За починалата родилка в Плевен: Добри лекари, фатален изход

Причина за смъртта – сърдечен проблем или белодробна емболия?
Обновена: 1 авг 2018 07:16 | 31 юли 2018 16:00,
178
За починалата родилка в Плевен: Добри лекари, фатален изход
Снимка: Pixabay

Опитни лекари с дългогодишен стаж са се борили за живота на починалата родилка в Плевен, но за съжаление изходът е бил фатален.

Това е изводът на зам.-министъра на здравеопазването Бойко Пенков. Той съобщи, че в министерството очакват предварителните доклади за трагичния случай.

38-годишната Маргарита издъхнала на 26 юли при планово секцио, а новороденото й момченце е в кома заради задушаване. Младата жена си отишла заради проблем с упойката, прокуратурата разследва смъртта й.

Още по темата

"Чух се с директора на болницата и с този на РЗИ. Окончателно ще имаме резултат след време, тъй като има направена съдебна патоанатомична експертиза", каза днес Пенков пред журналисти, цитиран от "Фокус".

Той потвърди, че се е създал тежък проблем по време на въвеждане в анестезия.

"Оттам са се водили около час-час и нещо реанимационни мероприятия, които за съжаление не водят до добър изход, а до летален. Това е изключително жалко, съболезнования на близките", каза зам.-министърът. 

Той обясни, че екип на "Медицински одит" и на РЗИ-Плевен са в болницата. След като направят предварителните си доклади, ще има повече информация.

"Оценката е била, че жената е здрава, тъй като е имало планирано секцио, това се появява по време на въвеждане в анестезия. Така че дали е сърдечен проблем или е масивна белодробна емболия, ще кажат колегите съдебни медици и патоанатоми", обясни Пенков.

Той съобщи и че през цялото време с родилката е имало медицински екип.

"Въвеждащият анестезията е много опитен колега с дълги години стаж. Включили са се най-добрите реаниматори. Понеже усилията са били насочени към спасяване на майката, се е получила тежка хипоксия при плода. В момента в "Неонатология" се води борбата за спасяването на неговия живот", обясни още зам.-министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
5
 
! Отговори
хах преди 5 години
До Анонимен 49Не, много хора страдат от стерилитет и не всички са жени, правили аборти, в повечето случаи даже проблемът е в мъжа във връзката, както вероятно е в твоя случай, а не в жена ти, която според теб не може да забременее, защото до сега е работила на улицата и има до тук десет аборта.
48
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До лелеБългарките прибягват към ин витро, защото са имали по няколко аборта - абортиррани българчета! Но понеже не могат да забременеят, понеже не желаят да раждат българчета, тогава да с епробват при ромите. А за номер 45, да погледне жена си и дъщеря си, щото явно явно жена му е направила аборт , а дъщеря му се чу/ка с някой ром!
47
5
 
12
 
! Отговори
леле преди 5 години
До Анонимен 44Не знам дали осъзнавате, че ако се забрани инвитрото българите ще изчезнат не след 40, а след 20 г. Като се има предвид, че едва ли не всяко второ бебе е от малцинството, а от останалите половината поне са инвитро или след някаква друга намеса. За забраната на абортите няма да коментирам въобще, следващия човек си го е казал точно
46
2
 
5
 
! Отговори
Аз преди 5 години
До пипи дългото чорапчеДа те попитам, ти много кадърен ли си в своята професия. Може би мнението на хората не съвпада с твоето.
45
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблем с упойката,а какви упойки внасяте бре,що за гадория второ качество или несъответстващи като ваксините,че и в другите случай като с протезите по препоръки кой как ги внесъл по удобрени поръчки.
44
2
 
10
 
! Отговори
хаха преди 5 години
До Анонимен 43Когато някой ромей нacили хетеросексуално щерка ти и тя забременее, дано да са забранени аборите, че да си роди чaвeто и да си го гледате с обич.
43
36
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво трябва да се забрани в България :- ин витрото, сурогатното "майчинство" и други изкуствнеи начини з аоплождане - да бъдат ЗАБРАНЕНИ!- абортите по желание - също да бъдат ЗАБРАНЕНИ!- Да НЕ се използва секциоЛекартите ТРЯБВА ДА:- дадат спокойствие на родилката, независимо от това, че бебето не идва като по учебник. - да помогнат на родилката да роди НОРМАЛНО, а не чрез секцио!
42
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тогава младите момичета и момчета да се взимат след като са завършили пълнолетие и да раждат деца преди да станат на 28 години. Абортите да бъдат забранени сред хетеросексуалните двойки, независимо от тяхната възраст. Разбирам, ако жената е имала заболяване, което да е попречило ртя да забременее по - рано, но такив апримери са рядкост. Повечето жени предпочитат да благоволят да родят ПЪРВОТО си дете СЛЕД 30 -тата си година!Секциото също вреди. Има голям % на секцио сред българките! Лошо!
41
5
 
30
 
! Отговори
Сократис преди 5 години
Когато невежи говорят за медицина, насъсквани от жадни за сензации медийни хиени, се получава точно това-хаотични твърдения, обиди и параноични изблици на гняв и омраза. При родилките във по-напреднала възраст е много по-вероятно да възникнат неочаквани проблеми, които, дори и да са предвидими като вероятност, изхода зависи от непредвидимата реакция на организма и тогава се разчита на шанса.Никой лекар не желае смърт, но когато се случи, не трябва да се произвеждат тези отвратителни интриги!
40
27
 
6
 
! Отговори
ДА преди 5 години
Жалко за жената и детето,НО-затова се ражда навреме,не след 30 години и по естествен път!За щяло и нещяло -секцио!
39
0
 
23
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Бог да прости жената.Няма как да взема стран, при услове че се информирам от медиите.Но имам един въпрос - вие за 30 години чухте ли 1 (един0 лекар доброволно да си признае грешка ?
38
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2018 g sme kak ot upoika se umira bebeto kak e v koma kakvo stava v bg tapia narid saschto mal4i sa vsiko koeto stava
37
3
 
24
 
! Отговори
111 преди 5 години
Хем лекарите добри , хем изхода фатален !
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука се развиват турски сериали - битка между две мутренски фамилии, едната се изхранва от прocтитyтки, другата - от прocтитутки-тpaвестити. В едната патриархът ходи по мъже. Тревожното е, че и двете май имат нещо общо със здравеопазването.
35
24
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лошо 38 годишна и ако е първескиня още по лошо. Анастезията е наи лошото което не всеки организъм може да понесе. Затова бабите ни са раждали на 18 и до 35 са имали 5 деца. И са ги раждали на нивата под крушата.
34
1
 
14
 
! Отговори
пецата преди 5 години
Главния поминък на политиците в бг са тяхните най узурпирани сфери на влияния това са храната, лекарствата, болниците и гробищата, първо ни тровят с некачествената храна, после ни лекуват чрез своите некачествени лекарства и болници и накрая като ни уморят пак ни вземат пари за погребение, тази схема носи повече пари от създаване на заводи и производство
33
0
 
18
 
! Отговори
sante_dog преди 5 години
Повечето пъти 'секцио' се препоръчва от лекарите п оследните причини:1. По-скъпо се плаща за избор на екип2. По-бързо е3. Може да си го насрочиш когато си на смяна, а иначе избор на екип пък той доктора бил у тях си - за кво да му плащаш4. Медицински причинитака че това е със секциото. Не се чудето защо толкова жени 'избират' секцио...
32
10
 
25
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
У нас виновен лекар няма!А половината са некадърни ,други25%подкупи и 10%читави.Като отказаха лечение на майка ми и насила я умори ха виновна та бях..Аз, защото съм я гледала 7 години инвалид.Интересуваше ги да освободя моргата че струвало 40 лева на вечер.Такъв цинизъм не бях виждала.Братя скандинавците, следващия път като биете лекари му ударите един тупаник и от мен!
31
11
 
6
 
! Отговори
ъгъл преди 5 години
най-вероятно е страдала от ГЕРБ, засягащ дихателните пътища... възможно е да не е знаела. аз съм така, прилича на астма, но не е.
30
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е спонсорирала болницата