След бягството – Софийкият затвор остана и без зам.-шеф

12 служители хванати в грешки за Владимир Пелов и Радослав Колев
10
След бягството – Софийкият затвор остана и без зам.-шеф
Снимка: Булфото, архив

Отстраниха заместник-директора на Софийския затвор Анатоли Борисов заради бягството на двамата рецидивисти Владимир Пелов и Радослав Колев.

Още по темата

Причината - резултатите от проверката, извършена след бягството на двамата рецидивисти Владимир Пелов и Радослав Колев, каза правосъдният министър Цецка Цачева при изслушване в Правната комисия в парламента, цитирана от Нова тв.

Общо 12 служители на мястото за лишаване от свобода се разследват за допуснати грешки, позволили на престъпниците да се измъкнат.

Тя каза още, че намалява броя на наказаните с пробация. Ето защо се обсъжда идеята инспектори, които по принцип се занимават с това, да бъдат командировани на работа в затворите – за да помагат при охраната.

Внимателно се изследвали и средствата за заглушаване в местата за лишаване от свобода. Проучват се и устройства за заглушаване на дронове.

Започнал е и одит в три затвора. През изминалия уикенд пък имало внезапни проверки в различни места за лишаване от свобода. При тях били открити забранени вещи в някои от килиите. Акцията е водена лично от заместник-министъра на правосъдието проф. Николай Проданов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
7 Тонкма хора с 55 инчово плазме и плейстейшън там, ти ми говориш за четящи гардове.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чистачката - директор!
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Представям си следния сценарии - Уволняват всички служители и 2 седмици търсят и наемат нови, а през това време не остава и един затворник :)
4
1
 
8
 
! Отговори
Ал Капоне преди 5 години
На Цецка мерките не струват пукната пара.
3
1
 
10
 
! Отговори
Хан Тервел преди 5 години
Такива като Цецка и Иванчева ще ни довършат окончателно! Може ли да оставиш Централния Софийски затвор и Община Младост на практика без управление в такъв момент????? Все едно да оъстраниш пилот на самолет защото си е разлял кафето на пода.
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направете чистачката директор, другите не стават..
1
2
 
19
 
! Отговори
питам преди 5 години
A цецка кога !!!