Молби за свобода от здравни шефове. Темида не се трогна!

Единят обвинен дигнал палат с частен зоопарк в Пловдивско
17 май 2018 13:37, Анисия Иванова
20
Молби за свобода от здравни шефове. Темида не се трогна!
Снимка: 24 часа

Големи молби да бъдат пуснати на свобода отправиха пред пловдивския апелативен съд шефове от здравната каса. Те са обвинени в източване на 1 млн. лева с фалшификации.

Иван Деспотов и Влади Манев уверяваха, че са готови да дадат пълни подробности на разследващите. Шефът на апелативната прокуратура Иван Даскалов пледира те да останат зад решетките, защото могат да извършат друго престъпление.

Още по темата

Пред съда беше изтъкнато, че Иван Деспотов е вдигнал палат в с. Тюркмен с частен зоопарк. Защитниците на задържаните Зоя Тошкова и Стефан Левашки поискаха по-леки мерки. Същото пожелаха и арестуваните, уверявайки, че нямат намерение да се укриват. Съдът обаче ги остави зад решетките. Определението е окончателно, съобщи "24 часа".

Деспотов и Манев бяха "закопчани" миналата седмица при зрелищна акция. В колата им бяха открити около 50 000 лева подкуп. Те са обвинени в източване на касата чрез аптеки фантоми и дублиране на лекарства.

Подкупът е бил даден в заведение на ъгъла на бул. "Васил Априлов" и ул. "Ген. Данаил Николаев" в Пловдив. Ако обвинението им бъдат доказани, законът предвижда лишаване от свобода от 10 до 20 г. за документно престъпление и от 3 до 15 г. за вземане и даване на подкуп в големи размери.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
5
 
! Отговори
Ким Ир Сен преди 5 години
До Парламента: Не се бойте за вас няма да е валидно ... но трябва да се въведе смъртно наказание. Но за простолюдието и прокурори и съдии ще важи!!!!
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези двамцата са само върха на айсберга . Никой не може да ме убеди , че сме най-бедните в Европа . Просто много, ама страшно много се краде от бюджета , като за последно. Спрете течовете и ще видите , че ше има пари за прилични пенсии, заплати, образование и т.н.
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако наистина са крали от здравето на хората тези не трябва да излизат от затвора,а палатите конфискувани в полза на деца без родители или възрастни!
12
0
 
31
 
! Отговори
МакКонар преди 5 години
Като знаем колко хора си отидоха в тази мизерия, висящи по чакални и разнасящи направления ми се струва, че подобни престъпници трябва да висят в каиша до живот, без никакви привилегии.
11
1
 
33
 
! Отговори
право преди 5 години
Защо ще ги храним пак в затвора бърз съд конфискация на имотите и връщане на парите /милион в троен размер/ и виновните стават обикновени трудови граждани ако си намерят работа.
10
3
 
6
 
! Отговори
обръщение преди 5 години
Кога президентаще се обърне към народното събрание и да поиска поправка на конституцията за отмяна на "социалната" държава?България агонизира вече. ПланЪт вече е изпълнен.
9
2
 
10
 
! Отговори
въпрос преди 5 години
Защо когато някой *** направи нещо журналистите уточняват расовия произход, а когато някой комунист си направи вила със зоопарк не уточняват че е БСП?
8
1
 
10
 
! Отговори
Ани преди 5 години
Тези кражби са в резултат на конституционно установеното положение че България е "социална" държава.Всички беди в държавата произхождат от "социалната" държава.
7
1
 
24
 
! Отговори
Корнелия преди 5 години
хиляда такива и разбирам защо България е толкова зле и корумпирана...Ако понамалеят и България ще се изтреля сред белите държави...
6
0
 
22
 
! Отговори
Манолски преди 5 години
га ядахте кифтета ни ривахте
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този със зоопарка ще гледа света от другата страна на решетката, май. А дано ама надали
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По 15 мин. условни да вдигаме седянката, само ток хабите
3
0
 
19
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Този със зоопарка щом толкова много иска да се прибира може да го затворят в някоя клетка, примерно с горилата ;)
2
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, какъв този навик, всички да се подкупват в заведение !?
1
0
 
25
 
! Отговори
Разкаял се преди 5 години
Мамини ,златни !