Спецакция "Полимери" в ход: Семейство Баневи арестувани в Париж!

Задържането им е осъществено въз основа на европейска заповед за арест
Обновена: 26 окт 2018 16:57 | 26 окт 2018 14:18,
162

Полицията провера офис на семейство Баневи. Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Бизнесменът Николай Банев и съпругата му Евгения са били арестувани във Франция днес, съобщи БНР, като цитира два независими източника в службите.

Арестът е осъществен на територията на Париж и е извършен въз основа на европейска заповед за арест на двамата, издирвани от българските власти.

Акцията е на парижката полиция. Повече информация ще бъде дадена по-късно.

Още по темата

Припомняме ви, че по-рано днес спецпрокуратурата започна акция в София и страната във връзка с дейността на приватизирания завод "Полимери" АД.

Заводът беше приватизиран от дружество на Николай Банев и не работи от 2010 г. Три години по-късно беше обявен в несъстоятелност.

От спецпрокуратурата уточниха, че се осъществяват претърсвания и изземвания, обиски на лица и разпити на свидетели в рамките на образувано разследване за извършени престъпления по пет члена от Наказателния кодекс - за организирана престъпна група, за данъчни и финансови престъпления, длъжностно присвояване в особено големи размери.

През август миналата година премиерът Бойко Борисов поиска да се разгледа приватизационната сделка за девненския завод.

Според него тя е много "приятна" и олицетворява как се е процедирало в държавата по време на прехода. Всичко в завода е разграбено и унищожено, а пък собствениците имат "Мерцедеси-Майбах", каза Борисов.

Той припомни, че по случая с "Полимери" от няколко години тече разследване, което за момента се води срещу неизвестен извършител.

"Приватизацията освен, че е разбойническа, решението, което е дадено при следващите разпродажби, то е минало през няколко собственика доколкото знам, е много интересно", коментира Борисов и допълни, че това предприятие е било уникално по своята същност на Балканите.

По думите му бившият собственик на завода е разпродавал и е вземал парите, само че отровите са оставени и сега обезвреждането им е за сметка на данъкоплатците.

Според Борисов новият собственик на дружеството (Николай Банев) на практика е дошъл, за да го нареже завода и да го приключи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
9
 
28
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Преди 9.IX.1944 броят на членовете на БКП не надхвърля 7000, което е недостатъчен брой за да се изгради репресивният апарат на партията. Поради тази причина от затворите се освобождават бандити и се приемат в редовете на БКП. Постепенно принципните и идеалистите се изритват в периферията на партията и в нея остават само терористи, крадци и бандити. Техните деца и внуци са днешните бивши комунисти, управляващи България вече 29 години, а кръвта вода не става!БАНДИТА СИ Е БАБНДИТ НЕЗАВИСИМО КАК СЕ Е БОЯДИСАЛ!
63
0
 
18
 
! Отговори
dmx преди 5 години
Ето, че и добрата новина е новина. Надявам се ВСИЧКИ мутроприватизационни олигарси да ги последват.
62
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
преди години Партията им даде парите и сега същата Партия им ги взима
61
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И русалка да не забравите, прекрасно място с уникално *** собственик, заприличало е на скаутски лагер, а не на френски курорт както е бил замислен!Ами Камчия комунистите я дадоха на своя мать, Кремиковци беше даден за един долар от котилото на Нинова + тецовете с абсолютно загробване на българският потребител и още и още.. безброй!
60
2
 
22
 
! Отговори
Чоко преди 5 години
Тези парвенюта най-сетне ги прибраха на топло. Но да не се задоволяват само с тях а да обърнат поглед и към не толкова популярни от жълтите хроники хора. Ако главния прокурор не ги знае ние ще му ги подскажем.
59
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Приватизацията на Булгартабак също е "приятна"
58
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То всичко звучи добре, само, че нищо няма да се случи в последствие. Само ни хвърлят прах в очите. Баневи ще извадят печени адвокати и ще им се размине.
57
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ми слагайте минуси, ами обясняайте!Защо Баневи окрадоха това отлично работещо предприятие, защо? Човек който защитава престъпник, е също престъпник, ясно ли ви е?
56
2
 
38
 
! Отговори
Българина преди 5 години
И русалка да не забравите, прекрасно място с уникално *** собственик, заприличало е на скаутски лагер, а не на френски курорт както е бил замислен!
55
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Де са чИрвените *** да обяснят как "техни" хора са разорили едно от най - добре функциониращите предприятия на химическата индустрия в Европа!?
54
13
 
32
 
! Отговори
бсп преди 5 години
Марксисти Мерцедеси Майебаси.Комунисти Курупция Кражби
53
15
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето тези червените Баневи и другите като тях, окрадоха България! Червените олигарси приватизираха на безценица множество добре функциониращи предприятия. И никой не им държеше сметка до сега!Защо когато имаше предложение да се ревизират всички съмнителни приватизационни сделки, *** беше против...?!
52
6
 
38
 
! Отговори
Жиб. преди 5 години
Какво са търсели в Париж,да не би да са проучвали живота на руското селячество?
51
8
 
28
 
! Отговори
да да преди 5 години
А дано прокуратурата започне проверка и на представителя на държавата продал Техноимпекс, както и на купувача. :-)
50
2
 
36
 
! Отговори
V преди 5 години
Не виждам кво общо има мерцедеса и скъпите имоти и комплекси с ,,бизнеса,, му ????? Той да си преструктурира като иска ,ама скъпите неща да са под запор ;) Като си фалирал отиваш под наем да живееш ,а не във Франция ;) В САЩ за не плащане на заплати и данъци ще ти вземат всичко което притежаваш. А ти като искаш се преструкторирай .
49
6
 
39
 
! Отговори
Капиталист преди 5 години
Много симпатични хора, като ги видиш и си казваш, че това са честни капиталисти. Оказва се обаче, че били крадливи комунисти. Ох, в какви времена живеем...
48
5
 
28
 
! Отговори
да да преди 5 години
До ГробокопачНе мойто момче, просто БСП си отгледа СДС навремето. Има много интересна снимка от кръглата маса в зората на демокрацията в България, когато сядат БСП и СДС и на нея е и Костов, като икономически експерт на БСП.
47
3
 
33
 
! Отговори
Владо преди 5 години
Само Полимери? А ТЕЦ Ямбол? ТЕЦ Казанлък? Червен ***.
46
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това добре.Ама Бай *** и съучастниците му Пра силян и Сотир,кога ще ги осъдят за кражбата на века - КТБ.
45
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До VФалита не е нещо което трябва да завършва с запориране на имущество. Трябва да има възможност за подаване на декларация за фалит и след това човека да може да преструктурира бизнеса си без да го губи. Така е в Сащ. То 50 сент като го осъдиха да плати няколко милиона долара на следващия ден подаде декларация за фалит. Трябва да се запорира престъпно придобитото имущество.