Следят осъдени с 250 е-гривни. До месеци

Зам.-министър пробвал за няколко дни, бил впечатлен
15
Следят осъдени с 250 е-гривни. До месеци
Снимка: архив, Ройтерс

До няколко месеца Министерството на правосъдието ще започне да използва гривни за електронно проследяване на осъдени и подсъдими с наложена мярка за неотклонение "домашен арест". Въвеждането на способа е част от проект.

Гривните, 250 на брой, ще бъдат контролирани и следени в Команден център при ГД "Изпълнение на наказанията". Те ще работят на радиочестотен и джипиес принцип, стана ясно на пресконференция, в която участваха зам.-министърът на правосъдието Николай Проданов и директорът на ГД "Изпълнения на наказанията" Васил Миладинов.

По думите на Миладинов ползите от електронното проследяване са свързани с намаляване на разходите и преодоляване пренаселеността на затворите.

Електронната гривна ще дава незабавна информация за лицето и дали то спазва наложените му ограничения. За да бъде сложена на осъден или подсъдим, той трябва първо да даде своето съгласие, което според зам.-министър Проданов няма да е проблем, тъй като ще улесни ежедневието на осъдения.

Проданов допълни, че се предвижда в следващите години бройката на гривните, които се използват спрямо осъдени, да достигне до 2000.

Зам.-министърът каза още, че самият той е пробвал електронна гривна за няколко дни и е бил впечатлен, след като му е било показана разпечатка за това къде се е намирал през цялото време, предаде БТА.

За бъде сложена електронна гривна, ще трябва писмено съгласие от съответното лице. Гривните ще бъдат слагани по преценка на директора на затвора или общежитието, и началника на областната структура на ГДИН, като ще се преценява и тежестта на извършеното от лицето деяние.

С помощта на проекта ще бъде изградено видеонаблюдение във всяка от 28-те районни служби на ГДИН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия гривни струват не повече от 100 000 лева, за 2000 гривни, кой ще лапне 900 000 от нашите данъци за престъпници. Къде е Цацаров, къде е специализирания съд. МАФИЯ
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
гривните видеокамерите нуждите трябва да се изпълняват от християни а всички останали вярващи общности не ти стават нужните неща не поставят нужните неща Няма лампи нямаше ти Няма лампи няма жици няма говорители няма телевизорче няма да *** няма ръчка ръчка няма няма няма няма тоалетна няма тоалетна няма мръсотии само мръсотии само мръсотии ако има Ако има тоалетната е заключена е това е положението госпожо Госпожо госпожо Йорданка Фандъкова и колегите и колежките и колежките колежките колегите
11
1
 
1
 
! Отговори
Сандо преди 5 години
те и в Германия така ги следят и току видят как някоя гривна се качва на някои самолет и излита на някъде
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо министърката не си сложи пранги,като тези за кметицата на "Младост",за да разбере как се чувства една жена с белезници и вериги?Само за проба,де,макар,че не се знае,може и на нея да се салучи някой ден.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е, че Тиквата Бойко не направи затвори, и сега нямало места и затова им дават гривнички, пробациики и други глизотиики за ромите!
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
смейте се вие ама като почнат и вас да ви чипират ама то е почнало доброволно вече.Наскоро видях една *** да плаща с гривната си на каса в болерото само си подаде ръчичката и хоп готово.Не ми вярвате с очите си го видях да Райфайзен предлагат такива гривнички проблема е че за в бъдеще ще са задължителни после ще станат чиета под кожата. Не вярвате дооообре
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак намериха работичка на някои техни хора.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
чипирането така започва ... но ще бъде прехвърлено и върху непрестъпниците...
5
0
 
6
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Много закъсняла стъпка и пак не се рвшава ци гански я проблем. Гривна *** на гал човек не прави. Труда прави човека. Защо затворниците лежат? Няма да лежат, ше бачкат, ще косят, копаят и чистят, но не и да лежат.
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
-министърът каза още, че самият той е пробвал електронна гривна за няколко дни и е бил впечатлен, след като му е било показана разпечатка за това къде се е намирал през цялото време, предаде БТАТози министър да не идва от каменната епоха?Такова проследяване може да стане с всеки смартфон или смартуоч поне от 7-8 години.Този надмина и шеката си Цачева
3
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А като свали гривната и я остави у дома си а самият той дуне зад граница как ще го намерят. Или гривната при сваляне ще гръмне и ще му отнесе главата. Пак недомислени бай ганЮвски умнотии.
2
2
 
6
 
! Отговори
tt преди 5 години
Въпрос-колко струва една Е-гривна,и кой ще ги достави?
1
2
 
13
 
! Отговори
? ? ? преди 5 години
На Митьо Очите, ще му поставят ли промоционална гривна ?!Да му отива на цвета на бронежилетката ...