Съд отсъди, а съдийка осъди длъжник да изплаща... ориз и шафран!

Социалните мрежи избухнаха: Съдийката се е готвила за вечеря
6 ное 2018 11:00,
43
Съд отсъди, а съдийка осъди длъжник да изплаща... ориз и шафран!
Снимка: Facebook

Районен съд Пазарджик определи съдебно решение, в което длъжник ще трябва да изплати дълговете си с ориз, шафран, лук, кардамон, карамфилчета, лимонова вода и т.н.

Още по темата

Абсурдната ситуация е станала ясна след "изтичане" на решението в социалните мрежи.

Според написаното длъжникът е осъден да заплати всичко по изпълнителното дело, въпреки че то е било обжалвано.

В края на дикумента, незнайно защо, се появява и рецепта за ориз с шафран, вместо по-подробно определение на съда.

"Най-вероятно съдийката е копирала нещо, което е смятала да готви за вечеря", шегуват се юристи.

В рецептата доста подробно е обяснено как да се приготви екзотичното ястие. За него са необходимисе ориз, кромид лук, кардамон, карамфилчета, жълти бадеми и т.н.

Потребители в социалните мрежи обаче се възмущават, че рецептата не е дадена докрай.

Пред "Монитор" адвокати коментират , че с подобно определение длъжникът може да се спаси от заповедното производство и да си спести време за изплащането на борчовете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
Яко фейк и глупости напоследък, научи се да пишеш Павел Гълабов, после се прави на дописник.
38
0
 
2
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
До 30,до 36 Аз не вярвам някой да плаща за малоумията и лъжите дето се пишат по форумите. По скоро е безплатна просто..тия и глупост.
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"В края на дикумента..."=====================Пише се "В края на дУкИментЪТ...". Аман от нигръмотници!!!
36
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То сигурно е било за Задушница!
35
1
 
4
 
! Отговори
.. преди 5 години
Кои мрежи избухнаха, че да не влизам няколко дни... да не се взриви още нещо?
34
5
 
3
 
! Отговори
30, преди 5 години
Служител съм в съдебната система.Обикновен.Можеш ли да ми поясниш за какви "бонуси" говориш,че аз нещо не се сещам да съм получавала такива в шестте години, откак работя тук. Много лъжи се пишат и разпространяват за съдебната система.Едни го правят,защото им се плаща да дискредитират хората там, а останалите-понеже са наивни и злобни и само се чудят към кого да насочат гнева си.Това горе и аз мога да го напиша и да го пусна,уж че е съдебен акт.Голям наивитет трябва да е човек, че да коментира.
33
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Снощи малкият ми син си направи фейсбук профил с чуждо име и снимка - ей-така, да се бъзика с наивни хора, като вас тук. *** той е на 13. Пък вие, възрастни хора, се връзвате на някаква снимка на нещо си, написано на компютър, неподписано и неясно от кого, как, в каква форма и по как повод пуснато да циркулира из мрежите.На децата, дето се връзват на малкия е простено - деца са. Ама голям човек да се връзва, че и да бълва злъч и злоба - това говори доста зле за наивниците на средна възраст...
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че то и аз мога да напиша така някоя глупост и да я пусна оборотно из нета от името на някого. Я колко наивитети има само тука! На всичко ще се вържат. Че и злобни - бързо се навиват да поплюят.Манталитет. Типичен.
31
0
 
3
 
! Отговори
31, преди 5 години
Ти подпис къде видя?Малко по-сериозно, че няма да захлебиш днес хонорара.
30
2
 
3
 
! Отговори
Ха-ха, преди 5 години
хо-хо - поне като ви плащат пишете нещо, дето да е вярно. Така само се излагате, както излагате и онези, дето ви пускат поръченията. Достатъчно информация има, стига човек да е малко от малко грамотен, че да разбере, че в съдебната система не е имало такива бонуси. За разлика от всички министерства, агенции, от повечето общини и т.н. Или за тях ти позволяваш? Понеже от там ти се плаща?Нездрав смях имаш. Като за лудницата.
29
3
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До АнонименТолкоз по-зле. Не е важно кой го е писал, а кой го е подписал. Излиза, че е неграмотен и не чете какво подписва. Добре че е рецепта за ориз, а може да е присъда ...
28
2
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До 20,Няма 13 и 14 заплата, щото останалите 12 са достатъчни и с много бонуси покрай тях. Пък да не забравяме и вица за горския дето заплатата му е малка, ама гората е голяма :)
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боже, каква неграмотност - на тукашния тролаж, на писачите и коментаторите.Вие сигурни ли сте, че този съдебен акт е излязал точно така, че за написването му е виновен конкретен съдия, а не деловодител /вярно е, че актовете се вкарват в системата не от съдиите, а от деловодителите или секретар-протоколистите, ама де да знаете вие, толкоз си можете/.Тоя пък по- долу- щели да връщат цяло дело да се гледа само защото някакъв съдия не си бил подписал акта. Глупости. Пълно с неграмотни недоучили.
26
1
 
2
 
! Отговори
20, преди 5 години
ти си поредният,който разпространява лъжи. От години в съдебната система не е имал 13-та заплата, а 14- та не е имало въобще. Лесно е да се *** и да се пишат глупости и съчинения. Трудно е да се напише нещо, което е наистина вярно и смислено.
25
1
 
2
 
! Отговори
Бай Иване, преди 5 години
отново показваш недоученост. Никой не връща дело за липса на подпис. Връща се само актът, който не е подписан, да се подпише. Това не е връщане на дело. Ама то и тукашните писачи толкова си могат - пишат и знаят колкото дете в трети клас, а такива, като теб, се връзват и поемат фалшивата песен. Когато пък в съдебен акт се допусне техническа грешка, той подлежи на поправка по съответния ред. Което отново не е "връщане на делото" и започването му от начало.
24
0
 
4
 
! Отговори
6969 преди 5 години
длъжника ще духа ориза.
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"В края на дикумента" ......
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А незнайно ли защо? Нещо подозирам някакъв тънък бъзик към РС Паз-к. Тема за размисъл.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България всичко може да се случи!
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 19Щом са толкова претоварени и не могат да вършат качествено тази работа - да вървят на село да пасат патките и да оставят тази работа, на хора които ще я вършат качествено.Иначе зурлите им големи и за една запетайка правят човек на нищо нали?