Молби за свобода от здравни шефове. Темида не се трогна!

Единят обвинен дигнал палат с частен зоопарк в Пловдивско
17 май 2018 13:37, Анисия Иванова
20
Молби за свобода от здравни шефове. Темида не се трогна!
Снимка: 24 часа

Големи молби да бъдат пуснати на свобода отправиха пред пловдивския апелативен съд шефове от здравната каса. Те са обвинени в източване на 1 млн. лева с фалшификации.

Иван Деспотов и Влади Манев уверяваха, че са готови да дадат пълни подробности на разследващите. Шефът на апелативната прокуратура Иван Даскалов пледира те да останат зад решетките, защото могат да извършат друго престъпление.

Още по темата

Пред съда беше изтъкнато, че Иван Деспотов е вдигнал палат в с. Тюркмен с частен зоопарк. Защитниците на задържаните Зоя Тошкова и Стефан Левашки поискаха по-леки мерки. Същото пожелаха и арестуваните, уверявайки, че нямат намерение да се укриват. Съдът обаче ги остави зад решетките. Определението е окончателно, съобщи "24 часа".

Деспотов и Манев бяха "закопчани" миналата седмица при зрелищна акция. В колата им бяха открити около 50 000 лева подкуп. Те са обвинени в източване на касата чрез аптеки фантоми и дублиране на лекарства.

Подкупът е бил даден в заведение на ъгъла на бул. "Васил Априлов" и ул. "Ген. Данаил Николаев" в Пловдив. Ако обвинението им бъдат доказани, законът предвижда лишаване от свобода от 10 до 20 г. за документно престъпление и от 3 до 15 г. за вземане и даване на подкуп в големи размери.
 


20
Още от Темида
Манипулативен социопат... Полфрийман иска пак на свобода!
Напиши коментар Коментари
19
0
 
4
 
! Отговори
Ким Ир Сен преди 1 седмица
До Парламента: Не се бойте за вас няма да е валидно ... но трябва да се въведе смъртно наказание. Но за простолюдието и прокурори и съдии ще важи!!!!
18
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Доколкото знам, двете момчета не са изготвяли нито подписвали каквито и да са документи, така че обвинението за документно престъпление ще отпадне със сигурност. Що се отнася до вземането на подкуп там нещата наистина са сериозни, но обвинението има доста пропуски, тъй-като само част от парите са описани по серийни номера и то от банковата служителка, а не от полицията. Няма маркирани пари както в случая с Иванчева. Вероятно има някакви СРС-та и зависи какво има записано на тях.
17
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 16

Няма да има пари дори и да се спрат течовете. Данък Русия е в размер на минимум 2 милиарда лева се източва от бюджета на България всяка година. Това е основната причина за българската бедност и няма изгледи в скоро време нещата да се променят.
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тези двамцата са само върха на айсберга . Никой не може да ме убеди , че сме най-бедните в Европа . Просто много, ама страшно много се краде от бюджета , като за последно. Спрете течовете и ще видите , че ше има пари за прилични пенсии, заплати, образование и т.н.
15
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пред съда беше изтъкнато, че Иван Деспотов е вдигнал палат в с. Тюркмен с частен зоопарк.

Има достатъчно снимки на този "палат". Обикновена селска къща от 80-те години, а "зоопарка" са 2 козички и 2 патенца. Сигурен съм че прокурора има много по-голям палат от този "палат" и няма с какво да докаже произхода на средствата с които го е придобил.
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако наистина са крали от здравето на хората тези не трябва да излизат от затвора,а палатите конфискувани в полза на деца без родители или възрастни!
13
0
 
28
 
! Отговори
МакКонар преди 1 седмица
Като знаем колко хора си отидоха в тази мизерия, висящи по чакални и разнасящи направления ми се струва, че подобни престъпници трябва да висят в каиша до живот, без никакви привилегии.
12
1
 
30
 
! Отговори
право преди 1 седмица
Защо ще ги храним пак в затвора бърз съд конфискация на имотите и връщане на парите /милион в троен размер/ и виновните стават обикновени трудови граждани ако си намерят работа.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Колко ли работещи в Темида имат познанието и опита от техни близки роднини и приятели, с които сте си играли и подхвърляли, ако не си платят твърде много прегледа и лечението.
10
3
 
5
 
! Отговори
обръщение преди 1 седмица
Кога президентаще се обърне към народното събрание и да поиска поправка на конституцията за отмяна на "социалната" държава?
България агонизира вече. ПланЪт вече е изпълнен.
9
1
 
10
 
! Отговори
въпрос преди 1 седмица
Защо когато някой *** направи нещо журналистите уточняват расовия произход, а когато някой комунист си направи вила със зоопарк не уточняват че е БСП?
8
1
 
9
 
! Отговори
Ани преди 1 седмица
Тези кражби са в резултат на конституционно установеното положение че България е "социална" държава.
Всички беди в държавата произхождат от "социалната" държава.
7
1
 
23
 
! Отговори
Корнелия преди 1 седмица
хиляда такива и разбирам защо България е толкова зле и корумпирана...
Ако понамалеят и България ще се изтреля сред белите държави...
6
0
 
21
 
! Отговори
Манолски преди 1 седмица
га ядахте кифтета ни ривахте
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този със зоопарка ще гледа света от другата страна на решетката, май. А дано ама надали
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
По 15 мин. условни да вдигаме седянката, само ток хабите
3
0
 
18
 
! Отговори
zeus преди 1 седмица
Този със зоопарка щом толкова много иска да се прибира може да го затворят в някоя клетка, примерно с горилата ;)
2
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе, какъв този навик, всички да се подкупват в „заведение” !?
1
0
 
24
 
! Отговори
Разкаял се преди 1 седмица
Мамини ,златни !