Докторът разплакан и пред съда: Стрелях, инак щях да бъда убит!

По думите му първи в схватката е посегнал Жоро Плъха
Обновена: 6 мар 2018 13:25 | 6 мар 2018 13:07,
597

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Доктор Иван Димитров излезе от следствения арест със сълзи на очите и заяви, че ако не е стрелял той е щял да бъде на мястото на убития от него Георги Джевизов.

По думите му първи в схватката е посегнал именно рома, известен като Жоро Плъха.

Още по темата

"Не се чувствам престъпник, но ако попадна втори път в такава ситуация, не бих повторил действията си", добави лекарят.

Д-р Димитров твърди, че Жоро Плъха е имал съучастник. При нападението Джевизов ранил лекаря с нож в крака.

"Това не е моят живот - да убивам хора. 6 пъти съм обиран досега", каза още медикът.

На излизане от ареста той бе посрещнат от съпругата му Жулиета.

Медикът обяви пред Bulgaria ON AIR, че казаното по-рано днес от прокуратурата е неистина и скоро той ще излезе с изявление пред медиите.

Въпреки решението на магистратите, Пловдив излиза на пореден протест в негова защита.

Преди "подписка"-та за Димитров от прокуратурата съобщиха подробности за убийството.

Ситуацията се обърна на 180 градуса и се оказа, че почти нищо от тиражираната информация в медиите не е вярна.

Семейството на доктора не е било в апартамента в нощта, когато той е станал обект на обир от Жоро Плъха. Оказа се също, че съпругата на медика живее в село Крумово.

Самият лекар е наблюдавал около 30 минути апаша, не е подал сигнал на тел. 112, а е решил да действа сам и e простреля крадеца с незаконно притежавания си пистолет "Валтер".

На д-р Иван Димитров ще бъде повдигнато обвинение за незаконно притежание на патроните и пистолета, с който е убил Жоро Плъха.

След като е застрелял рома докторът се обадил на двама свои приятели, които да му помогнат със заличаването на следите. С помощта на единия са събрани гилзи и е почистена кръвта на убития. Заличени са и други доказателства, уличаващи д-р Димитров, обявиха от държавното обвинение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


597
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
389
5
 
20
 
! Отговори
До 430 преди 6 години
Ами няма да се катериш на черешата на дядката и няма никой да стреля по теб, шведе.... Крайно време е да се научите, че чуждото не е общо и щом никой не ви е поканил, нямате работа там - да берете на някой гроздето, черешата, да тараши те гаража или къщата му...
388
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навсякъде по света като имате назаконно оръжие подлежите на съдебно преследване, навсякъде когато простреляте някой, а след това не се обадите в полицията, а се опитате да прикриете следите се разглежда като умишлено действие, независимо от причината, и всичко това доктора го е направил с цел да подведе разследването и това навсякъде по света се възприема като отежняващо вината обстоятелство.Задайте си въпроса, за какво му е на доктор незаконен пистолет, защо е прикрил действията си
387
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
9
386
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само че ромът в случая е доктора,защото лъже като такъв..
385
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 430 научи си децата да уважават чуждата собстввност. Много жалко ако не си, вероятно няма да я уважават и като големи..
384
6
 
15
 
! Отговори
Рали1 преди 6 години
Цитирах първите информации по случая!На първите кадри дадоха следи от ДВА куршума!Следваха дни мълчание и хоп-когато хората масово започнаха да излизат и на улицата-пресконференция!Нож-намерен до трупа на плъха изведнъж се оказа в жилището измит...Две гилзи намерени,следи от два куршума...никой не е чул да се изпразва пълнител!Половин час ли пишман крладецът се е въртял около гаража без да прави нищо?Пипат бързо и бягат!Другото е приказка за наивници!
383
1
 
5
 
! Отговори
До маламата преди 6 години
Напълно те подкрепям за поста и че точно така трябва да се действа, но. Мисля че е ти си от онези драскачи, които в реална ситуация биха се завили през глава. Лесно се трепе по филмите а?
382
6
 
28
 
! Отговори
Генчо преди 6 години
Както вече писах аз съм обиран 8 пъти от *** и търпението ми се изчерпа. Не пистолетчета, експлозиви ще ползвам за да не ги намират с дупки по тях, а в дупки в стените!
381
18
 
15
 
! Отговори
до 427 преди 6 години
Ами ако утре изкуфял дядка гръмне няколко деца, покатерили се на черешата му?!?!Аз лично съм против притежанието на оръжие от хора които не са на служба в МВР.А дали МВР, ще започнат да си вършат работата, това до някъде зависи и от нас гражданите. Мрънкаме, ревем но не правим нищо, само ги псуваме ония в парламента, че те са ни виновни?!?! Причина винаги имаме а сме демокрация, никой не ни спира ... навремето хората с кръв са си плащали за правата а сега всеки забил у фейса и са прай на герой
380
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен до 423 преди 6 години
Алоооооо ти наред ли си ? Единствени които защитават Жоро плъха са НПО драскачи, хайде сега да не влизам в подробности кой спонсорира НПО.Задокеанските "братя" дават тези пари.
379
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормалните хора не си купуват незаконно оръжие, правят го само хора които са решили да извършат престъпление, нормалните хора спазват процедурата
378
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време е закона да се промени! Либерализация на придобиването и използването на оръжие в частен имот - собствеността е неприкосновена. Променете закона!
377
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как така разбрахте, че е имало доказателства, като са заличени?!
376
5
 
15
 
! Отговори
до 423 преди 6 години
Никой не го защитава, просто държим на обективизма. Истината,преди всичко!Иначе ме боли дедовия за Жорката!
375
20
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И доктора е престъпник точно толкова колкото и въпрпсния Жоро
374
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много настървено червените *** тук защитават Жоро Плъха, нищо чудно, намаляват им избирателите
373
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Продобиването на незаконно и нерегистрирано оръжие е престъпление на всякъде по света
372
16
 
16
 
! Отговори
До 417 преди 6 години
Купил е незаконно оръжие, по престъпен начин, също се сдобил и с боеприпаси за него, заличил е следи на местопрестъплението с цел да подведе разследващите.... За сега това е известно, нищо чудно и други неща излизат За всички тия неща, навсякъде по. Света ще получи значителна ефективна присъда
371
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В президентството е пълно с плъхове
370
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така като слушах пресконференцията с прокуратурата си е баш брутално убийство ... а бяха максимално изчерпателни в доводите си. Вярвам на прокуратурата. Дали жаля убития? В никакъв случай, определено си е намерил майстора и липсата му може само да ни е от полза. В крайна сметка ако се кара по канон, доктора гори! Иначе ако не беше го направил, може би щеше да има истински опит за взлом и дори посегателство срещу него, но в крайна сметка не е имало а хипотезата не е причина. Това е то закона :(