Иванчева ли се оплаква? В затвора в Пазарджик – мръсотия, теснотия...

Килиите са строени преди 80 години, натъпкани са по 20 души в една
104
Иванчева ли се оплаква? В затвора в Пазарджик – мръсотия, теснотия...
Снимка: Българското затворническо сдружение

Потресаващи снимки от затвора в Пазарджик бяха разпространени в интернет в последните дни на годината.

Фотографиите бяха публикувани от Българското затворническо сдружение. Началник на затвора от 20 години е Веселин Коцев, а огромната част от служителите там са от родното му село Ивайло.

Още по темата

"Не само тази институция е в подобно положение. Затворът е строен преди повече от 80 години. От миналата година се провежда основен ремонт. Половината от сградата вече е ремонтирана. Не мога да твърдя, че тези кадри са скорошни и че изобщо са от затвора. Там има над 100 помещения, така че не мога да бъда сигурен", заяви директорът Веселин Коцев пред Нова тв.

Той допълни, че на 7 януари ще започне преместването на лишените от свобода хора от неремонтираното към ремонтираното крило.

"В килиите, които ремонтираме ще има топла вода. Не знам дали в друг затвор има постоянно топла вода. Максималният брой затворници в килия ще бъдат между 4 и 6 човека, а не по 20, както е сега на повечето места", допълни шефът на пазарджишкия затвор.


104
Още по темата: затворПазарджиккилии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
2
 
5
 
! Отговори
ceko преди 1 месец
Тази как я накиснаха самоооо! След нейното задържане строителството в Младост направо ИЗБУХНА!!! Който не вярва да посети и провери!
91
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не разбрахме в какво е прегрешила Иванчева.До колкото си спомням тя беше държавен служител на заплата,изпълняващ по високи нареждания.Всъщност какви бяха имената на нейните преки началници по служба моля ? Властта си изтрива ръцете с най ниско поставените звена,и с тях се оправдава корупцията в държавата,безмерната и колосална корупция.Нали не искате да кажете че някаква си жена поставена от еди кой си,е най големият престъпник.Я се вземете малко в ръце,и напишете точно за какво я съдите.
90
1
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Имало СРС-та, по време на делото ще ги видиме. Щото ако няма, ще има Страсбург и после под съд местни прокурори и съдии. Или поне би трябвало да има.
89
0
 
1
 
! Отговори
Антикомунян преди 1 месец
До Един от Северозапада:
Точно в десеткатката! 22210, Грудово.
88
3
 
4
 
! Отговори
до к.85 преди 1 месец
Налага се въпросът дали спецзвената - Спецпрокуратурата и Спецсъдилищата СНС и АСНС не са създадени за обявените за ОПГ хора , още повече, че съгласно измененията в НПК Комисията за борба с корупцията по високите етажи вече има пълномощия да арестува и обвинява когото си нарочат, оттам нещата поема Специализираната прокуратура и сетне СНС и АСНС. Т.е., Цв.Цв. и тези под него имат пълното право да арестуват и вкарват в затвора противниците на ГЕРБ.На това се казва полицейско-прокурорска държава.
87
3
 
6
 
! Отговори
к.85 преди 1 месец
До въпрос
Както тръгна ареста на Иванчева и Петрова - с издевателства и унижения , така и по-сетнешните действия на четата на И.Гешев показват,че към тях има по-специални отношения и стремеж на всяка цена ако двете жени не се самоубият, то поне да бъдат превърнати в подобия на хора. Дали те са виновни или не решава съдът, но съдейки по действията на АСНС и лично на Ушев, голямото съмнение е, че той и Гешев играят комбина, като шефът на Апелативния съд се подчинява на И.Г./следва
86
4
 
14
 
! Отговори
Живите мъртви в БГ преди 1 месец
Разликата е, че в затвора са осъдените. А Иванчева е само заподозрян и както се проточиха нещата май е и невинна. А и това, че има по-зле не означава, че не трябва да се оплаква от нейните лоши условия.
85
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е тя какво очакваше? Да е приятно? Затвор е. Не е курорт.
84
8
 
11
 
! Отговори
въпрос преди 1 месец
Интересно защо тези които най-много говорят за корупция и кражби така активно защитават Иванчева?
83
2
 
15
 
! Отговори
info.info преди 1 месец
Какви са тези директори на по 20 години служба!? Издигнете го човека, повишение му дайте, 20 години на едно и също място си не е работа, по зле от присъда. Входа на затвора е на главния път на входа на Пазарджик от към магистралата и някой неназован катаджия е сложил знак за ограничение 40, целия трафик на пазарджиклии и гостите на града или тези които преминават трябва да се съобразяват с главния вход на затвора, който се очаква винаги да е затворен.
82
3
 
17
 
! Отговори
Хан Крум преди 1 месец
ми това да не е санаториум?
Убийци, изнасилвачи, грабители, наркопласьори и всякаква престъпна сволоч - това не е хотел. Как да разберат, че са престъпници и, че обществото не ги иска на свобода?
бой, е.ан и глад - това им трябва.
81
2
 
14
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 1 месец
До явно са виновни.Ти си бил късметлия...90 човека в едно помещение, с три външни стени и една пернишка печка по средата, 2,7 кг дърва на денонощие, и въглища, от които капе вода, като ги слагаш на печката.Но, леглата бяха същите.Поздрави на наборите, служили в БНА, под.28990, Ню Загърс сити.
80
7
 
25
 
! Отговори
(*_*) преди 1 месец
Арест и затвор са различни неща.

В ареста е възможно да лежат потенциално невинни хора - дали са виновни или не решава съдът.

А Иванчева и Петрова се опитват да ги пречупят психически защото се противопоставиха на гербавата мафия - и нарочно ги държат във възможно най-лошите условия.
79
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В едно са прави, че не е нормално да имаш затвори като Централния софииски, на по 100 години , с опасност да се срути на главите на хората, според мен няма да е зле да се избере евтин терен извън града и да се построи нов, а този да се продаде .
78
2
 
16
 
! Отговори
До 75 преди 1 месец
Би ли бил съпричастен с и.з.р.ода които изнасили младата жена в Русе?Или със оня който уби приятелката си и я наряза на парчета? Какви точно права би им дал ти,мушмороко невръстен?
77
0
 
11
 
! Отговори
До 73 преди 1 месец
Зависи коя чужбина визираш.Едни са затворите в Норвегия,Швеция,Германи,други м Русия,Ю.Америка,Иран и арабският свят .Има ,,луксозни" и затвори с по 30/тридесет/ !!!души в килия за четирима.Спят буквално прави Нали имаш Гугъл,виж! Аз съм виждал и влизал в норвежки затвор,на ,,гости " при приятел осъден за катастрофа и невъзможен да си плати огромната глоба.Позволяват ти отпуск!!,ако имаш гости от чужбина.А дневната им и приемна за гости по нищо не се различава от една такава в нормален санатори
76
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като направят килиите луксозни и на престъпниците изобщо няма да им пука дали ще влязат в затвора.Като условията са гадни,ще си помислят дали пак ще вършат престъпления.
75
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цветанов, Цветанов, ах защо не изкара две години в килията на Иванчева....доказан престъпник си ти Цветанов, на две инстанции си осъден.
74
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дори затворниците имат граждански права. Според Конституцията дори затворниците имат правото да гласуват, да имат телевизор , да могат да спазват хигиена, да не бъдат държани гладни и жадни и т.н.
73
4
 
21
 
! Отговори
Нормален преди 1 месец
Топла вода ли ? А теляк не искат ли? Това е ЗАТВОР ЗА ПРЕСТЪПНИЦИ, а не санаториум или почивна станция.,,Каквото си надробил,това ще сърбаш", казва народа.