Да видим: Президентският баща – без вина, инвалидът с акт!

8 дни ПТП-то на кръгово в Харманли не влезе в МВР сводките
Обновена: 7 сеп 2018 13:36 | 27 авг 2018 07:10,
323
Да видим: Президентският баща – без вина, инвалидът с акт!
Кадър: YouTube

Стефан Маринов Тодоров е жертвата на пътния инцидент в Харманли, предизвикан на 17 август от бащата на президента Румен Радев – Георги.

В събота, от разпространен клип в социалната мрежа, стана ясно, че 81-годишният Георги Радев е предизвикал ПТП, което цели осем дни не влиза в сводките на МВР.

Инцидентът на 17 август е по вина на бащата на президента, който без предимство на пътя удря триколката с инвалида, навлязла в кръговото кръстовище.

Още по темата

Въпреки това, а и в явно нарушение на Закона за пътищата, акт за ПТП-то получава блъснатият мъж, обяви говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова.

От видеото се вижда, че триколката е навлязла в кръговото движение и пред нея има знак, че е на главна улица, а "Мерцедес"-ът на Радев идва от странична улица, на която има знак: "Внимание, излизане на главна улица".

Колата на президентския баща обаче не намалява, продължава напред и директно блъска триколката с мъжа.

Президентският баща  не излиза от колата. На мястото на катастрофата идват полицаи и неидентифицирани двама цивилни мъже. Всички говорят по телефони, без да запишат данни за катастрофата, каквато е обичайната практика на "Пътна полиция".

Идва линейката, слагат на носилка блъснатия мъж и го откарват към най-близката болница.

Георги Радев очевидно е поканен да излезе от колата, след което има кратък разговор между него и полицията. Те по-късно му помагат да си тръгне с колата, причинила катастрофата.

Защо полицаите са решили, че Стефан Тодоров е виновен, тепърва ще изяснява проверка на прокуратурата, която беше поръчана от главния прокурор Сотир Цацаров.

В медиите се заговори, че е оказван натиск от страна на местни партийни кадри, а и от Президентството – случая да бъде потулен.

От "Дондуков" 2 първо отказаха коментар, но впоследствие категорично обявиха, че натиск не е оказван.

За пътния инцидент не е докладвана каквато и да е информация в прокуратурата в Харманли, затова главният прокурор Сотир Цацаров се е самосезирал и е разпоредил на Окръжната прокуратура в Хасково да направи проверка, съобщи Bulgaria ON AIR.

Ще се следят две основни направления – дали е налице престъпление по транспорта и дали служителите на МВР са извършили престъпление по служба.

"Един нелеп инцидент. Те и полицаите казват така. Нелеп инцидент, при който няма убит човек. Не чувствам вина", коментира пред Нова тв Георги Радев.

"Въобще не я видяхме. Триколката просто връхлетя в нас", каза съпругата му.

Пострадалият Стефан Тодоров обяви, че няма претенции към семейство Радеви.

Кой крив, кой прав? Ще научим ли?
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
2
 
18
 
! Отговори
Злоупотреба с власт преди 5 години
За Радев : Длъжностно лице, което... , или превиши властта или правата си с цел да набави за себе си или за другиго облага или да причини другиму вреда и от това могат да настъпят немаловажни вредни последици, се наказва с лишаване от свобода до пет години.
249
5
 
14
 
! Отговори
Импийчмънт преди 5 години
Нека Радев да докаже, че е мъж, а не жената на Нинова и си подаде оставката!!!
248
0
 
10
 
! Отговори
до 64... преди 5 години
Коментара ти е..."Книжки да са дават при навършени 21 години и да се взимат при навършени 70.И млади *** се правят много ербап"-Специално за теб книжката и на 69 да ти я дадат е рано! И на 70 да ти я вземат е късно...
247
1
 
15
 
! Отговори
Блато преди 5 години
Темида е сляпа и спи зимен сън. В Българското блато виновни няма, само бедните. Махайте се от това блато колкото се може по-бързо.
246
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На 100 % съм сигурен ,че никой не е оказал натиск на полицаите ,те просто сами са се натекнали на политиците ,това е в кръвта им !Никой не пита какъв е този инвалид с триколката ,където си ходи като здрав човек?
245
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Двоен стандарт...
244
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днеска видях на улицата една баба да св опитва да кара. Трагедия.Едвам виждаше над волана ...3 пъти загаси колата , въртеше волана на части едвам едвам. Това е абсурдно ...при нужна реакция ..Я пишете блъсната. Абсолютно камикадзе . ТрафикА е съпер интензивен и Кат трябва сериозно да погледне върху възрастните пилоти.
243
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ЗАЩО ЛИПСВАТ ЦЕЛИ 5 СЕКУНДИ ОТ ЗАПИСА ТОЧНО ЗА МОМЕНТА НА СБЛЪСЪКА ?
242
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България предимство на кръговото се дава единствено на движещите се назад мпс-та. Правилното е национално потвърдено!
241
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма никакво значение триколка , инвалид , човек или друго. В кръговото ли е то е с предимство. И да не беше и валид...пак щеше да го удари понеже не спази правилата за движение.
240
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е червената шуробаджинащина е все известна в цял свят :) Нищо ново под слънцето. Не виждам , как тълкуват правилника. Аз до колкото съм чел Мпс в кръгово е с пълно предимство. Тук ясно се вижда че мотора е отдавна в кръговото .
239
1
 
14
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Евала на този, който пусна видеото !
238
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като едно време с Фараоновия син Владко пияницата. Натряска се, изпочупи бара/ресторанта, и винаги невинен. А управителите го потупваха по рамото и само казваха че ще оправят"работата". А сега се наслаждавайте на "новото" БКП.
237
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нормално да го глобят , какво прави с инвалидна количка в кръговото, тя е за тротоари не за път !
236
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нормално да го глобят , какво прави с инвалидна количка в кръговото, тя е за тротоари не за път !
235
2
 
1
 
! Отговори
extremist преди 5 години
Кой крив, кой прав? Ще научим ли? - АЗ СЪМ ПРАВ, КОЙ Е КРИВ НЕ ЗНАМ И НЕ НЯМА ДА НАУЧИТЕ
234
9
 
6
 
! Отговори
Exec преди 5 години
Вероятно всеки шофьор тук ще потвърди, че му се е случвало в момент на разсеяност или излизане на слънце/заслепяване да се оглежда за автомобили и в първия момент да не регистрира пешеходци или по-дребни превозни средства на пътя.Дори си признавам, че въпреки че съм млад човек, ми се е случвало по сред бял ден да видя с голямо закъснение автомобили без дневни светлини, именно защото инстиктивно съм свикнал да се ориентирам повече по фарове.Представям си какво им е на възрастните хора...
233
10
 
10
 
! Отговори
Пешеходец преди 5 години
Тоя рокер с триколката НЕ ТРЯБВА ДА Е на пътя И не може ДА Е УЧАСТНИК В АВТОМОБИЛНИЯ ПОТОК . НЯМА мигачи за да сигнализира промяна в посоката си , Водача и не е защитен по никакъя начин и самата триколка СЕ ДВИЖИ СЪС СКОРОСТА НА ПЕШЕХОДЕЦ . Утре тоя с триколката ще причини задръстване или ще блокира пътя щото колите ще трябва да се съобразяват с него По цял свят такива триколки се движат ПО ТРОТОАРА . БАВНО . ВНИМАТЕЛНО.И абсолютно няма значение от коя партия е или на кого е роднина
232
10
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Инвалида си е живо КАМИКАДЗЕ. Няма никакъв инстинкт за самосъхранение. Крайно време е полицията да спира всеки който кара без каска. Ако оставим настрана, че шофьора на мерцедеса дали е видял моториста, но моториста не вижда ли че ще се удари, инстинктивно защо не натиска спирачка или поне да прави опит да се отклони в дясно и така да избегне удара. Странна катастрофа, още по странно е, че медиите повдигат случая една седмица по късно. Нещо много странности и случайни неща на едно място май няма
231
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На едно кръстовище пресичам пеша и един такъв 80 годишен дядка седнал зад волана на някаква нова и лъскава кола и изобщо не спря. Изгледа ме озадачено и сигурно си опиваше да си спомни кой е с предимство на пешеходна пътека - той или аз?