Убиецът от хотел "Рила": Златена бе демон, радвам се, че я убих!

Димитър Ръжев страда от параноидна шизофрения
19 дек 2018 17:00,
102
Убиецът от хотел "Рила": Златена бе демон, радвам се, че я убих!
Снимка: Булфото

Радвам се, че я убих. Това каза без капка угризение 37-годишният Димитър Ръжев, който в понеделник сутринта уби в хотелска стая 24-годишната Златена Стоянова.

Мъжът бе доведен в Софийския градски съд с белезници и пранги на краката, за да се реши дали да бъде изпратен за 1 месец в психиатрията към затвора в Ловеч, тъй като има данни, че страда от параноидна шизофрения.

Още по темата

След безцеремонното признание в съда, Ръжев обясни на журналистите, че Златена била демонът, който подал "ябълката на жена му, а тя от своя страна на него".

Пак от обясненията му пред медиите стана ясно, че не момичето, с което са се познавали от няколко месеца, е причина съпругата му да го напусне.

"Остави ме, защото, след като се родиха децата, заобичах повече тях и исках да спя при тях, а не с нея", добави той.

Попитан - вярно ли е, че упражнявал домашно насилие над съпругата си, Ръжев каза: "Не, само съм я удрял няколко пъти".

Той отговаряше на журналистическите въпроси бавно и спокойно, без капка угризение, като дори хвърли вината върху Златена с твърдение, че й бил плащал за любовта.

Двамата се познавали от няколко месеца и освен в Пловдив и в София, били ходили заедно и в Стара Загора, пише "24 часа".

По делото бе изслушано и заключение на вещи лица, които допуснаха, че той може и да симулира своето заболяване. Самият обвиняем обясни на съда, че неведнъж е приемал заедно алкохол, наркотици и лекарства срещу шизофренията.

От две години сам си ги пиел, без да се консултира с лекар, но без тях се чувствал по-добре. Последното хапче пил ден, преди да дойде в София. В същото време на своето пребиваване в хотела пил съвсем малко уиски.

Момичето е починало от задушаване, но след това й е причинена черепно-мозъчна травма с бутилка от уиски, а на финала на зверското престъпление е била прободена в окото с вилица.

Съдът реши да го изпрати в психиатрията в Ловеч, където да му се направят изследвания. Според вещите лица не всяко психиатрично заболяване води до невменяемост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
2
 
! Отговори
Грешиш преди 5 години
Ти уби ангел. Ти си демон. Дано Господ те хвърли в казана и да вриш на 1 000 000 градуса по Целзий. Дано вечно гориш , гориш , гориш , гориш , гориш и пак гориш. Как не те е срам да убиеш супер хубава супер секси ангелка! Виж какво направи! Ще те убия! Само да си на свобода взимам помпата и те убивам от изневиделица.
82
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бил в комуна,разхождал се като снабдител и къде е прихванал тази шизофрения по медицински картон,който трябва да има,щом като няма алиби,а се прави на първия човек справка да му издадат,че и до телк-а да го отведат за кетап докат го държат като експеримент.
81
0
 
10
 
! Отговори
нямам думи преди 5 години
Един човек в кавички се радва че е убил друг демон Не знам кой е демона
80
1
 
16
 
! Отговори
Клоака е Булгаристан преди 5 години
А така - нека всички убийци ги изкараме луди, да ги хрантутим, да им плащаме лекарствата и да ги оускаме после на свобода, за да убиват пак и пак, но да не ми се търси съдебна отговорност. Познавам човек, който уби баща си, брат си и запали къщата си. И е на свободааааа!
79
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АзМного такива в началото се преструват, докато им се вържеш и те омотаят да се омъжиш за тях и те завлекат с няколко деца, защото ултимативната цел за тях в живота е да се възпроизвеждат, защото явно генетичния им матрял е много ценен.
78
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Остави ме, защото, след като се родиха децата, заобичах повече тях и исках да спя при тях а не с нея."Уаллл, тоя спрял да обича жена си и да й обръща внимание и тя нахалницата взела, че го оставила, каква изненада, какво безочие. За жалост това са балканските ***, взимат си някоя, която подсъзнателно да им напомня за майка им, с която да спят и да бият и да забременят няколко пъти, защото за друго явно жените не биха могли да стават.
77
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тоя не бил упражнявал домашно насилие, просто биел жена си... то не е само тъпо това, не знам как да кажа, човек не е, що ли е, то е *** и трябва да живее в ***, заледена
76
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Поредния случай затвърждаващ мнението ми, че жените са недоразвити личности и нямат пипе."пак жената е виновна а?... ей, тя недоразвита, щото тоя бие и убива?... доста изкривено мислене
75
0
 
18
 
! Отговори
Мария преди 5 години
*** СЕ НАДЯВА НА ОСВИДЕТЕЛСТВАНЕ КАТО ПСИХАР И ДА ПРЕСКОЧИ ЗАТВОРА.НЕ ЧЕ Е ОСОБЕНО НОРМАЛН, НО ЯВНО Е ОСЪЗНЯВАЛ КАКВО ПРАВИ.ОБЩЕСТВЕ НО ОПАСЕН Е И КОЛКОТО Е ПО-ГОЛЯМА ПРИСЪДАТА,ТОЛКОВА ПО-СИГУРНА Е ПРЕВЕНЦИЯТА.
74
8
 
3
 
! Отговори
123 преди 5 години
Не демон а люспесто, понякога има разлика, не винаги де.
73
0
 
7
 
! Отговори
Психиатър преди 5 години
Ти си поредният случай, който докозва, че в България *** са в изобилие
72
2
 
21
 
! Отговори
Hans Rus преди 5 години
Не разбирам как нормална жена може да се хване с такъв тип. Какво става???
71
0
 
21
 
! Отговори
Теди преди 5 години
Дано да те осъдят както трябва
70
0
 
22
 
! Отговори
Теди преди 5 години
Та и аз щях да се радвам да пукнеш, че ми мязаш на демон ама де тоз късмет . ОБАЧЕ ДИРЕКТНО В АДА КАТО ОТИДЕШ КЪДЕТО ТИ Е МЯСТОТО, ТАМ ЩЕ ГЛЕДАШ ДЕМОНИ ЗАЩОТО УБИЙСТВОТО Е СМЪРТЕН ГРЯХ.
69
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този преиграл с ролята си на банкомат . А сега какви демони го чакат у затвора .... Заради една ш. /у/.нда сега отива в затвора да пее доко доко.
68
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пича има правилен подход към неосъзнатите феминистки. Лошото е, че като е започнал не е продължил и с осъзнатите. Липсата на закони срещу феминизма има невероятни последици - хората започват сами да раздават битово "правосъдие". В крайна сметка самия живот ще принуди правителствата да започнат да приемат закони срещу феминизма. Или много жени ще умрат, а мъже ще гният по затворите.
67
3
 
35
 
! Отговори
ГЕРБ=БКП преди 5 години
За 29 години ДЕМОКРАЦИЯ наркотиците изместиха ракията и виното .Нека баце да си щъка из Европа да разправя за развитата икономика,наркотиците се продават вече в семейните среди . Тая развита икономика е от наркотици и фалшиви ремонти и ремонти на ремонтите ... ________________________________________________________________________________ Колумбия може само да завижда.
66
1
 
18
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
68, за разлика от вас, все пак си имам име, а не номер, който лесно може да бъде променен само с един единствен изтрит коментар. аз не можах да схвана логиката ви, че това момиче е трябвало да умре. но окей, аз не съм нито съдия, нито цензур, а даже не съм на "демократична" власт...
65
1
 
39
 
! Отговори
не знам преди 5 години
Да забиеш вилица в окото на човек -това ума ми не го побира Само Менгеле от Аушвиц ги е правил тези неща -правете сметка що за човек в кавички е този убиец и какво наказание заслужава Смъртната присъда му е малка
64
1
 
29
 
! Отговори
USA преди 5 години
Пълен ненормалник. Някои девойки явно не могат да усетят когато си имат работа с луд. Все пак Бог да я прости.