23 години затвор за убиеца на малката Дамла

Съдът намали с 1/3 присъдата, защото Мехмед си призна
Обновена: 3 сеп 2018 15:25 | 3 сеп 2018 15:24, Камелия Цветанова
26
23 години затвор за убиеца на малката Дамла
Снимка: Facebook

Мехмед Хасан, който уби 7-годишната Дамла Муса в Момчилград, поиска съкратено съдебно следствие, като призна всички доказателства, събрани по случая в досъдебното производство.

Още по темата

Заради това, че сам си призна вината, съдът намали присъдата му с 1/3 така че той ще трябва да излежи зад решетките 23 години.

Решението е на 5-членен състав на Окръжния съд в Кърджали. Убиецът ще трябва да плати общо 400 000 лева кръвнина – по 150 000 на майката и бащата на детето и 100 000 лева на баба й.

Присъдата беше посрещната с бурно недоволство от близките на убитото дете, които бяха в залата.

"Искахме смърт или поне доживотен затвор! 23 години не са присъда. Това е подигравка!", недоволстваха родните.

В хода на делото не бяха разпитани свидетели и вещи лица. Младият мъж пък бе доведен днес под засилена охрана в съдебната зала.

Съдът конституира като частни обвинители майката и бащата на убитото дете. Те предявиха и претенции към обвиняемия за нанесени неимуществени щети. По 500 000 лева поискаха майката и бащата. 300 хиляди поиска бабата на Дамла.

Тялото на първокласничката бе намерено на 17 декември 2017 г. около 7:30 ч. в семейното жилище в Момчилград от майка й Садет, която се връщала от нощна смяна във фабрика край Кърджали.

Дамла е била сама в апартамента, защото баща й работи в Белгия, брат й в Истанбул, а бабата била заминала в Турция при болни близки.

Момиченцето бе удушено, а главичката му – обвита с тиксо. Няколко дни по-късно за убийството бе задържан 25-годишния братовчед на Дамла – Мехмед Хасан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
5
 
! Отговори
Тео преди 5 години
За този животът приключи. В затвора си има неписани закони. За такова деяние с дете ... или ще го приключат до третата година или ще му направят живота ад и ще си сложи примката. Каквото и да е, ще му е малко! Седем годишно дете ... в ада да гориш, к0пиле ...
15
2
 
7
 
! Отговори
от Момчилград преди 5 години
Абе тя мащехата е за затвора. Намерил я бащата по сайтовете за запознанства и я взел да му гледа детето. Бабичката и тя давала зор да ходи да се жени в Турция за някакъв вдовец. Дъртата брантия, подлъгала младото момче, докато мъжът и работи в Белгия. Мехмедчо пък шундда не видел, всяка нощ ходел да я язди. Събудило се детето и ги заварило. Душили са го и двамата, но турчето е джентълмен - 23 години ще си плаща за е**нето.
14
2
 
10
 
! Отговори
Гочо маратонката преди 5 години
По 500 000 лева поискаха майката и бащата. 300 хиляди поиска бабата на Дамла.--------------------ейййй ненаяли се - отврат!е сега оня ре/зания ще ги извади да им ги даде...
13
5
 
4
 
! Отговори
станчо преди 5 години
мюсюлмански ценности.
12
1
 
1
 
! Отговори
gerb преди 5 години
ebati pravosidieto
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако беше Българин,можеше да му се размине и такава дълга присъда нямаше да му дадат
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този си е осигурил билета за ада. Колкото и затвор да му дадат тук на земята не е страшно по страшното е онзи съд които ще го съди горе когато се пресели. Там няма прошка и за призната вина да му намалят огъня в ада. Ще го въртят на шиша дяволите с голям кеф.
9
6
 
27
 
! Отговори
Някой преди 5 години
Как може да има толкови ограничени коментари! Защо някои си мислят, че такива убийства се извършват само от определен етнос? За съжаление такива изверги има във всяка народност. Този път ако е Мехмед, следващия път може да е Иван или Драган!
8
2
 
9
 
! Отговори
smeh преди 5 години
От къде този *** ще намери 500 бона ??? *** съд
7
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А на един приятел журналист сина му преди да ритне камбанчето само с такива мехмедчовци си играеше и те му даваха много дъвки
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДНЕС.БГ, съжалявам ама '*** му била обвита в тиксо'... Не може ли да е 'главата на детето' или нещо от този сорт. Във всяка от статиите ви, свързани с деца, умалителните винаги са прекалено много и на неподходящо място.
5
3
 
13
 
! Отговори
PRIMATES преди 5 години
До 5 Еми тия варвари още не могат да осъзнаят, че живеят в 21 век и не може хора да се убиват след като му отрежат главата или с камъни, прътове и тн. Има си съд и прокуратура в 21 век!
4
2
 
39
 
! Отговори
мак преди 5 години
И 50 години да му дадат, пак ще е малко.
3
8
 
15
 
! Отговори
lYl преди 5 години
Като турски сериал....
2
26
 
17
 
! Отговори
аз преди 5 години
Нормално за тази народност за съжаление(
1
0
 
35
 
! Отговори
Не преди 5 години
знам защо ги присъждат тия обезщетения, така наречената от народа кръвнина? Не съм чувал някой някога да си е получил пълния размер.