12-годишна провесила бебето през терасата! Съдят майката!

Малолетното момиче е разпитано, не е ясно защо го е сторила
15 мар 2018 08:50,
45
12-годишна провесила бебето през терасата! Съдят майката!
Кадър: Нова тв

12-годишно момиче е провесило детето на годинка и 2 месеца през остъклена тераса на 8-ия етаж на блок в столичния квартал "Разсадника".

Свидетели на смразяващата сцена станали хора от отсрещния блок. Те се обадили в полицията, а един заснел случващото се на видео и го изпратил в Нова тв.

Още по темата

На кадрите се вижда как момичето държи детето извън парапета на терасата. Първо го придържа под мишниците, после го провисва за ръчичките, като го оставя да стъпи на ламаринената стряха над прозореца на долния етаж. После вдига бебето и го прибира.

Веднага след излъчването на клипа Софийската районна прокуратура (СРП) започна проверка. Тя показала, че детето не е провесено от майка си, а от братовчедка си.

Вчера тя е отведена в полицията за разпит, който се е провел в присъствието на психолог и инспектор от Детска педагогическа стая. Няма яснота какво е провокирало това й действие.

Тъй като е малолетна, момичето не може да носи наказателна отговорност. Най-вероятно ще ѝ наложат възпитателни мерки.

Майката пък ще се сдобие с обвинение за неполагане на достатъчно родителски грижи и ако бъде осъдена, може да получи до 3 г. затвор и обществено порицание.

За случая е подаден и сигнал в Агенцията за закрила на детето. Оттам обясниха, че на терен работят от отдела за закрила на детето към дирекция "Социално подпомагане" в район "Възраждане", а агенцията само контролира процеса.

Бебето има по-голямо братче - на 11 години. Вчера двете деца бяха заедно с майката в полицията и се очакваше социалните да ги настанят във временен център, пише "24 часа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
2
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Ако две семейства живеят в един апартамент,сигурно е цяло наказание за семейството с дванадесетгодишното момиче да се съобразява с биологичния ритъм на това с бебето.Всеки ден да се сблъскваш с бебешки използвани памперси ,лигавници и т.н.,си е жив АДвенчър.Майката на бебето е била небрежна и не си е взела бебето със себе си.Не може да се очаква друг да носи вината.Родителите на момичето защо позволяват на полицията да травмира дъщеря им?
32
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Някои деца не изживяват детството си и биват тормозени и заставяни от възрастните да гледат по малките си братя,сестри и братовчеди,нямайки време за себе си.Това е дете на 12 години ,началото на така трудната тийн възраст.То все още е малолетно и не трябва да носи отворността на иначе безотговорната майка на бебето.Майката е виновна,че не си е гледала детето.Тя да си носи отговорността от закона.Да й се отнеме детето!
31
5
 
4
 
! Отговори
Аман преди 6 години
Това с изтупването на дрехите е най-опашатата лъжа, която някога съм чувала. На малката психопатка, пак ще и се размине, за да утрепе някой след 5-6 години. Трябва да съдят нея и нейните родители, затова че са отгледали психопат
30
6
 
19
 
! Отговори
Зрител преди 6 години
Само за опасността прокуратурата правилно се самосезира. Питам обаче какви са действията и за проявената престъпна небрежност на г-н Москов ???? Г-н Цацаров затова си е просто една ЦАЦА !!!!
29
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютна некомпетентност...,майката и децата щели да бъдат настанявани в център....поради каква причина...,да не би да е имало надили.....цирк....
28
4
 
19
 
! Отговори
ИзраилЛазаревичГелбо преди 6 години
До АнонименМинистъра на транспорта е " техен човек " - те техните хора си ги пазят .... и това са същите хора които ми натрапват Истанбулски конвенции *** и прочие !
27
2
 
11
 
! Отговори
До коментар номер 1 преди 6 години
Майко мила това ми оправи деня, заклевам се.
26
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ве журналистите що не разследвате как министъра на транспорта УБИ детето си поради родителска безотговорност, качил го на моторна шейна на детето едва на 4 години, карал е там където е било забранено, а вероятно е употребил и алкохол? Нещо не бяхте токова отворени, един въпрос не посмяхте да зададохте, защото сте пълни мишки. Полицията същата работа.
25
5
 
26
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
аз като бях малък, някои от съучениците ми минаваха над реката по една тръба. ако тогава ги имаше тия загрижени за децата *** веднага щяха да ги отнемат от родителите им за да ги дадат в приемни семейства .
24
1
 
4
 
! Отговори
Григорий Распутин преди 6 години
Тази малката да не се е помислила за Валентина Терешкова?Опасна игра играе...
23
2
 
4
 
! Отговори
Да преди 6 години
Диаспората!
22
4
 
16
 
! Отговори
Rucifer преди 6 години
До онбашиятаСтига с тази глупава джендърщина. ***, значи род. Мъжки, женски или среден. Наричачайте нещата с истинските им имена.
21
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите сме станали т*ъпи като американските ред-неци, вместо бургери муаме мазни банички, мислиме се за най-велики, знаем всичко и всички са ни длъжни. Тази случка е част от битието на БГ ред-нека.
20
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната глупост с която се занимава все по-деградиралото ни общество, в което *** ценностти избуяват. И какво се е случило толкова? Ние като сме били деца къде по-големи глупости сме правили. Днес разни прости гъдулки с големи усти, правят от мухата слон.
19
0
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 6 години
До ЗлобаТова преди да прелети розов слон през хола им или след това се е случило?Сега, знаем, че някои хора с определени характеристики много добре лъжат. Като започнат да къдрят едни истории и започваш да се съмняваш, как се казваше баба ти. Ама и техните истории имат повече смисъл от това, дето си написал/а.
18
0
 
27
 
! Отговори
избирател преди 6 години
Ей верно бе,защо само майката ще съди?!А бащата?!
17
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мисля, че в България доста подценяваме децата. На 12 години те вече пушат, пият, взимат наркотици, правят секс, често се бият и дори убиват, а ние ги третираме като деца и смятаме, че не могат да отговарят за дейстивята си и да носят отговорност за тях...Това не е правилно! Истината е, че днешните 12 годишни нямат нищо общо с тези отпреди 20, 30 или 50 години - доста по-съзрели са! Според мен трябва да ги третираме като възтрастни, съответно да носят наказателна отговорност!
16
0
 
16
 
! Отговори
Край преди 6 години
Бе тия и осъдили и не. Най вероятно НЕ. Ама представете си съседите им на какво са осъдени. Как се живее с тия - ума не ми го побира. Реално са на етническия фронт. Предлагам държавата да изплаща по 1000 лв. на месец на българите дето живеят до роми. Така по здрави момчета ще са съгласни да живеят до тях и да ги вкарват в ред.
15
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ена майка посотоянно заплашвала бебето си, че ако не спре да реве, ще го изхвърли през балкона. Един ден оставила бебето само в апартамента с по-голямото си дете. Бебето започнало да реве и детето приело буквално, каквото говорела майка му, взело бебето и го изхвърлило през балкона.
14
1
 
42
 
! Отговори
1234 преди 6 години
А защо и бащата не носи отговорност? И той, и майката работели - ми тогава отговорността еи на двамата - защо само на майката? Нали двамата родители са отговорни за децата? Що за средновековно мислене?