Съдът реши: Кметът на Трън не блъснал дете, то... само се ударило в джипа

Не по негова вина детето е с половин черен дроб и без далак
21 май 2018 15:30,
239
Съдът реши: Кметът на Трън не блъснал дете, то... само се ударило в джипа
Снимка: архив Bulphoto

Бившият кмет на Трън Станислав Николов не е блъснал с джипа си първокласник през 2015 г. и не по негова вина момчето е с половин черен дроб и без далак, съобщи Bulgaria ON AIR.

Това реши съдът на първа инстанция. Катастрофата стана на кръстовище край училището в града. При опит да премине зад автобус, момчето бе пометено от джипа на кмета.

Според обвинението скоростта на кмета била 25 км/ч. Прокурорите са на мнение, че Николов не е бил внимателен въпреки предупредителния знак "Деца" край училището.

Още по темата

Обвинението поиска година и половина затвор за Николов. Защо обаче той е оправдан, ще стане ясно от мотивите на съда, които все още не са публикувани.

Делото срещу него първоначално беше прекратено с мотива, че Ивайло сам се е блъснал в джипа. След проверка главният прокурор Сотир Цацаров иззе случая от разследващите в Трън и го възложи на прокуратурата в Перник.

Там обвинителите намериха улики срещу Николов и му повдигнаха обвинение.

Припомняме ви, че през 2015-та година тогавашният първолак Ивайло Стоянов бе блъснат от кметското возило край училището в Трън. Веднага след това бившият вече градоначалник Станислав Николов се отърва от Темида, защото делото бе прекратено с мотива, че детето само се е блъснало в кметския джип.

Три години по-късно момченцето е добре, но цял живот ще трябва да спазва диета и да внимава с физическите натоварвания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
10
 
! Отговори
До 143 преди 5 години
Шофьора е виновен тоя длъжен да кара с съобразена скорост спрямо пътната обстановка така е от време оно пише го и в правилника за движение по пътищата но кой да го чета всеки си тълкува както му изнася а правилника е за изпълнение а не да философстващ И по човешки логично пак е така защото кой ще причини най много щети това е именно шофьора на МПС то е с най голяма нетна маса
144
1
 
39
 
! Отговори
БАЩА преди 5 години
Аз лично бих направил така, че кмета да се блъсне сам в моите юмруци. След това сам ще се блъсне и в бухалката и в бокса и сам ще се наръга с ловджийският ми нож. Сам ще се блъсне и в линейката за Пирогов, а от там ще се блъсне сам в кома. И сам ще си блъсне единият бъбрек, едното око, долната челюст, ще му се блъснат и двата крака сами за ампутация в скалпела. За да може никога повече да не се блъскат деца сами в джипа на този гнус!!!
143
1
 
11
 
! Отговори
каруцар преди 5 години
До шофьорА колите приятелю трябва да пълзят, набий си го в главата
142
3
 
19
 
! Отговори
отСидней Австралия преди 5 години
*** народ, учи си децата да се блъскат в джипове. Сигурно родителите му са същите, всяка сряда блъскат трамваи. Сложете поне знак "внимание джипове", или ограничение на скороста да ходят по бавно и да се оглеждат за джипове
141
17
 
10
 
! Отговори
шофьор преди 5 години
Много пишете, но не забелязвате, че там е имало автобус, а зад такъв не се вижда нищо. Един изкачащ зад него хлапак да се опази - това е с минимален шанс. Така съм удрял животно, слава богу че не беше човек. Не защитавам никого, затова е съда, който вероятно е възложил следствен експеримент.Живя пред училище. Хлапетата са буквално като изпуснати в междучасие около входовете.
140
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Aleks, моли се един ден твоето дете да не се блъсне така в някой джип.
139
2
 
13
 
! Отговори
ss преди 5 години
да ви дам един случай (истински) да кажете кой е виновен (тука всеки втори е съдия) кара си човек колело Балканче в дясно по пътното платно в последния момент вижда че на канала за отичане на водата го няма капака предната гума влиза в канала той пада от колелото и главата му под гумата на джипа който си кара напред и става на палачинка, кой е виновен колоездача, шофиора на колата, кмета, рома дето е откраднал капака на шахтата, или този който отговаря за платното и не е поставил знак за опаснос
138
0
 
15
 
! Отговори
До 139 швабата преди 5 години
Нямаш елементарна представа от нещата. Сините след 1989-та назначиха на ключовите места своите сини некадърници, които срутиха цялата съдебна система и масово я подмениха със свои хора. После ГЕРБ внедри и своите протежета в съдебната система и след 28 години демокрация и пазарна икономика, работеща съдебна система нямаме. В това е убеден българина, а той не греши.
137
26
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Думата на съда- не се критикуваКой е изтървал детето от ръката си?! Докога деца ще се изпускат под колелата?!Решенията на съда не се обсъждат, а се изпълняват! Я потърсете сметка на неадекватните родители- изоставили детето си на опасност или млъкнете!
136
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера и аз прегазих един трамвай,пеша
135
3
 
2
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Висшият съдебе съвет след 199 година се доминираше напълно от Сините, т.е. от СДС. После се намеси и ГЕРБ...Че си лаик вони от километри. Няма как от за толкова кратко време да се сменят всички кадри в правосъдието. То не е футболен отбор с дълга резервна скамейка!!
134
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега разбрахте ли защо след 9-ти се е наложило да има Народен съд.Защото другият е бил марионетка на управляващите и престъпниците са се разхождали на свобода.
133
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами силните винаги изяждат по-слабите. Така е в дивата природа, а в България отдавна справедливост и държава няма. Няма и гражданско общество иначе народът би организирал втора Катуница за този кмет. Но явно и в случая с Катуница са били замесени други организации и интереси, щом не се повтори въпреки очевадната наложитолност. Надявам се само кмета да срещне по-силен от него, в най-скоро време.
132
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Око за око, зъб за зъб! Щом няма адекватно правосъдие, народа трябва сам да го вземе в свои ръце. Не струва кой знае колко да го осакатят за цял живот. Ако аз съм родителя, отдавна щях да го свърша това.
131
1
 
9
 
! Отговори
до 133 преди 5 години
Ало герберасткия ***, оди се пери.
130
1
 
28
 
! Отговори
абсурд преди 5 години
Пълна безпристрастност.Даже трябваше да осъдят майката, че не е възпитала детето да не се блъска в коли.Симулация на правосъдна система.
129
8
 
3
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Всички ни видяха колко струваме.Ти наистина не струваш много. Аз се дистанцирам от теб. Щом си мислиш, че си ***, не си далеко от истината!
128
0
 
35
 
! Отговори
анинимен преди 5 години
Вие луди ли сте, дрогирани ли сте, ненормални сте, какви хора сте бе, какви са тези изказвания и мерки, какви са тези присъди? Ние в каква държава живеем? Не се ли срамувате от идиотските си решения, каква гнусна твар сте, корумпирани съдии, прокурори и адвокати. Без думи, потресено е обществото от Вас и институцийте, в които работите.
127
0
 
5
 
! Отговори
Йойо преди 5 години
Ами какво мога да кажа? Само едно голямо бравоооооо.
126
0
 
33
 
! Отговори
??? преди 5 години
Бе , така и не разбрах ... Детето с колко километра в час се е движело ?