От Лъвов мост до Амстердам: Силикон и хилядарки – животът на жриците

В спецсъда започва дело срещу сутеньор, 5 момичета са свидетелки
Обновена: 7 юни 2018 13:00 | 7 юни 2018 13:00,
45
От Лъвов мост до Амстердам: Силикон и хилядарки – животът на жриците
Снимка: Reuters

Сутеньор плаща самолетен билет и квартира в чужбина, а дори и пластична операция за уголемяване на бюста на жриците, които работят за него. Българските проститутки все по-често "лягат под ножа", за да привличат повече клиенти по витрините на Амстердам.

Това става ясно по време на поредното разследване за трафик на хора и склоняване към проституция. Делото срещу 7 души трябва да започне в спецсъда на 8 юни, пише "24 часа".

Според прокуратурата шеф на групата е Валери В., а най-доверените му хора са жена му Илияна и техен приятел.

Основни свидетелки са 5 момичета, които близо 2 г. се прехранвали като танцьорки по пилоните и като проститутки в стриптийз барове. През зимата - в София, а през лятото - в еротичен клуб на плажа в Приморско.

Три са продавали телата си и в Холандия. Сред тях е Сия, която има малко дете. Докато тя е в чужбина, за него се грижи гледачка. Всеки месец майката праща пари с превод.

Сия е на 24 г., а за първи път отива в Холандия през февруари 2014 г. Пробва се на витрина в Рьонинген за 15-20 дни. После заминава за Германия, където заработва в нощни клубове. През 2015 г. се запознава във Facebook с Валери, който държи заведения под наем.

След време Сия казва при разпит, че мъжът първо ѝ бил клиент, а после – любовник.

Един ден тя го помолила да ѝ "намери доктор за циците”. Когато пристигнала с микробус в България, вече имала записан час. Валери отишъл с нея в столична клиника за естетична хирургия и платил 3000 евро за уголемяване на гърдите. Цената била 3600 евро, но след няколко разговора докторът склонил на по-малко.

Около месец Сия остава в провинцията. С Валери се чуват няколко пъти. Според обвинението тя му казала, че повече не иска да работи като проститутка в чужбина. Но той отвърнал, че му "дължи пари и няма друг избор".

В крайна сметка на 18 юни 2015 г. жената се връща в Холандия. Дори моли Валери да ѝ купи билет. На летището в Амстердам я посреща нисичък мъж на име Пепи и я закарва до квартирата. От България често ѝ се обаждат, за да разберат колко печели. Част от разговорите са проследени със СРС-та.

Сия казва, че на ден е заработвала около 100 евро, т.е. към 3000 евро на месец. Твърди, че не е карана насила да проституира и отказва специална закрила по Закона за борба с трафика на хора.

В България другите момичета изкарват между 3000 и 5000 лв. на месец. Работата върви безпроблемно до разгара на лятото на 2015 г.

40 полицаи, повечето с маски, нахлуват на 21 август в бара в Приморско. Вътре има 7 клиенти. Задържат управителката и 4 от проститутките и започват претърсване. Заведението е от 10 стаи на партера, 3 от тях - спални. На бара е открита тетрадка, в която управителките записват колко пари отчита всяко момиче на вечер. В склада са намерени 2 чанти с презервативи, а в касата на заведението - 20 000 лв.

Няколко дни по-рано Валери заминава за Турция, но в деня на спецакцията е задържан на ГКПП - Малко Търново със "Ситроен С 5" с холандска регистрация. Мъжът отрича да се занимава със сводничество и твърди, че само развива търговия.

Някои от проститутките обаче заявяват при разпитите, че той "е шефът". От разказите им става ясно, че са работели по 6 дни в седмицата. В бар на столичната ул. "Мария Луиза" те танцуват на пилона срещу 30 лв. на вечер. След "представлението" са длъжни да обиколят масите с клиенти и да ги питат желаят ли компания или нещо по-специално.

За час стандартен секс тарифата е 120 лв., а ако мераклията е чужденец - 150 лв.

Проститутката ги носи при управителката на бара. На сутринта получава 50%, т.е. 60 лв. от клиент. При постъпване на работа от проститутките се взема "депозит", в случай че някоя си отиде, без да се обади. Свидетелки твърдят, че им удържали и "осигуровки, защото дейността е легална". Понякога има и глоби от 50 до 100 лв. на смяна – ако се смеят, не им се работи, говорят на висок глас и др.

27-годишната Луиза също е свидетелка по делото. През есента на 2013 г. тя работи в бара на ул. "Мария Луиза", а по-късно - в Холандия, където е била и преди. Изкарва 4 месеца и решава да се прибере. Иска от Валери своя дял, но той ѝ казва, че няма пари. Двамата се скарват и 6 месеца жената не работи с него, но после се спогаждат и тя се връща.

Полицията започва да следи секстърговията от началото на 2015 г. по сигнали от Холандия и България. Делото е образувано на 8 януари и е създаден международен екип за разследване.

В групата имало строга йерархия. Според обвинението през септември 2013 г. Валери уговорил 3 жени да му помагат в набирането на момичета и ги назначил на трудови договори. Свързал се с Петър и Марин, с които бил в приятелски отношения. Двамата трябвало да са отговорници на баровете, да карат момичетата до адреси на клиенти или до аерогарата при планирани пътувания до Холандия.

Валери пък давал нарежданията и държал телефонна връзка със секструженичките. Осигурявал им квартири и самолетни билети. Жена му Илияна и Петър имали за задача да пътуват до Холандия, да контролират момичетата и да посрещат новите попълнения.

Процесът няма да е при закрити врата.  За разпит през юни ще бъдат призовни 10 от 22-ма свидетели от Видин, Бургас, София и Ботевград. Един е анонимен, скрит е под номер 186 и ще бъде разпитан тайно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Ликвидация на МОН преди 5 години
девойки от малцинствата ако не с е омъжат до 16 години се пращат да служат на Европа като полови лечителки..Родовата охрана на малцинствата приема тн образование като нагло престъпно трайно нелечимо увреждане на дълго чакани човешки МАЙКИ И БАЩИ>Няма какво д а научат в нагло вредните учебни сгради след 6 КЛАС>По 100 000 години строг затвор на сегашния министър и неговите съучастници готвят след смърта охранители на хората.НАглеца наруши КОнституцията за пари ,,
38
0
 
0
 
! Отговори
Ликвидация на МОН преди 5 години
Нагли престъпници на власт в МОН увредиха тежко трайно и нелечимо милиони Български деца Ползват тежко вредни камери ,обемни скенери вкл със СПИН активатори вградени.Наглите престъпници увреждат тежко децата и по време на жизнено важни изпити /матури с камери/.Всичките служители на МОН са преписвали задължително по време на испити в университетите. /добри преподаватели задължително съветваха студентите да носят подсказки срещу пси блокажи..
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-старата и най-жалката "професия".Излизаш развалина.
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Забогатяла ...... няма,както и забогатял наркопласьор.
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 35.Трябва ли да плачем ?
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За тези с доброволно е - в началото. Един човек може да отиде доброволно да бере ягоди и там да се окаже, че няма заплата, а дългове към посредника. И става роб. В Германия проститутките се водят наемателки на търговска площ (стая в публичен дом струва до 200 евро на нощ, за да работят там), имат твърд данък от 25-30 евро на потенциален работен ден (всеки, тоест 3000 евро за държавата на месец) и постоянните дългове към сутеньора. Нямат НИЩО, живеят на вересия, преследвани.
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борба за хляб.
32
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-гадното нещо е проституцията. Който си купува секс е долна твар.
31
2
 
6
 
! Отговори
cv преди 5 години
До Анонименkato e tolkova zakonno shto ne go praviat mestnite nai-veche? Pak im triabvat chujdenki ot BG za tazi taka zakonna & stara profesia.
30
2
 
5
 
! Отговори
vv преди 5 години
До АнонименA kogato iskat mogat daje da gi zakoliat.
29
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко много Уфце има у нас , коментират без да гледат от къде е крадена Статията , нямат интерес щото сте си Уфце и то миринисови.........хаха
28
4
 
14
 
! Отговори
123 преди 5 години
С тоя с оня вече никой не ги кара насила. Преди е имало и такива случаи сега е просто бизнес, И най-лошото е, че според всички това е нормално.
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Германия българките касират средно 50 евра за 20-минутен сеанс, легално, за себе си, и никой не ги закача.В публичен дом се водят наемателки и плащат, за да работят в стая с наем на НОЩ от 150-200 евро без данъците. Второ, цените на публичния дом са твърди и могат да се видят в интернет - 50-то евра за нея самата са лъжа. Конкуренцията в Германия е огромна и цените вече са по-ниски от българските. Закачат ги собственикът, сутеньорът и държавата като още един сутеньор. Имат ДЪЛГОВЕ.
26
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На българина вечно някой му е виновен.Или турци ,или руснаци ,или комунисти ,или фашисти,или капитализма,или социализма и така до безкрай.Сега при този строй който е богат е добре,но който е обикновен човек,дупе да му е яко.
25
2
 
12
 
! Отговори
до 26 преди 5 години
Къде са жертвите на Белене и Скравена да искат обезщетения, техните близки да правят възпоменателни митинги, да направят интернет сайтове, филми, книги да напишат - нищо! А за национализираните имоти драпаха и опищяха всичко да си ги приватизират обратно, но за съсипаните животи в Белене и Скравена нито глас за обезщетения.
24
10
 
24
 
! Отговори
тоя Тодор Живков бе! преди 5 години
До До 16Тодор Живков не ви е виновен за мизepията и окаяното състояние в което се намира България. Хората днес са докарани до просешка тояга, принудени да проcтитуират и да мият улиците на запад, в Бъглгария е пълно с просяци и бездомници, пенсонерите ровят в кофите за огризки от храна, България стана първа по смъртност в света, а той се загрижил за свободата на словото преди 30 години при Тодор Живков. Но дори тогава имаше повече свобода отколкото днес, ако кажеш нещо днес и си аут.
23
11
 
8
 
! Отговори
До 16 преди 5 години
При Т.Живков не можеше да изречеш или напишеш това което всички драскате на воля.,,Гримьорната" на Московска 5 ежедневно ,,гримираше "такива дървени философи като вас ,а Ловеч,Белене,Скравена, Пазарджишкият ги приютяваха за дълги години.Майната им на бананите,те не бяха важни,нямаше я тази днешна безнаказана СЛОБОДИЯ.Чешете си АНОНИМНО езиците,а тогава само за лек намек или недоволство просто те смачкваха и изчезваш.За това през90-94та повече от милион и двеста се изнесоха и не се върнаха.
22
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Германия българките касират средно 50 евра за 20-минутен сеанс, легално, за себе си, и никой не ги закача. Плащат си и осигуровки, води им се стаж. С няколко клиента на ден една българка може да изкара 5-6 хил евро месец, има и ударни дни с по 20 клиента и като си плати таксите и осигуровките храна и квартира остават и чисти около 3 хил евра спестени. С тия пари като се прибере в България може да се вози на таксита, да си купува скъпи маркови дрехи и кремове и да си прави пластични операции.
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпросът е тези жени ,които желаят да работят тази работа да не работят нелегално , а да си плащат данъците ,също така да не пълнят джобовете на сводници...Ами в Холандия и Германия е точно така и точно оттам бягат. Защото въпросните закони са писани от лобитата на сводниците, точно те си пълнят джобовете като никога досега и полиция вече не ги лови. А частничката само за да си плати НАЕМА за законна стая с такава цел обслужва по 5-има на вечер, без данъците и без сутеньора и е развалина.
20
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прочетох някои постове, с които съм съгласен напълно. Основния процент от тези момичета, решават сами да работят това, без никаква принуда, печелят добри пари, за нула време си купуват коли на старо, дрешки, телефончета. Жените не се различават - ако човек е джентълмен с тяй и е коректен, те ще му отговорят с добра програма. Дори като се замисли човек - тези поне ги знаеш какво работят и не го крият, докато има жени, които пак цоцат по десетина мъже и ги побъркват от номера. Те какви са?