Възможно е в BG: 1,5 години в затвора, заради хранителна добавка

Грешна експертиза оставя художник зад решетките
23 юни 2018 11:45, Петя Славова
89
Възможно е в BG: 1,5 години в затвора, заради хранителна добавка
Снимка: Кадър, Нова тв

Художник от Стара Загора прекарва година и половина в затвора заради притежание на вещество, което се оказва… хранителна добавка. Извършилите първоначалния тест обаче констатират, че то е комбинация от амфетамин, метаамфетамин, кокаин и хероин, съобщава Нова тв.

Мариян не помни момента на ареста си съвсем точно, защото бил пиян. Прекарва зад решетките цели три месеца преди да се срещне с обещания му още в началото служебен адвокат.

Впоследствие наема свой. Именно той се усъмнява в експертизата и така веществото, което Мариян купува от аптека, е изпратено за повторен анализ в Института по криминология в София.

Когато е задържан, у Мариян е намерено и малко количество марихуана – 0,2 гр. Затова сега искат да го съдят повторно.

Освен това, магистратите вече са разпоредили потърпевшият да плати разноските по делото в размер на 2300 лева, в които влиза и цената на грешната експертиза. Наложена му е и глоба от 500 лева за притежание на канабис.

Адвокатът ще обжалва, а клиентът му е твърдо решен да съди България. И броени дни след излизането си на свобода Мариян си купил билет за Англия. Възнамерява да заживее и работи там, защото се страхува, че у нас може пак да го арестуват "за една торба цимент".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
5
 
14
 
! Отговори
хм преди 5 години
да съди българия!
47
16
 
18
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Брей каква жертва на системата ..разплаках се.Глупости на тръкалета ....добавка (но как се казва) че и канабис (това сигурно от бакалията -подправка)...Празни приказки и мек член всеки може да извади но защо новинарите драскат такива празни статии...
46
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дам...стоиш си с месеци в кауша и изведнъж се светваш, че те дърпат заради хранителна добавка, ако човек е наистина невиден веднага ще си каже какво е това вещество, от къде го е взел и т.н.
45
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРОКУРАТУРАТА ЛЪЖЕ!!!!ДОБАВКА ЕДНОВРЕМЕННО СЪДЪРЖАЩА КОКАИН ХЕРОИН МЕТАМФЕТАМИН И АМФЕТАМИН!!!ДРЪН ДРЪН ТА ПЛЯС ТАКОВА НЕЩО НЯМА!!!!!!!!!!!!!
44
0
 
8
 
! Отговори
Handel преди 5 години
До Анонимен 43: Абсолютно си прав. Ей го на - кокаина изведнъжстана на аспиринче.
43
4
 
15
 
! Отговори
Handel преди 5 години
Чувал съм за тия хранителни добавки - в Колумбия и Афганистан за заводите, където ги произвеждат.
42
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРЕСТЪПНОСТТА В ПРОКУРАТУРАТА И СЛЕДСТВИЕТО В БЪЛГАРИЯ Е ОГРОМНА И МЕРКИТЕ КОИТО СЕ ВЗИМАТ СА СМЕШНИ!
41
4
 
11
 
! Отговори
Fck преди 5 години
Журналята ми махнаха коментара щото казах истината. Аз от аптека само лекарства съм си взимал а иначе хранителна добавка с ,кокаин ,херойн и амфетамин такова нещо в кой аптеки се продава? Явно потърпевшия ползва тая хранителна добавка за подсилване на имунитета...дааа да. Оранжево морето оранжево небето...оранжев си и ти! :)
40
7
 
12
 
! Отговори
69 преди 5 години
Взетото от аптеката е в опаковка с име и съдържание. За мезе ли ни вземате? Поредното наркоманче с пари и връзки. За 3000 евро колко му е да объркат пробата....
39
3
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 5 години
До ТурчинаБрадъре,хубаво приказваш,ама нали знаеш в коя държава сме - няма да стане. Виждам,че много хора жадуват за справедливост,но как да стане ,като държавата се ръководи от мутри,крадци,педофили и всякаква ***,само не и от нормални хора. докато не се вдигнем като един,спаведливостта ще е само мираж.
38
11
 
19
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До ТурчинТи вярваш ли че в лаборатория могат да сгрешат до такава степен че да изкарат по грешка 4(четири) наркотични субстанции.Стига бе човек.Тоя си е мокър от години и вместо да се радва на малката присъда блее на умряло
37
8
 
11
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Айде сега.Мариане нека не се лъжем бе човек.Марихуаната и нея ли взе от аптеката:)))
36
2
 
22
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Вярвам в написаното защото и аз пострадаха от такива експерти.После съда доказа правотата ми но Виновните лица вместо порицание станаха по големи началници.Мога да покажа цялата документация.Никога няма да забравя "Ти Знаеш ли кой е мъжът ми"от град Савянова от Силистра
35
10
 
5
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
Този човек трябва да се задържи в България , да не избяга като другите Престъпници .
34
14
 
10
 
! Отговори
Край преди 5 години
Тия пък веднага съчувствие. наркоман, алкохолик, краде ама държавата му виновна - сигурно Борисов лично му налива да кърка. Телевизиите с налудна радост дават трибуна на всякакви *** да плюят по държавата. Като че ли не е държавата дето ние сме я направили.
33
2
 
15
 
! Отговори
Един преди 5 години
Не може да плаща експертиза за сгрешен тест!Също така не може съда да бъде обслужван от фирма без сертификат,а за капак няма и възможност да изследва структурен анализ!Явно договоран на фирмата със съда е шуробаджанашки и минава между капките!Този случай няма да е единствен,след като тази фирма прави експертизите!!
32
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо да му платят обезщетение ,те са го глобили !?! Жалка държава !
31
13
 
23
 
! Отговори
К У Р преди 5 години
Тия който не пушат трева ДА МИ ЯДАТ ШПЕКА!!А ченгелите да ми ядат шпека по подразбиране. Няма по долни *** от ченгелите и техните шефчета.
30
3
 
13
 
! Отговори
читател преди 5 години
Т.н. "хранителни добавки" могат да съдържат най-невероятните комбинации, никой не ги контролира. Произвеждат се от всевъзможни фирми.Рискът е за тези които ги купуват.А и марихуанката едва ли е случайно попаднала там.
29
3
 
21
 
! Отговори
факт преди 5 години
Ужас горкия човек а дали е само той?най лошото е че всички ния плащаме за грешките на определени полицай,съдии,прокурори,чиновници и тн.не плащат лично те за грешките си а като осъдят България плащаме всички ни я и затова тази мръсотия продължава.