Нападат те с нож у дома: Всеки има правото и задължението да се защити

Ангел Джамбазки с призив: Незабавно освободете д-р Димитров
Обновена: 4 мар 2018 20:49 | 4 мар 2018 20:12, Красимир Ангелов
232
Нападат те с нож у дома: Всеки има правото и задължението да се защити
Снимка: Булфото

Незабавно да бъде освободен лекарят, който уби криминално проявения Жоро Джевизов - Жоро Плъха, в защита на собствеността си. За това настоя в своя позиция евродепутатът и  зам.-председател на ВМРО – Българско национално движение Ангел Джамбазки.

Още по темата
Мъжът от Столипиново е стар познайник на полицията с дълго криминално досие, а д-р Димитров е уважават лекар – анестезиолог, който ежедневно спасява човешки животи. Достойният мъж, просто е действал в условията на неизбежна самоотбрана – един правен институт, който ние от ВМРО – БНД от години настояваме да бъде разширен, се чете в позицията на Джамбазки.

„Настоявам за незабавното освобождаване на Иван Димитров, анестезиолог -  задържан за убийство в Пловдив. Настоявам за незабавното снемане на всички обвинения срещу него. С удоволствие ще покрия всички разноски по организирането на възможно най-добрата адвокатска защита на доктор Димитров“, посочи евродепутатът.

Според него в случая става въпрос за класически случай на неизбежна самоотбрана. „Когато бъде нападнат с нож в дома си всеки български гражданин има правото и задължението да се защити със всички средства живота и здравето си, както и това на своите близки, имота и честта си“, категоричен бе Джамбазки.

„Частната собственост е неприкосновена и тази неприкосновеност трябва да бъде пазена от закона. Многократно сме настоявали за разширяване на пределите и обхвата на неизбежната самоотбрана в Наказателния кодекс, както и за чувствително облекчаване на режима за придобиване, носене и използване на лично, късоцевно нарезно оръжие за самоотбрана и самоохрана. Въоръженият мъж е свободен мъж.

Наглостта на престъпниците, комбинирана със слабостта на правоохранителните органи, изисква незабавно тези промени, за да могат гражданите да се защитават“, категоричен бе Ангел Джамбазки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
0
 
1
 
! Отговори
Съсел преди 6 години
Не можах да разбера в колко часа е станало убийството.
173
0
 
0
 
! Отговори
zoro преди 6 години
dcambazki ti da ne si glaven prokuror na bg tikva glupava v koya evropa civeesch
172
0
 
3
 
! Отговори
БАЙ ГАНЯ преди 6 години
КАКВА СТАНА ТЯ СЛЕД ИЗЯВЛЕНИЕТО НА ПРОКУРАТУРАТА, АЙДЕ ИЗЯВЛЕНИЕ И ОТ ТАЗИ ПИЯВИЦА СЕГА ДЕТО Е НА ХРАНИЛКА ОТ ЦЕЛИЯ НАРОД!
171
2
 
4
 
! Отговори
Диди08 преди 6 години
До НекъфЕ как да прокарат този закон, като са малцинство! Българите гласуват за ГЕРБ и за БСП, така, че не обвинявай Джамбазки, че не е прокарал закона, групата им е малка, как да стане? Продължавайте да гласувате за горепосочените две партии и естествено, че този въпрос със самозащитата/ и ци......ския въпрос /няма да се разрешат!
170
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До wc166 При комунистите от БСП/АБВ,с патерицата ДПС,е още по-зле.Сега е по-малкото зло.
169
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Българин от чужбина177 В България ще останат само ***,които влизат с взлом в домовете на българите,крадат,безчинстват,изнасилват,убиват,а после се измъкват с леки присъди.Циганкататова иска,"да го заключат в тоалетната...да извика полицията,но да не го убива",както казва,защот е сигурна,че наказанията са смешно леки и ще се измъкне,за да може после отново да краде...Свобода за доктора,защитил имота и семейството си.
168
0
 
18
 
! Отговори
Българин от чужбина преди 6 години
Готови сме със съпругата ми да приютим д-р Димитров и семейството му в един от нашите апартаменти, заради отмъстителните събратя на Жоро, от които всичко може да се очаква.Не сме много далеч от България, освен това в града ни има няколко много добри болници, както и медицински университет с клиника. Сигурен съм, че ще го вземат на работа.
167
1
 
15
 
! Отговори
Цецо преди 6 години
А кога ще хванат втория ? Или на лекаря ще припишат съучасничество ?!?
166
7
 
21
 
! Отговори
Некъф преди 6 години
Джамбазки, предателю долен, точно вие обещавате от 15 години да прокарате закона така, че всеки да може да се защити във собствената си къща без да бъде подведен под отговорност. Толкова сте жалки с ония дебелия *** Каракачанката, че като ви видя ми се доповръща.
165
6
 
23
 
! Отговори
Асен преди 6 години
Генерал Любен Гоцев направи от тази република купчина тор. България ще възкръсне когато той си отиде.
164
1
 
18
 
! Отговори
Киро преди 6 години
Има дефицит на справедливост в България заради една шепа хора - кукловодите. Това същото нещо прави държавата бедна и кара много хора да емигрират. Има ли пилот в самолета? Това е въпросът.
163
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо досега раследващите органи не са излязли с някаква достоверна информация, ами само всеки си прави предположения ?
162
1
 
15
 
! Отговори
читател преди 6 години
До КрайДобре би било и ти за узрееш, да четеш, и после да пишеш.Няма оправдани от съда, когато 3-4 зелени влизат с брадви, а са посрещнати с оръжие.Всеки влезнал без позволение в дома ти, трябва или веднага да напусне, или да бъде отстрелян. Законът препоръчва да извикаш милиця, пардон, полиция, резултатът е ясен.Докато дойдат, ако изобщо дойдат, си жертва!
161
0
 
4
 
! Отговори
до умника! преди 6 години
До АнонименПърво трябва да докажат, че той е виновен. И всички да са убедени в доказателствата.А не съда да доказва , че е невинен, по твоята логика, всеки може да замине за ареста, и после дълго да доказва че е невинен
160
0
 
2
 
! Отговори
Bgpas преди 6 години
Imenata sa drugi. Miatkate energiata po falshivi celi...
159
0
 
35
 
! Отговори
Пловдив преди 6 години
София и Варна,спите ли?Това е огромен проблем за много хора и ще става все по-голям .Те бъдещето на България го знаят.СТОП на кражбите изнасилванията, убийствата в домовете на хората.
158
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой дава ли си сметка,че задържан не означава осъден...и това че обвинението може да бъде променено във всеки един момент?Както и за това,че провеждането на процес е единствения начин,по който да се докаже,че лекарят е невинен?
157
5
 
10
 
! Отговори
wc преди 6 години
Сами си избрахте да живеете в нужник. Сега преживявайте с каквото намерите!
156
0
 
6
 
! Отговори
Край преди 6 години
Революция при демокрация се прави с кардинална промяна на избирателната система. При мажоритарна избирателна система - 90% от депутатите ще са нови хора. И с ново самочувствие на избрани а не назначени с листа.Това обаче народа нито го разбра нито има ВОЛЯТА да го наложи - остави се да бъде язден от партиите.
155
0
 
2
 
! Отговори
Englishman in BG преди 6 години
До Smooth оставката ще остави вакуум да бъде запълнен от друга пиявица, думата, която търсите, е REVOLUTION! Заместен от хората без шанс за връщане.