Докторът разплакан и пред съда: Стрелях, инак щях да бъда убит!

По думите му първи в схватката е посегнал Жоро Плъха
Обновена: 6 мар 2018 13:25 | 6 мар 2018 13:07,
597

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Доктор Иван Димитров излезе от следствения арест със сълзи на очите и заяви, че ако не е стрелял той е щял да бъде на мястото на убития от него Георги Джевизов.

По думите му първи в схватката е посегнал именно рома, известен като Жоро Плъха.

Още по темата

"Не се чувствам престъпник, но ако попадна втори път в такава ситуация, не бих повторил действията си", добави лекарят.

Д-р Димитров твърди, че Жоро Плъха е имал съучастник. При нападението Джевизов ранил лекаря с нож в крака.

"Това не е моят живот - да убивам хора. 6 пъти съм обиран досега", каза още медикът.

На излизане от ареста той бе посрещнат от съпругата му Жулиета.

Медикът обяви пред Bulgaria ON AIR, че казаното по-рано днес от прокуратурата е неистина и скоро той ще излезе с изявление пред медиите.

Въпреки решението на магистратите, Пловдив излиза на пореден протест в негова защита.

Преди "подписка"-та за Димитров от прокуратурата съобщиха подробности за убийството.

Ситуацията се обърна на 180 градуса и се оказа, че почти нищо от тиражираната информация в медиите не е вярна.

Семейството на доктора не е било в апартамента в нощта, когато той е станал обект на обир от Жоро Плъха. Оказа се също, че съпругата на медика живее в село Крумово.

Самият лекар е наблюдавал около 30 минути апаша, не е подал сигнал на тел. 112, а е решил да действа сам и e простреля крадеца с незаконно притежавания си пистолет "Валтер".

На д-р Иван Димитров ще бъде повдигнато обвинение за незаконно притежание на патроните и пистолета, с който е убил Жоро Плъха.

След като е застрелял рома докторът се обадил на двама свои приятели, които да му помогнат със заличаването на следите. С помощта на единия са събрани гилзи и е почистена кръвта на убития. Заличени са и други доказателства, уличаващи д-р Димитров, обявиха от държавното обвинение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


597
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
369
5
 
18
 
! Отговори
До факт преди 6 години
И все пан не разбирам какво е "престъплението", което според теб е извършил доктора? Това, че е "причакал" и нападнал от "засада" в собствения си имот!?! рецидивист, който "изненадващо" се оказал "швед" и.... правиш от това "етнически проблем"!? Щото сигурно са нарушени "традициите" на "ледуте" да влизат спокойно в чужди имоти и да вземат от там неща, които не са оставяли!
368
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А някой прочел ли е някъде какво точно е откраднал плъха от гаража на доктора - все пак е тършувал половин час вътре?
367
3
 
15
 
! Отговори
Рали1 преди 6 години
Как се обръща информация на 180 гр?Само питам и малко да помислим."До трупа на Джевизов е намерен нож,който е негов"и после ножът бил в жилището на доктора-измит?"Охранителна камера на съседна къща е записала опита за кражба"..след дни-доктора искал да изтрият записите и щели да възстановяват.."Убийството е било записано от камерите на областната администрация"-има ли записи или не!Когато силовите ни министерства не знаят защо са силови,когато полицаите ги е страх да стрелят,почват гражданите!!
366
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво излиза - полезен за обществото елемент отстранява вреден такъв, а реакцията на държавата/правосъдието е да отстрани полезния елемент за известно време (в зависимост от присъдата) от обществото. Или иначе казано вместо лекарят да спасява човешки животи 1-3-5 години и да внася пари в хазната заедно с това, ще харчи парите на данъкоплатеца и ще подпира стените на затвора, защото благодарение на него в обществото има един крадец по-малко, който вероятно щеше да ограби още X жилища...
365
1
 
13
 
! Отговори
бг преди 6 години
Не е нужно да мислим какво ще стане ако ни стигне....да мислим как да не ни стига....щото нашите деца ако продължава така ще спят с автоматите
364
8
 
8
 
! Отговори
Свобода преди 6 години
Браво на доктора! Намали с един избирателите на Радев и г-жа Лъжа!
363
2
 
13
 
! Отговори
Мартин Кръстев преди 6 години
След като ме нападнаха два......... в входа където живея и аз си купих пистолет ама газов и го заредих с травматични патрони не съм го регистрирал.Обиран ми е и апартамента на местото на доктора и аз щях да го гръмна ***.
362
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
.....политици, мутри,измамници, малко журналисти и т.н. и нещата ша са опраат
361
3
 
18
 
! Отговори
бг преди 6 години
За случея няма какво повече да лаем - един човек го няма...друг съсипа живота си..щот няма държава.Престъпноста е безнаказана, престъпници,мутри,татуирани плъхове,далавери.....и т.н. .Всичко е на улицата за наша сметка.А не е трудно.За влизане в частен имот -20г. затвор,ако собственика е там ...право да го защити...Да се строят свинеферми,кравеферми,птицеферми...да се садят градини...да има работа за неграмотни,соц.слаби,самотни майки и т.н. и да се строят затвори...пълни с неискащите да работят
360
5
 
7
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
До До фактНе бе пич ти май неосъзнаваш както и оня отдолу дето ги лепи с тиксо.Държавата ни е на границата на пълен и тотален колапс!Инвеститори бягат няма сигурност съдебна система здравеопазване и образование.Държавата ни е ке.еф и е като в Багдад а дори по-опасно!Всякакви етнически конфликти ще съсипят това подобие на държава още по-бързо.Просто трябва да се следва закона ама той бил лекар ама бил железничар тва няма значение трябва да се следи закона иначе ситуацията става неконтролируема
359
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига те издевателствали с лекарите - биете ги като ходят по адреси, оня със шесте апартамента ги съди а в случая човека е свършил работата на "държавата". И както казваше банкянския бек ако плъха беше в затвора това нямаше да се случи!
358
4
 
13
 
! Отговори
До Ризван преди 6 години
Прокуратурата не съди, а повдига обвинения, които представя в съда за решаване. Но прокуратурата както може да повдигне, така и да свали обвинение! В случая според мен веднага трябва да го свали, ако иска поне малко да покаже, че е на страната на обикновения честен и трудов човек, а не на страната на рецидивистите!
357
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пуснаха доктора - протестите страха, г-жа Петкова си остава министър макар , че подаде оставка която уж беше одобрена, г-н Добрев въпреки решениета на конституционният съд си остава депутат - всичко си тръгна по старому само за три дни.
356
2
 
9
 
! Отговори
До факт преди 6 години
Какво значи "общ" гараж в двора на къщата на доктора... И къщата ли е "обща", и семейството ли му е "общо" по твоята логикЪ... Извинявай, от къде пишеш - от Столипиново, Факултето или от ХК!?
355
4
 
21
 
! Отговори
Призив преди 6 години
Прокуратурата си вкарва автогол! Веднага да свали обвиненията срещу доктора! Човекът заслужава не обвинения, а награда! Дори санаториум на държавна издръжка за претърпени вреди стрес, защото държавата е виновна, че рецидивист вместо да изтърпява доживотна каторга, продължава да безчинства и тормози хората! 34135
354
0
 
16
 
! Отговори
Ризван преди 6 години
Ако "прокурватурата" го осъди нека им влезе и на тях плъх в къщи! Нека вкусят горчилката пък тогава да видим!
353
4
 
13
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
До АнонименПише че гаражът е общ и ако е вярно няма как да е на доктора.Както и да е завършвам с мисълта че правосъдието не е работа на народа проблема в България е ниското ниво нна образование и мисълта че всеки може и разбира от всчико.Такива проблеми може дори и гражданска война да разпалят и да изгорят много невинни хора по улиците в знак на отмъщение а това ще разори тази държавица която и без тва едва крета!
352
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изходът на този случай ще даде ясни сигнали на други плъхове.
351
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плъха "Жоро" е бил в собсвеността на доктора, какво като не му е влязал в спалнята, жилището е съвкупност от помещения, покрити и/или/ открити пространства, обединени функционално и пространствено в едно цяло за задоволяване на жилищни нужди, тоест, в това число гаража, вратата на гаража са част от жилището на доктора.
350
2
 
15
 
! Отговори
mann преди 6 години
До 391,като не виждаш, явно си доста глупав. Единия е рецидивист с богата история, другия е защитавал частната си собственост, било то и с прекомерна сила. Какво ще стане, ако не го осъдят ли? Всеки един *** ще си помисли дали да влиза в частна собственост, ако знае, че може да изяде калая. Нека да се направят промени в НК, които да бъдат превантивни както за крадците, така и за притежателите на незаконно оръжие. Но условна за доктора е в реда на нещата с оглед на ситуацията..