За ада край Своге: Над 60 разпитани, 22 експертизи...

Прокуратурата работи по всички версии за тежкия инцидент
8
За ада край Своге: Над 60 разпитани, 22 експертизи...
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Над 60 разпитани свидетели, 22 назначени експертизи и 7 огледа на местопроизшествието отчита прокуратурата по разследването на катастрофата край Своге със 17 загинали.

Още по темата
От държавното обвинение уточняват, че се работи както по линия на отговорността на шофьора Григор Григоров, така по връзката между състоянието на пътя и трагедията от 25 август.

Като свидетели са разпитани всички пострадали, чието здравословно състояние позволява, всички членове на Държавната приемателна комисия за установяване на годността на пътя, служители на Агенция "Пътна инфраструктура".

Регионалният министър Николай Нанков, който също бе разпитан, е предал за нуждите на разследването значителен обем документи. Проведени са разпити и на заетите със строителството и контрола фирми.

Предстои назначаването на експертиза за съответствието на пътя с изискванията и проектното задание. При нея ще бъдат изследвани иззетите при огледа проби от пътната настилка.

Ще бъде назначена също и експертиза относно съответствието на мантинелата на пътя с установените стандарти, както и комплексна експертиза за причините за настъпилото произшествие. Всички ще бъдат направени от лаборатории, независими от засегнатите фирми и държавни институции.

Разследването продължава по всички версии – както относно отговорността на водача (и на превозвача) за настъпилото ПТП, така и относно състоянието на пътя и начина на изпълнението му като фактор, допринесъл за произшествието.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При опит да живеят са заливени 16 убити . . . . Да вярваме ли че Плюфаканналиев и Лила Полевъвтъ също са разпитани и пуснати под парична гаранция равняваща се на 16 живота? ? ? ?
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След дъжд-качулка, след сватба-булка.Жалко за загиналите.
4
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 5 години
Sa katrastofata v ESPANIA s avtobus nikoi ne pi6e .
3
0
 
2
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До *** 2 Благодарим за предложението да гласуваме за ГЕРБ. Добра идея.
2
1
 
3
 
! Отговори
www преди 5 години
ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ РАЗБРА КАКВА Е ПРИЧИНАТА А НАШИТЕ ЕКСПЕРТИ ЩЕ РАЗМИСЛЯТ ШЕСТ МЕСЕЦА КАКВА Е ПРИЧИНАТА И НАКРАЯ ЩЕ РАЗБЕРЕМ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ЧЕ В БЪЛГАРИЯ НЯМА ПРАВОСЪДИЕ И НЯМА ДА ИМА ВИНОВНИ - МОЛЯ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ....
1
1
 
3
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
Точно сега минах от там и старателно заличават доказателствата.. Иначе всичко е наред :)