Клевети или манипулации? Йончева vs. Борисов в съда

Соцдепутатката са надява съдът да остане независим и при обжалването
29

Клевети ли премиерът Бойко Борисов или записите са манипулирани? В този спор влязоха соцдепутатката Елена Йончева и защитникът на премиера Марин Марковски пред Bulgaria ON AIR.

Елена Йончева спечели делото, което заведе срещу Борисов заради негови изказвания по време на предизборната капания и той трябва да й плати 5000 лева. Премиерът обаче заяви, че ще обжалва решението на съда пред по-горна инстанция.

Още по темата

Делото е заради две изказвания на премиера в предизборната кампания миналата година - на 10 март в Бургас и на 12 март във Варна, в които той казва, че правителството на ГЕРБ е било принудено да плаща милиони за журналистическите интервю на Йончева.

Според Елена Йончева в продължение на цялата предизборна кампания премиерът е наговорил десетки клевети по всички национални телевизии и затова има ясно доказателство.

"Тази присъда показва, че не може един политик безнаказано да лъже, манипулира и клевети политически опонент. Това показва стила на ГЕРБ. Има тенденция на Балканите, че политиците не носят отговорност за своите лъжи, манипулации и клевети, но това трябва да се промени", категорична бе социалистката в "България сутрин".

Тя се надява съдът да остане независим и да не се поддаде на политически натиск при обжалването на присъдата.

Адвокат Марин Марковски, който защитава премиера Борисов в съда, твърди, че не се изключва тезата записът, излъчен по телевизията, да е манипулиран.

"Вкарването на дума или израз може да постави някого в деликатно положение. Моят приятелски съвет към Йончева и е да не си позволява в ефир да твърди, че господин Борисов е клеветник и лъжец. Реално никъде в речта на премиера не се споменава името "Елена Йончева", отбеляза още адвокатът.

Марковски уточни, че няма значение дали е предизборна кампания или не - законите трябва да се спазват, но в точно този случай нито една точка не е нарушена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Бай Шиле: Не си първият, който си мисли, че за каквото и да става дума, набеденият все трябва да каже това, което на теб ти се иска да чуеш и прочетеш. Погледни горе какво е заглавието: "Клевети или манипулации? Йончева vs. Борисов в съда". Това е темата.А щом точно Марковски защищава Бойко в съда, само това е достатъчно, за да се разбере че е виновен. Марковски се е доказал като патентован защитник на п'рестъпници.
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов излъга за хонорарите, защото аз казах, че ГЕРБ краде...Антон Хекимян- а вие имате ли доказателства, че ГЕРБ крадат- Да, обществена тайна е, че ГЕРБ крадат.....
25
3
 
2
 
! Отговори
Бай Шиле преди 5 години
Йончева си мисли ,че политиката на БСП започва от нея !?! Гледах я по БНТ .Не каза нищо за манипулациите на БСП преди и след появата й в политиката ....,е само леко смотоляви нещо за бати Ерменко.Не каза нищо как предишния й не беше приет от Путин и ходи втори път ,но сега прокарваме нов път към Русия чрез г-н Радев.....?И добре ,че беше той да разберем за отдавна уговорена среща на ББ с Путин ,но така изречена,че той е главния "виновник" за срещата.,но това не е манипулация?!?
24
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Hafen die Wahrheit8=========o ---> напред към "Хафена на Вархайт"-та ! :)
23
9
 
7
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Но освен лъжите има и много по-сериозни неща, за които сметките стават ужасяващиОтвараЧко нали знаеш, че със вашите нескопосани обвинения не вървите. Какво е излъгал Борисов, че в момента сме трижди пъти по добре от при Орешарски? Че няма фалити на банки? Че хазната е пълна? Че икономиката не е в колапс, а върви, че отново "отвориха. Евро фрондовете (защото ЕС има доверие на ГЕРБ, че се усвояват правилно). А *** обвинени за да е отговорен даден човек за тях се доказват в съдът!
22
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този лъжец и манипулатор не се научи на морал, от кога е в политиката. Добре че се намери една смела жена да му се противопостави. Що глупости и лъжи е избълвал последните години и пак се намират хора да му се радват. Всъщност аз не познавам нито един, който е гласувал за него и много ми е чудно как изопщо печели избори и какви са поддъжниците му, определено не са много интелигентни.
21
10
 
21
 
! Отговори
Еvahti преди 5 години
Що народ ниски - душици са се впрегнали да бранят Борисов и да хулят Йончева, *** държавата, За една шепа майка, за останалите мащеха
20
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Биби бъде съден за всичките изговорени лъжи, животът няма да му стигне да ги излежи! Но освен лъжите има и много по-сериозни неща, за които сметките стават ужасяващи! Няма такъв Папа, който да ги опрости!
19
6
 
19
 
! Отговори
ЕКСКУРЗИАНТЪТ ТИК преди 5 години
Държавата насипа милиони за екскурзиите на Борисов. Всеки ден е в чужбина, това струва много пари, ксато се имат предвид и луксозните хотели в които отсяда.
18
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МАРКОВСКИ Е АДВОКАТ САМО ПРИ ТЕЖКИ ДЕЛА, КОГАТО ПРЕСТЪПНИКЪТ ЗНАЕ, ЧЕ ЩЕ БЪДЕ ОСЪДЕАН . ХОНОРАРЪТ МУ ЗАПОЧВА ОТ 50000.
17
7
 
23
 
! Отговори
Ха, ха... преди 5 години
"Реално никъде в речта на премиера не се споменава името "Елена Йончева", отбеляза още адвокатът."...Ами хайде тогава КРАТУНий-ВЕЛИКИй да каже КОЯ е имал впредвид като каза че "И Е ПЛАЩАЛ МИЛИОНИ, А И ДЪРЖАВАТА СЪЩО"...!!!Хай нагли лъжци герберастки...!!!А ОСТАВКАТА НА ЛЪЖЕЦА-КЛЕВЕТНИК ЗАКЪСНЯВА...!!!Дааа...!!!
16
24
 
12
 
! Отговори
Тази преди 5 години
Тази жена е по противна и от Станишев.
15
23
 
11
 
! Отговори
пфу преди 5 години
КГБ-истката е по-нагла от "Наглите"...
14
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шпиончева, върни парите! Те са от нашите данъци!
13
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СПОРЕД БСП СЪДЪТ Е НЕЗАВИСИМ САМО КОГАТО ОТСЪЖДАВ ПОЛЗА НА БСП! ЗАТОВА БСП ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕНА, ЧЛЕНОВЕТЕ И СЪДЕНИ ОТ ТРИБУНАЛ КАТО НАЦИСТИ, КАКВИТО РЕАЛНО СА.
12
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кажи защо се търкаляше със Серж, когато беше премиер, защо не си направихте малки сержчета, защо не с някой обикновен архитект, а със Серж. Остава Моника да излезе и да каже аз от любов съм със Серж.
11
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека не забравяме, че България бе осъдена да заплати близо петстотин хиляди Евро, защото дон боко ги гърмеше с гранатомет--------------Според тебе онзи бандит нас трябваше да гърми с гранатомет. Я, си гледайте работата, бе комунистически бандити!
10
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая говори, като някоя детственица, Станишката пак се изложи
9
27
 
17
 
! Отговори
Червен клеветник преди 5 години
Такива комунистки като Йончева са отговорни за смъртта на стотици хиляди българи. Хора бдете срещу надигането на червеният терор в лицето на Йончева и нейните комунистически авери-сатрапи!
8
23
 
19
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Чирусът, е в стихията си! Въпросът е не дали е крала, а колко!? Но както не веднъж съм споменавал, червените *** нямат съвест и морал, за това "пеят" каквото им падне!