Бенчев – босът с "Ролс-ройс"-а крил Очите в турския хотел! Защо?

Към момента Митьо Очите е в турски затвор и чака дело за екстрадиция
6 авг 2018 07:00,
139
Бенчев – босът с "Ролс-ройс"-а крил Очите в турския хотел! Защо?
Кадър: YouTube

Три дни след като антимафиоти от ГДБОП закопчаха бандата на Димитър Желязков-Митьо Очите, същото споходи и тартора ѝ. Той бе спипан в луксозен хотел на площад "Таксим" в Истанбул.

Още по темата

Покрай несебърския бос в хотел "Рамада" турските полицаи щракнали белезници и на общинския съветник на БСП от Бургас Бенчо Бенчев, зърнен бос, който води активен политически живот у нас. Столетницата вече му поиска главата, но… решението е на бизнесмена.

Бенчев се прочу най-вече с това, че кара поръчков "Ролс-ройс" за 200 000 евро, което ядоса соцлидерката Корнелия Нинова.

За него лоша дума в Бургас обаче не може да се чуе, защото общинарят храни пенсионери и дарява пари за църкви.

В турската компания на Очите били и бившият депутат от ДПС Несрин Узун и бизнесмени, които също са арестувани, а и вече върнати у нас. Те най-вероятно ще бъдат освободени, тъй като срещу тях няма обвинение, че са били членове на бандата на Митьо.

Несебърският бос излязъл от България на 30 юли за почивка с любима жена в Гърция. Като научил за акцията Митьо Очите напуснал Гърция с колата на Бенчев. Влязъл в Турция и заедно с приятелката си и общинаря отседнали в "Рамада". Там ги чакали другите техни приятели.

Очите не бил регистриран като гост на хотела. Той спял в наетата от Бенчев стая. Управата на хотела нямала представа, че при тях се крие издирван с червена бюлетина от Интерпол.

Тепърва разследващите ще установяват дали да подведат под отговорност Бенчев, който на практика е укривал Очите в истанбулския хотел.

През цялото време българските и турските власти са следили местоположението на Очите.

Разследващи разказаха пред "24 часа", че той не предполагал, че бандата му ще бъде заловена в негово отсъствие.

Прокуратурата предполага, че връщането му от Турция у нас ще бъде скоро. Към момента Митьо Очите е в турски затвор и чака дело за екстрадицията му в България. То може да се прескочи, ако несебърският бос сам пожелае да се върне.

Според обвинението бандата му, която се състои от общо 9 мъже, е рекетирала печеливши бизнеси по Южното Черноморие. Ако собственик на погребална агенция, такси или вендинг автомат не отчитал такса "спокойствие" на групата, бил наказван със заплахи, побоища и палежи.

Спецпрокурори и следователи пък търсят доказателства, че зърненият бос и зам.-председател на общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев е прал през фирмите си мръсни пари от бандата на Димитър Желязков.

Везните наклонили към тази версия, след като антимафиоти от ГДБОП намерили бележки в дома на общинаря, в които пишело колко пари трябва да се броят на Очите.

Засега срещу Бенчев няма обвинения. Тепърва ще се изготвят експертизи, които да потвърдят евентуална връзка между фирмите му и парите от бандата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"През цялото време българските и турските власти са следили местоположението на Очите." --- СМЕХОТВОРНО! :)Него го СЛЕДЯТ "през цялото време", а Иванчева я АРЕСТУВАХА ПОКАЗНО за нула време!
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мутроландия сме си и такава ще си останем докато всичко се контролира от политиците
32
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквото и да си мислим и приказваме,истината е някъде там,но едва ли ще я узнаем изцяло някога! И дали е нужно да навлизаме в детайлите,губейки цялата картина! Тя е доста тъжна,като се замислиш! Няма нищо повече от превзета от мафията държава,а това не всява споккойствие и мисъл за светло бъдеще! Точно обратното-внушава апатия и отсъствие на перспектива!
31
1
 
31
 
! Отговори
АК-47 преди 5 години
Някой да вярва, че за тези ще се намерят доказателства и ще лежат в затвора??? А пък и да им закопчаят пранги, като на малката и деликатна Иванчева. Тези са от галениците на властта.
30
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега не разбрах Митьо Очите ли е Наркобоса или Бенчев, щото претърсват къщата на Бенчев, не на Очите? Май тоя ефект са търсели, ама нещо им слаба режисуратаСъщо като гафа с Иванчева
29
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не си мислете, че само в Несебър и Бургас е така! Така е във всяка мафиотска ОБЩИНА! Самото съществуване на политическите партии у нас, изродени в МАФИИ, е предпоставка за мафиотизиране на обществото на всики нива! ПРОСТИТУЦИИТЕ на всички нива! И за тоталната липса на законност и властването навсякъде на пълно БЕЗЗАКОНИЕ! Чувството за недосегаемост дава на брутало буда бесния *** крилаааа! Направете си сметката щом Бенчевъ е в играта, какво остава за Бурисуф! Разликата е само в ... СУМИТЕ!
28
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мисля че все още Очите не е убил никого през живот си, за разлика от Ивайло Московски, който наскоро уби дете при това пиян.И продължава да е министър. Това е откровена гавра.И същите тези престъпници говорят за морал.Нямам думи.
27
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Големия въпрос е кои са другите, които са били в хотела. И какво са правили, но може и да не са знаели, че ще си видят очите?!
26
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДРУГАРЮ БОРИСОВ! СТОИШ ВЪРХУ МИННО ПОЛЕ, КАКВОТО НЕ СИ СЪНУВАЛ В ПОЖАРНИКАРСКО-БАНДИТСКАТА СИ ПРАКТИКА. ОСТАВКАТА НА МОСКОВСКИ Е ВЕЧЕ В ДЖОБА ТИ. ИЗВАДИ Я
25
4
 
18
 
! Отговори
до 20 преди 5 години
Аз мисля, че по-скоро, ГЕРБ се възползва от ситуацията и не пропуска да нападне БСП.Но ясно е на всички, че подобен род взаимоотношения на гербаджии с хора от криминалния контингент също са налични. Нека нямаме съмнения, че ГЕРБ и БСП са производни на БКП.
24
1
 
23
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Цветанов съветва Нинова да си оправят обора, но гербрски граничар ги е пуснал, а герберски прокурор го е предупредил да напусне страната
23
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Събрали са се в хотела на съвещание колко и на кои прокурори и съдии трябва да се плати. Но турците са ги изненадали. Нещата се развиха прекалено бързо. Значи джоба на очите ще олекне още повече за сметка на някои магистратски джобове.
22
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бенчев бил имал Ролс Ройс за 200 хиляди евро. Ми хубаво, той не е във властта, следователно няма как да бъде обвинен в корупция.Да видим обаче Бойко Борисов, който наскоро си купи остров за 300 милиона и открадна за 10 год управление около 26 милиарда.Да видим Владислав Горанов, който също отдавна е във властта и със заплата от 2 850 лв успя да си построи палат в Бистрица за 4 800 000 лв.Да видим и министър Московски, който уби дете и дори няма повдигнато обвинение.Да видим Делянчо Джуката
21
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко милиона има Борисов?Островът само повдига въпроса, че момчето е бедно, няма си нищо, филии с мас, картофи садил, сега живее скромно.Когато излезе записът с Мишо Бирата, Боеко също така гневно и искрено обясняваше в парламента, че това било манипулация, монтаж, Дачков нещо направил, звънял му да му запише репликите. После сам си призна, че не било редно да нарежда на шефа на митницата, ама липсвала една псувня за ПървановА за острова не е толкова ***. Има и по-сладки неща от остров. И защо му е остров, като си има цяла държава както показва карикатурата на Комарницки.
20
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно, у нас Иванчева с пранги а в Турция, опасният Митьо, без!Предполагам операцията по задържането му е била ръководена лично от Татко Реза, не видях Хюсню.
19
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко тънко медиите на ГЕРБ манипулират, като във всяка статия се споменава как Бенчев бил от БСП. Първо той никога не е бил член на БСП за разлика от Вожда на гербавитеВторо ГЕРБ управлява вече трети мандат и да не се правят на ощипани госпожици.Мафията е срастване на ПРЕСТЪПНИЦИ + ВЛАСТ, тоест Митьо Очите + Властта на ГЕРБ в Несебър и въобще в Бургас и Бургаско.Цацаров и Цачева са от ГЕРБ, а не от БСП. Борисов и Цветанов - също.Така че - хайде моля !
18
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 13Бечев е регистрирал стая на свое име, в която се е криел Очичките, който не се е регистрирал в хотела, че пребивава там. Укривателство си е отвсякъде.
17
3
 
10
 
! Отговори
Додо преди 5 години
До Киро Х: Юдеоболшевишката клика, впила пипала в Европа и по-голямата част от цивилизования свят никога няма да допусне доброволно родолюбиво правителство в България, а и където и да било по света! Виждате как близо 2 години след изборите в САЩ юдеоболшевиките не са спрели с провокативната fake news пропаганда срещу Тръмп, както понастоящем и срещу Орбан, Салвини и Курц. Те не искат родолюбиви нации, а рая, чиято кръв да пият!
16
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 14Нема ГЕРБ,МЕРБ, БСП, МСП!!! Всичките са виновни и са за под ножа!
15
2
 
12
 
! Отговори
Молим вЪ преди 5 години
Отворете линия за СМС-и за да съберем парички за панталони на Очето,че тези скъсани изглеждат.