Чоков грохна! Не стигат зъбите, ами ходи и с патерица

Осъденият ексмет на Галиче може и да се върне в ареста
72

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бившият кмет на село Галиче Ценко Чоков, който е под домашен арест, пристигна в Апелативния спецсъд с патерица на делото срещу него.

Прокуратурата поиска мярка "задържане под стража", след като се появи снимка на Чоков в луксозен ресторант, докато е под домашен арест.

Още по темата

На 17 декември той бе засечен от полицаи от 7-о РУП в ресторант в кв. "Драгалевци", което според прокуратурата е нарушение на мярката за неотклонение "домашен арест".

Самият Чоков се оправда, че му паднала кръвната захар и след посещението при зъболекаря минал пътьом през заведението, за да си поръча храна за вкъщи.

"Имам право да се нахраня", каза на влизане в съда днес бившият кмет на Галиче, който до неотдавна идваше в съда на носилка.

Според прокуратурата, след като вече не се придвижва с инвалидна количка, нито с болнична носилка, няма пречка Ценко Чоков да остане в ареста като мярка за неотклонение, докато приключи наказателният процес срещу него.

Припомняме ви, че бившият кмет на Галиче бе осъден на първа инстанция на 4,6 г. затвор за отвличане, побой и палеж на 2 коли.

На 26 септември т.г. апелативните спецсъдии Георги Ушев, Красимира Костова и Магдалена Лазарова освобождават Ценко Чоков под домашен арест заради влошеното му здравословно състояние.

Съдът се позовава на тройна експертиза, според която Чоков страда от много заболявания - диабет, язви, диабетна полиневропатия и дискова херния. Освен това наскоро претърпял операция, а му предстояли и други.

Друга назначена експертиза през ноември казва дори, че делото срещу Чоков трябва да спре, тъй като той не може да участва адекватно в него заради състоянието си.

Двете експертизи са изготвени от вещите лица д-р Надер Омар ал Халил, д-р Владимир Велинов и д-р Румен Милошов. Първият е медикът, който е препоръчал на съда спиране на делото.

И тримата сега се разследват от районната прокуратура в София "за съзнателно даване на невярно заключение за здравословното състояние на Ценко Чоков пред съд".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човек и да е болен, трябва да се храни!
12
2
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
До 12: И от десита също !Тя е същата корупция
11
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Закривайте държавата.Това е цирк.
10
49
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека осъди държaвата, че нe му дават да яде тогава щом много ги чаткате нещата иначе е лесно да търсиш сензации, а зa човешки права да сте чували нещо ? ко ише държава щеше да глои хората дето са го снимали.
9
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да му зачислят една патрулка, която ще му е като куриер на Ценко.
8
0
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брееей таман се беше поизлекувал в ресторанта и хоп,пак се оболя сериозно!
7
44
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не яде ли искате, какво като е в ресторант нали не е избягал все още.
6
6
 
18
 
! Отговори
ЦК на ГЕРП преди 5 години
Горкият човечец ! Ще го уморят ! Ама така му се пада след като напусна НАШИТЕ редици !!!
5
0
 
60
 
! Отговори
Запознат преди 5 години
В Белене щеше да припка като сърничка!
4
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той самият бил във вихъра на танца въпреки оплакванията от таза, които направи в съда. Въздухът на Галиче явно добре влияе на скандалния кмет, който хвърлил патерицата, с която куцаше в съда. "Добре му се е отразило липсата на алкохол, защото кметът изпи литър и половина уиски. Добре си изглеждаше, щастлив и доволен"
3
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Га въртя кючеци на дансинга ни му трябваха патерици.
2
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хахаха, този си е готов артист за театър сълза и смях
1
0
 
29
 
! Отговори
Ганчо преди 5 години
Убавец