Спецакция "Полимери" в ход: Семейство Баневи арестувани в Париж!

Задържането им е осъществено въз основа на европейска заповед за арест
Обновена: 26 окт 2018 16:57 | 26 окт 2018 14:18,
162

Полицията провера офис на семейство Баневи. Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Бизнесменът Николай Банев и съпругата му Евгения са били арестувани във Франция днес, съобщи БНР, като цитира два независими източника в службите.

Арестът е осъществен на територията на Париж и е извършен въз основа на европейска заповед за арест на двамата, издирвани от българските власти.

Акцията е на парижката полиция. Повече информация ще бъде дадена по-късно.

Още по темата

Припомняме ви, че по-рано днес спецпрокуратурата започна акция в София и страната във връзка с дейността на приватизирания завод "Полимери" АД.

Заводът беше приватизиран от дружество на Николай Банев и не работи от 2010 г. Три години по-късно беше обявен в несъстоятелност.

От спецпрокуратурата уточниха, че се осъществяват претърсвания и изземвания, обиски на лица и разпити на свидетели в рамките на образувано разследване за извършени престъпления по пет члена от Наказателния кодекс - за организирана престъпна група, за данъчни и финансови престъпления, длъжностно присвояване в особено големи размери.

През август миналата година премиерът Бойко Борисов поиска да се разгледа приватизационната сделка за девненския завод.

Според него тя е много "приятна" и олицетворява как се е процедирало в държавата по време на прехода. Всичко в завода е разграбено и унищожено, а пък собствениците имат "Мерцедеси-Майбах", каза Борисов.

Той припомни, че по случая с "Полимери" от няколко години тече разследване, което за момента се води срещу неизвестен извършител.

"Приватизацията освен, че е разбойническа, решението, което е дадено при следващите разпродажби, то е минало през няколко собственика доколкото знам, е много интересно", коментира Борисов и допълни, че това предприятие е било уникално по своята същност на Балканите.

По думите му бившият собственик на завода е разпродавал и е вземал парите, само че отровите са оставени и сега обезвреждането им е за сметка на данъкоплатците.

Според Борисов новият собственик на дружеството (Николай Банев) на практика е дошъл, за да го нареже завода и да го приключи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
9
 
15
 
! Отговори
Предложение преди 5 години
Предлагам да се изчистим комунистите и да ни дойдат капиталисти да ни оправят!
43
1
 
29
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До До 11Банева е лъвицата-хищник, определено. Като и гледам излъчването, съм убеден, че Банев е просто фасада на нейните икономически амбиции;))) Има жени, които са изключително амбициозни, дори бих казал "зловещо амбициозни";)))
42
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е, който не слуша.... Другите послушните слушат и си прават милиарди, даже могат да изкарат 30 хил работници на улицита на контрапротест за всеки протест против правителството.
41
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другата статия пък красИ друга комсомолка, любителка на полски кремове.един познат пък е бил свидетел преди 3 години как един виден историк, пак партиец и член на ложа, си е чопнал с жена си от Лидл 2 вафли, без да ги плати и станало голям скандал на касата!Ей такива са всичките псевдо социалисти, псевдо комунисти (символ на честен човек), лишени от идейност партийни кариеристи - крадци, пладнешки разбойници, мафиоти и контрабандисти! Всички до един са еднакви!
40
4
 
39
 
! Отговори
Димки и пушилки преди 5 години
Няколко десетки години сем. Баневи вилняха в България безнаказано. ГЕРБ чак сега ли се сетиха да ги съдят, когато за повечето неща ще е минала давността?Или поредния театър за обедднелия материал,да не се концентрира върху поскъпването на квото се сетите.
39
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мафиота в затвор не влиза!Мафиота само куршум го оправя!
38
5
 
37
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До MitakaИнтересното е, че тия червени олигарски са взели завода по времето, когато или вследствие, масовата приватизация, проведена от сините от ЕНП;))) Досещаш се, накъде бия. Сините са обслужили доволно червените, превръщайки ги в едри капиталисти. КЪМ ЕНП е и Бойко;))) С една дума, ако сега той гони тези, след време, когато палачинката в Европа се обърне, ще бъдат тъй гонени и неговите. Защото без партийна подкрепа и хранилка, капиталист в България, не се става.
37
3
 
21
 
! Отговори
V преди 5 години
ДО К С ами Баневи са държавата .Не виждаш ли че са фалирали още 2010 г и са ги оставяли да изнасят квото могат .Още тогава е трябвало да действат и да запорират всичко . Ама от гербераси ченгета и прокурори кво очакваш .Къде ща оставят при положение че си фалирал да си караш мерцедеса ?
36
4
 
18
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Добре че наш Бойка се е...самосезирал и...разпоредил,защото...органите,които ги има с...лопата да ги ринеш...спят и вземат големите заплати и чакат Бат Бойка да се събуди и ги...сръга да се задействат,от...кумова срама.
35
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Партиен олигарх , русофил, бивш комсомолски секретар станал милионер и "собственик" на строеното без пари от дядо му, чрез бонови книжки!
34
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А къде са Взятко и Маргинела?
33
4
 
23
 
! Отговори
Жиб. преди 5 години
Надявам се в скоро време това да се случи и на доган!
32
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да имаш влияние в бизнеса трябва да имаш влияние в политиката. Въпросните са загуби влияние в политиката, Така е в България.
31
4
 
23
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 5 години
А наш Г. Гергов кога , или той е чист като сълза , та му харизахте 46 милиона за дупката с археология във Варна
30
5
 
32
 
! Отговори
Жиб. преди 5 години
Сигурно са краднали парфюми- комунист ако не открадне нещо,ще пукне!
29
4
 
24
 
! Отговори
Бахур преди 5 години
До АнонименЛуд ли си,бе, Банева е най-противният *** на всички времена!!!
28
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ШПИЦПОРКУРАТУРАТА ДА НЕ СЕ ПРАВАТ НА УЛАВИ АМИ ДА ПОЧНАТ ОТ ГРАБЕЖА НА ВЕКА КТБ И ДА ЗАПУКАТ КРИМИНАЛИТЕ ТИКВАТА И ШОПАРА , ЗА БАНЕВИТЕ Е КЪСНО ИЗКОРМИХА ЗАВОДИТЕ И ГИ РАЗПРОДАДОХА КВОТ ОКРАДОХА ГО ПРОФУКАХА ПО КОМАРДЖИЙНИЦИТЕ , ГУБИТЕ СИ ВРЕМЕТО С ТИЯ
27
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що вече няма МВР пикчърс представя? Така дори обществено порицание няма, в съда знаем, че нищо няма да докажат.
26
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още един доход в червената каза е пресечен.
25
9
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Който лъже и краде, приватизира за БСП.Лицата на крадливата БСП - Баневи, Ветко, Бенчо,Миньо, Митьо Очите, Ваклин и още десетки като тези. Нинова не я споменавам, защото тя е особен случай- със 7000 чужди щатски долара приватизира Техноимпекс, оценен за над 10 милиона долара.