Как лихвари дават кредити с... 2400 лв. месечна лихва

Така М.А. и В.Б. придобили апартамент, два поземлени имота...
27 дек 2018 22:41,
16
Как лихвари дават кредити с... 2400 лв. месечна лихва
Снимка: pixabay

Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд-Пловдив, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо двама лихвари, съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.

Двамата са обвинени, че са отпускали кредити и са извършвали банкова дейност без разрешение, давайки заеми на граждани с лоши кредитни досиета към банкови институции.

В резултат на тази си дейност М.А. и В.Б. са придобили апартамент в Асеновград и два поземлени имота на обща стойност 72 000 лева, срещу което са предоставили кредит от 60 000 лева с 2 400 лева месечна лихва.

Самият М.А. е придобил и апартамент в Пловдив с пазарна оценка 72 000 лева срещу отпуснат кредит от 15 000 лева с месечна лихва от 600 лева, предава "24 часа".

Двамата обвиняеми са отпускали нееднократно заеми и на други лица срещу запис на заповед и месечна лихва варираща от 500 до 1 200 лева.

Апелативните магистрати решиха, че са налице достатъчно доказателства, от които може да се заключи, че двамата са извършили престъплението, в което са обвинени. За него се предвижда от 5 до 10 години лишаване от свобода, глоба от 5 000 до 10 000 лева и конфискация на част или на цялото имущество. Съдиите прецениха, че има опасност при по-лека мярка те да извършат друго престъпление. Съдът счита, че ако са на свобода, обвиняемите освен, че могат да повлияят на свидетелите, биха могли да укрият документи и да попречат на разследването.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
0
 
! Отговори
Бачо преди 5 години
Това е смешно да казвате кой ги е карал да вземат. Много ясно кой е виновен и защо си трае. Парите който взимат под масата КФН е просто уникално голяма и е нормално да си затварят очите. Когато имаш изгода е нормално да си мълчиш. Пък и така се мачка народа по бързо от колкото да го държиш гладен. Ако бъде проведено едно честно и пълно разследване то просто ще ви е бедна фантазията колко хора ще излязат замесени и за какви суми се раздават под масата. Бог да прости държавата, официално мъртва.
15
0
 
1
 
! Отговори
Yudeo= fahist преди 5 години
..Tova sa Mungata....Alcho...ili sabri/kurda...Alchni....kato kurleji sa..
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Fake news.
13
3
 
3
 
! Отговори
Кирчо Домуза преди 5 години
Повечето лихвари работят за мене бе. Аз затова давам 39% от печалбата на Боко тиквуняка .За това той ни защитава.За това ние защитаваме него.
12
1
 
5
 
! Отговори
mdaa преди 5 години
лихвите не са по-големи от тези на банките, но наказанията са точно защото конкурира банките и там големите акули са си издействали никой да не им пречи.Така че като засегнеш банките лошо те чака. Не ги наказват че дерат кожи на гражданите, а че конкурират банката, ако имаха разрешително съда нямаше да се впечатли колко лихва искат на ден.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Икономиката на държавата- лихварството.
10
1
 
17
 
! Отговори
Доко преди 5 години
Париба е регламентирана и законна над 50% за 30 месеца заем ,абе всичко е точно да го ***
9
2
 
10
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
"Записна заповед"-какви са тези глупости че и ги приемат в съда .Да отпаднат тези неща които им помагат да се облагодетелстват ,държавата да не закриля тези бързи кредити и когато нямат законова възможност за принудителни мерки ще се откажат..
8
2
 
27
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
Не съдете тези,дето взимат-не дай си Боже да опре и до вас!Я някоя болест,я болен или пострадал близък и трябват спешно много пари на куп!Има и такива,дето взимат за телефони и коли-те да се гърчат
7
0
 
26
 
! Отговори
Вангу преди 5 години
Лихварството е един от най големите грехове.Като това да се намесваш в човешката съдба по един или друг начин..
6
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дребни риби
5
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мачкай . 30 години затвор. Прекършетее ги тея дребни тарикати. Службите имат оръжие сила и мощ.
4
3
 
52
 
! Отговори
Nqkoi преди 5 години
Момчетата са взимали 4% на месец! Рекламираната бяла карта взима 6% + 8 % такса револвиране ...... Защо за нея мълчим.....
3
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виждал ли си прокурор да тегли кредит? А какво остава от лихвар. Та те не са на ясно за какво става въпрос.
2
30
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А де6илите, които вземат кредити при такива условия, да не би насила да им ги дават тия пари?!?
1
0
 
63
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 години
Защо Прокуратурата не разпореди да се спрат Рекламите на тази Фирма - Още вървят по Националните Телевизии и Ограбват Наивни Хора . Тези Фирми за Кредити не са под надзора на КФН и БНБ и Аз лично поставям КФН в една алинея на Наказателния Кодекс заедно с Телефонните Измамници .