През 2018-а, 17 от 18 ало измами в Плевен – разкрити!

В областта има снижение на престъпността с 18%
5 дек 2018 13:37,
7
През 2018-а, 17 от 18 ало измами в Плевен – разкрити!
Снимка: Булфото

Полицията в Плевен реализира успешни акции срещу икономическата престъпност през тази година.

Статистиката на ОДМВР-то показва снижение на регистрираната престъпност с около 18% - със 743 престъпления в сравнение със същия период на миналата година.

Запазена е разкриваемостта на престъпленията - над 50% /50,28%/. Допълнително са разкрити 408  престъпления, регистрирани през минал период.

Запазва се тенденцията за намаление на регистрираните престъпления: С около 14% е намален броя на регистрираните престъпления против личността, с около 17,5% е намален броя на регистрираните престъпления против собствеността,  като с около 15 % е намален броя  на кражбите, с около 17% е намален броя на грабежите и с около 35% е намален броя на измамите. 

При обощопасните престъпления е налице намаление с около 24%.

Увеличение на разкриваемостта се отчита: при престъпленията против собствеността с 4,72%,  при кражбите с 5,81, при измамите с 13,46% /от началото на годината са регистрирани 18 измами, от които са разкрити 17 престъпления, върнати на потърпевши са над 50 000 лева/.

Също така при акцизите с 12,5% и при палежите с 1,54%. При грабежите се отчита 53,70% разкриваемост. По линия наркоразпространение разкриваемостта на престъпленията е 77,73%, която е с 4,49% по висока от 2017 год.

Намаление на общия брой на извършените кражби с 196 броя или с около 15%, като се отчита увеличение на разкриваемостта на кражбите с 5,8%.

Намаление с отчита при регистрираните: взломните кражби с около 27%, при домовите кражби с около 23%, при кражбите на селскостопанска продукция /животни и птици с около 37%/, при кражбите от магазини с около 15 %, при кражбите на части и вещи от МПС с  около 6%.

Увеличена разкриваемост: С около 19% е увеличена разкриваемостта при джебчийските кражби, с около  28% е увеличена разкриваемостта от магазини, с около 27% е увеличена разкриваемостта от офиси  и с около 16% на селскостопанска продукция /животни и птици/. Запазва се разкриваемостта при  кражбите от части и вещи от МПС и домовите кражби.

За коледните и новогодишни празници плевенската полиция осигурява присъствие на местата с масови събирания и наблюдение на питейните заведения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
На 15 май 2018 г. Бях изигран в София от майсторите на покриви те са банда за рекет обявяват ти ниска цена за да клъвнеш после искат 11 пъти повече и те лъжат и заплашват. Дадох Сигнал в СДВР за да предпазя други хора а те ме търсиха мен с призовка! Е Отидох направиха преписка до прокуратурата след месец от получих писмо от прокуратурата Отказват да образуват до съдебно защото нямало престъпление! Те си искали Аз съм давал. Писах до много медии и никоя не пожела да публикува историята ми.
6
0
 
8
 
! Отговори
Това е лъжа преди 5 години
Това е лъжа , в дирекцията в Плевен има служители който НЕ МОГАТ да си напишат името !
5
0
 
3
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
ситуацията е ние ги хващаме те ги пускат
4
0
 
8
 
! Отговори
Ум преди 5 години
То хубаво разкрити ама после нещо случва ли се или ги пускат...Хубава работа ама пак недовършена.
3
0
 
7
 
! Отговори
daa преди 5 години
И какво като са разкрити??? Присъдите къде са?Не е важно самото разкриване,нужно е наказания за тези престъпления,най-малкото за да намалят,няма как да изчезнат на 100%
2
0
 
16
 
! Отговори
Azz-ът преди 5 години
Тия са се счупил от работа!!!!Сума си народ напусна Плевен в посока чужбина! Останаха мафиоти, ***, няколко наши 'ора и такива де се мъчат да живеят... Бе, мазало е....
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цитат: Запазва се тенденцията за намаление на регистрираните престъпления*Е, значи все повече хора се убеждават, че МВР не работи и само им губи времето.Престъпленията се увеличават двойно, а регистрираните престъпления намаляват.