за светец да си. Оръжие не разрешават на простосмъртни-току виж скочили да си търсят правата.Разрешават на по-състоятелните , онези с фирмите, които могат да докажат някакъв голям доход и да направят "дарение" на полицията. По-лесно е да станеш ловджия, остолкото да ти разрешат оръжие, ей така, за самоотбрана.Умират от страх, да не се въоръжи народа, яма да могат да бият баби и старци безнаказано, както пред НС преди време.
14
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"То в България всичко е възможно убиваш човек и те пускат подписка,и то с незаконен пистолет.браво"Каква е тарифата на Сорос днеска?
13
1
 
14
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен5 Ами, просто стоиш и се извиняваш, а не се биеш, хвърляш или ръгаш с ножа.Но за да сбъркаш вратата на гаража, да я разбиеш посред нощ, колко ли сбъркан в чипа трябва да си самият ти? Или за теб това е напълно нормално, както е нормално за жената на Плъха той да се бие с хората???
12
2
 
30
 
! Отговори
ВЪПРОС ? преди 6 години
Да сменят закона ! Плъховете са навсякъде ! Искам да имам законно оръжие . Живял съм по законите до днес, но в страх не се живее. Имам дом, деца и стари родители. Бях в казарма, с психиката съм добре и неупотребявам алкохол. Готов съм да премина всички тестове, но сериозно ви казвам искам законно оръжие.В България става страшно. В Израел всеки трити изкарал казармата носи оръжие. Ако някой е запознат да каже какъв е реда ?
11
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доктор Димитров президент
10
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквата направи какви ли не гимнастики да отърве Цветанов от затвор, обаче доктора ще го хвърли на вълците.
9
19
 
5
 
! Отговори
Супер Българин преди 6 години
Аха. Окей. Ясно. Значи убивам някого, намирам достатъчно СОП-аджии да се подпишат в моя защитя и си излизам. Много яко. А, само трябва да си подбирам жертвичките така, че да се вписват в профила за, явно, 'обществено приемливи' жертви. Че пък иначе чудесното общество ще вземе да се дигне срещу мен. От България по-убаво нема!Пък от Българин! Направо туй е най-чудесно на земята.Съжалявам всички нещастници, които не живеят в България и не са Българи.
8
3
 
19
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Версията на ДС прокурора е толкова нескопосана, че немай накъде. Ще го наблюдавам аз, 30 минути, хахахахахаха. Абе и аз съм имал такива случаи. Две от етноса, беха седнали под дувара ми и каканижеха на турски, джабала-джабала... джабала, джабала... За секунди кръвта ми кипна и пушката ми беше в ръката и като им избабаних един изстрел, но встрани от тях, хихихи, щото знам, че българинът е никой в тая държава, тия са развикаа и хукнаа надоле барабар с мъжете си. Прокурорчето го чака същото!
7
1
 
13
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
докторчето явно е човек на действието, така трябва. превишил е пределите на "отбрана" спор няма, но така трябва. прокуратурата и съдиите не е зле да упражнят умението по което ги подбират - да разтягат локуми - и да измислят няква формулировка да го изкарат невинвн, може да им спаси живота, ако не днес, то утре.
6
3
 
41
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Според някои, доктора е трябвало да покани Плъха у тях, да го почерпи по кафе, да му предложи жена си, и да му свети, докато....Ако беше викнал полиция-тя щеше да дойде поне 30 минути след като по веригата на 112 се е подал сигнала през 5-5 операторки, и ако полицията не е преценила , че случая не е маловажен, или поне след 3-тото обаждане на доктора на 112.До тогава-оня отдавна да е духнал от меснопрестъплението. Браво на Доктора! И още нещо-Оръжието трябва да е законно и във всеки дом.
5
11
 
5
 
! Отговори
Упадъка продължава преди 6 години
Всяко чудо за три дена в българия!Слаба ракия сте.Не се сърдете на никой че сте най-бедните.Заслужавате си съдбата.Господ гледа и наказва с криза и беднотия непослушните и завистливите.
4
33
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То в България всичко е възможно убиваш човек и те пускат подписка,и то с незаконен пистолет.браво
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за много умните ...както доктора има версия, така и прокуратурата има своя версия.Коя от двете е реалната може и да не разберем, съдът остава да прецени коя е достоверната. За това преди това няма смисъл да се твърди кой прав кой крив.Въпросът за моралната страна на нещата е друг, там всеки може да си пише колкото иска.
2
41
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОЗИ СЛУЧАЙ ПО-УМНИТЕ ОТ НАС ГО РАЗКРИХМЕ ОЩЕ ВЧЕРА!ПО УМНИТЕ ХОРА НЕ СА БАЛАМИ ДА МУ СЕ ВРЪЗВАТ НА ЛЪЖИТЕ НА ДОКТОРА! :D