Концесионерът в парк "Пирин" ползвал повече площ – 8 г.!

Прокуратурата препоръча ревизия на договора с "Юлен"
12 юни 2018 19:15, Надежда Бочева
44
Концесионерът в парк "Пирин" ползвал повече площ – 8 г.!
Сотир Цацаров. Снимка: архив, БТА

В продължение на осем години концесионерът на част от парк "Пирин" е ползвал терен с 65 хектара повече от тези, които са записани в договора, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Тя припомни, че днес Сотир Цацаров изпрати препоръки към кабинета за ревизия на договора с "Юлен" АД, включително в частта за определянето на концесионното възнаграждение.

Голяма част от текстовете в договора са неадекватни към закона, а има несъответствие с методиката за концесионното възнаграждение, каза Арнаудова.

Прокуратурата е проверила периода 2014-1018 г., през който Федерацията по ски е получила от министерството на спорта над 40 млн. лева като субсидия. Обикновено Федерацията е кандидатствала за средства за обучения и тренировки.

Комисия в министерството разглеждала исканията и се произнасяла. Федерацията не само не отчитала резултатите от проектите, но и нямало достатъчно ясни документи как са изразходвани парите. Това е основание прокуратурата да провери дали има престъпления.

Ще бъде правена проверка и на прокуратурата в Благоевград как е работила по сигналите за нарушения от страна на концесионера, посочи Арнаудова.

След изискани документи за собствеността на "Юлен" АД, прокуратурата търси дали има обвързаност между собственика на фирмата и председателя на Федерацията по ски.

Припомняме, че въпросът за концесионния договор чака решение отдавна.

Продължението четете на Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Joko преди 5 години
Цаца, за какви препоръки говориш? Аз ти препоръчам веднага да започнете разследване и виновните в панделата.!?!?
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко води към завряния зет, неслучайно Минев вдигна офис на банката си с вход от към Крушова градина, за да пази учителя си и да се срещат извън дома му, все пак къщата не е негова. Главният прокурор там трябва да търси, а не да гадае и дава препоръки.
39
0
 
1
 
! Отговори
Levey преди 5 години
Vai, vai...ami te kak oste ne sa se razprostreli i v sadebnata palatka, campinga okolo sadebnata palatka na rebegeto...to mnogo lesno stavalo v rebegeto...Allah visoko, Erdogan daleko...
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пирин е в Южна България. 8 години управление - 8 години повече площ!
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПИРИН Е В " СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ " , ГЕРБЕРАСИ ПРОДАЖНИ , ПРЕДАТЕЛИ !!!!
36
0
 
1
 
! Отговори
Тангра преди 5 години
коментарите, не са нито злонамерени нито подвеждащи. Изразяват лично мнение!!!Изказването е много странно защо точно сега се прави. Поръчково е. Да не стане е П И Б КТБ2 ?
35
0
 
3
 
! Отговори
Consil преди 5 години
I ko sia...pre po raki...prokurorski pre po raki...tva sia zakon li e ili e bez zakon?! I kolko struva tva nesto ve Cicarov?!
34
0
 
5
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Тези проКУРори що ги сменяме толкова на рядко.От тоя *** за зеле не става ама ще го търпим докато му мине мандата.Трябва да се менкат всяка година иначе стават много арогантни
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе Цеко си е плащал редовно (на Боко & сие), та кво искат сега тия от цацатурата ?!
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разгледайте! Сетила се Мара..Да се пожара!-:) Тази държава е пълна.Само с фигура ти! Ама както и да го погледнеш!И ти самият си фигура от Българино! Щом позволяваш.Да те управляват такива "държавници"!
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
гербераси , отговорете за кражбите ви в Пирин чрез Юлен ! Хайде Цвъки протестирай срещу себе си !
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега всички очакваме следващия показен арест на някоя кметица със 70 хилки в колата и да си отдъхнем всички, че имало борба с корупцията по високите етажи....
29
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудя се дали ако говорителката на този стане главен прокурор, няма да стане нещо по-добро...
28
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Познайте през тези 8 години , кой е бил главен прокурор последните пет ?
27
0
 
2
 
! Отговори
Mexydal преди 5 години
Tsatsarov sloji si zlatnite obeci, grivni, gerdani, prastencheta, piercingi na nosa, ustata...sramota...samo ti i bibi nemate zlatna bg bijuteria za reklama na bg zlatni koncesiiki...are pone firmena vratavrazka na nekoe variete casino si turi i ti...pudkrepete bg ikonomika ve...ili taka edna shapchica pilotka pone s logoto na nekoi bg orajeen zavod...
26
0
 
19
 
! Отговори
Pecata преди 5 години
Имам едно усещане за корупция, *** не знам от къде дойде ;)
25
0
 
27
 
! Отговори
Мафия преди 5 години
Е много ясно. То мафията си личи от космоса. Аз не мога да паркирам на необозначено място без да ме глобят, но големите мафиото никой не ги закача цели 8г. БГ е заспала дълбок зимем сън, няма изгледи за скорошно събиждане.Държавата цирк, управлявана от мафия и селяния. Честито, дъното на Европа сме.
24
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС и лично любовника на Тиквата, Юнкер с кански мъки спаси Пенка През това време 500 български пенсионери си отидоха в мизерия
23
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Арести нема ли, Цацаров.Или само с Иванчева така...
22
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледам и не вярвам на очите си. Прокуратурата се разработила и открила нещо, дето и обикновените хора си говорят от години. Това тука въобще държава ли е или някаква територия - бащиния на един *** Суджук.