Митниците искат "Винпром Карнобат" да e затворен

Служители на предприятието за трети пореден ден протестират
Обновена: 23 сеп 2018 13:46 | 23 сеп 2018 13:36, Красимир Ангелов
42

Агенция "Митници" е внесла искане в районен съд Карнобат за удължаване на срока на обезпечителните мерки спрямо затворените предприятия в града. Все още нямаме резултат като решение на съда по това искане, обяви зам.-директорът на агенцията Юлиян Мирков, цитиран от "Фокус".

Още по темата

"Дадена е възможност гроздовата реколта да бъде приета в складови помещения, за да не се стигне до унищожаване на готова продукция", посочи той. Мирков обясни, че работниците на заводите могат да продължат да ходят на работа, но изнасянето на стока от предприятията е забранена.

По време на брифинга бяха показани видеоматериали от извършените проверки, които показват обследвани тръбни връзки и доказват наличието на кран, от който може да бъде изведен етилов алкохол без да бъде контролиран от измервателни средства. Мирков уточни, че това води до ощетяване на държавния бюджет.

Същевременно работници от затворените фабрики на "Винпром Карнобат" блокираха пътното платно от Карнобат за София. Недоволните протестират трети ден с искане да бъдат върнати на работните им места.

Протестиращи носеха плакати "Ние не сме престъпници". Те казаха, че са обречени на глад, а затварянето на фабриките в селата Церковски и Венец е неоснователно. В трите завода и обектите на фирмата работят повече от 2000 души. Заводите за производство и преработка на алкохол на бизнесмена Миню Стайков са запечатани от служители на Агенция "Митници".

Кметът на Карнобат Георги Димитров заяви, че ако фабриките останат затворени, това ще е изключително пагубно за местната община, тъй като тя е зависима от този бизнес.

Струпване на недоволни има и пред централния вход на завода в село Церковски с искане да бъдат допуснати до работните им места. Пред портала на производствената база в село Венец също има работници с плакати и знамена. Вчера недоволните блокираха за три часа движението на железопътната линия Бургас - София, която се намира в непосредствена близост до завода в село Церковски, съобщава БТА.

Днес изтича 48-часовият срок, който бе наложен от Агенция "Митници" за запечатването на обектите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
17
 
! Отговори
кой направил е цветя преди 5 години
ама какво се притесняват работниците във фабриката в карнобат че ще останат без работа,нали във вашия сайт днес.бг всекидневно се публикуват поръчкови статии как навсякъде в милата родна *** имало "мноого" работа а нямало кой да работи,как икономиката на производителите на банички постоянно търсела кадри,ама "нямало кой да работи"..то е просто че с и стоят у тях и те ще дойдат да им се молят за работа,елате в софия тук заплатите са много "големи"елате да усетите реалността да бачкате без пари
11
2
 
19
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Контрабандистът от Катуница не го закачат !!!Ама той води под строй едни кафяви хора да гласуват за ГЕРБ...
10
1
 
25
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
А Винпром Пещера кога? Там да не е друга България.
9
4
 
18
 
! Отговори
Димо преди 5 години
ГЕРБ не се интересуват, че оставят хиляди хора без работа. НАП и митници можеха да контролират производство и пласмент без да затварят фабриката. Но те такаи КТБ унищожиха, без да ги интересуват последствията, само да спечелят бизнесите. Явно ШИШИ освен цигари иска и алкохола за да затвори кръга.
8
1
 
17
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Ще съсипят реколтата и ракияо драстично ще поскъпне!!!Тук играят големи пари,някой яко киха мангии!!!
7
2
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Не става ясно докога изнасянетО ще е забраненА.
6
2
 
26
 
! Отговори
121212 преди 5 години
Това че заводите са затворени не по вина на работниците нямат ли право на обезщетения за времето когато не работи по закон или не се спазва. За един приятел питам.
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е лесно, отнеманн в плоха на дтежа вата и продажба на нов собственик
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като няма пари за пране, ще фалира целият останал легален бизнес. Той служи за пране и дава работни места. Десятъкът е идеален за пране на пари. Десятъкът е мечта за всеки бандит и перач. Евтино, чисто и бързо.
3
2
 
8
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Какво ще работят хората мани какво ще пият!??
2
2
 
15
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 5 години
Абе не Митниците иска да остане затворен,ама айде!
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ще пият хората? Започва Сухия режим и Бездимния режим.