Смартфон в килията на бизнесмена Банев!? Говорил с Русия, искал убежище...

Обещавали му медийна атака срещу прокуратурата, хибридна война
369
Смартфон в килията на бизнесмена Банев!? Говорил с Русия, искал убежище...
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Съдебни охранители са намерили телефон в килията на обвинения за пране на над 1 милиард лева Николай Банев преди десетина дни.

Той бил скрит в кутия от натурален сок, съобщи пред bTV зам. - главният прокурор Николай Гешев.

Още по темата

По телефона Банев контактувал с руски лобисти и предлагал сформиране на Евразийска народна партия в България, която да защитава чужди интереси.

Срещу това искал политическо убежище в Русия, за децата си и за жена си, защото бил репресиран в България.

"За мен това е предателство към собствената държава", отсече Гешев.

По думите му на Банев е обещавана адвокатска защита пред европейския съд от руски адвокати, медийна кампания в Русия, включително срещу българската прокуратура, обсъждала се е хибридна война в негова защита, в разговорите се споменава известен български журналист, който да почне тази медийна атака.

"Ако нямахме доказателства срещу семейството Баневи мислите ли, че френският съд щеше да ги екстрадира?", риторично попита прокурорът.

"Обвиняемите могат да се защитават по всякакъв начин, дори като лъжат. 30 г. затвор е достатъчна мотивация за това", каза зам. главният прокурор по повод делото срещу отстранената заради взимане на подкуп кметица на "Младост" 1 Десислава Иванчева.

Той посочи, че според наблюдаващите прокурори публикуваните в сайтове СРС-та съответстват на тези по делото.

"Недосегаеми хора в България няма. Могат да бъдат претърсени офиси на съдии и прокурори, да им бъде повдигнато обвинение, защо да не могат да бъдат претърсени офиси и на адвокати", заяви Гешев по повод разследването срещу адвоката Лазар Карадалиев за пране на пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


369
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русофила трябва да бъде смчкван,тази държава страда от предатели
225
4
 
7
 
! Отговори
Бау преди 5 години
То беше ясно, че има телефон ... Можеби от 2рия ден. Интересно е как са разбрали какво е говорил точно?
224
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 234"Когато бяхме с Русия нямаше телефонни измамници"Измамници имаше, но телефони нямаше !
223
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен - Един еБанев, но той се оказа русофил !Русофил е той, колкото ти си Трабант!
222
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С какво ни е преоборудвана армията?
221
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен до Зозо преди 5 години
Каква свобода ти даде америка бе шушляк ? Ами нали щом дойде някой американски сенатор като Джеймс Пардю или както сега Съливан и Помпейо и каквото кажат това се случва. Това ли ти е свободата бе мишка. България никога не е била толкова зависима и унижавана от американците както сега.
220
3
 
13
 
! Отговори
(*_*) преди 5 години
До 222А ако имаш някакъв досег с научната общност в България ( а ти вероятно нямаш) ще разбереш ,че много от научните проекти развивани в България са подпомогнати финансово от САЩ. Разбира се тук най-големият донор (разбираемо) е ЕС.Все неща които любимата на задните ти части русия не прави.
219
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един еБанев, но той се оказа русофил !
218
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато бяхме с Русия нямаше телефонни измамници.
217
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДо Анонимен 207А къде ровят пенсионерите в България когато сме с ЕС и Вашингтон?Никъде, ако не си разбрал от няколко години ежедневно пенсионерите дават десетки хиляди левове на телефонни измамници. ...А защо България е първа по смъртност в света и наред африканските държави по бедност когато пенсионерите дават хиляди левове на телефонни измамници.
216
4
 
9
 
! Отговори
(*_*) преди 5 години
До 222 Какво ни е дала Америка? Може да прочетеш за едно от нещата в епохалният труд на В. Дърева 'Вземете си "Музейко", оставете ни Ян Бибиян'. С помощта на САЩ в България имаме вероятно най-добрият музей за деца - 'Музейко'.Получили сме помощи за стотици милиони за преообурдване на армията (при това безвъзмездно). Отдавнашна традиция е САЩ да спонсорират медии и фондации - с противоречив успех според мен - но радио 'Свободна Европа' изигра важна роля в България през 80-те
215
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпросчо а нещо да кажеш за кражбите и предателството на ГЕРБ ? Трети мандат на Герберската пасмина и продължаваме да сме най бедната държава в ЕС. Продължава лобирането за американските интереси но не и за Българските. Вашата партия е на финалната права и вие го знаете. Сега *** е пуснала всички верни кучета по сайтовете да защитават най отвратителната партия управлявара ни някога. При ГЕРБ се смъкнахме под седем милиона, това някога ще се изучава в училище, ако има още Българи ?
214
8
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
До оня с въпросчетоАмерика ни даде свобода и демокрация, разбра ли ушанчо? Освободи ни от Зандана НРБ. Даде ни свободна инициатива ..... Какво ли ти разбира червената кратууна?
213
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някакви психично болни тук твърдят, че някой у нас защитавал Америка, ама от какво я защитават, никой не знае.Аз не съм видял у нас да се развяват американски знамена или, някой да носи тениски с лика на Обама или Доналд Тръмп.По мегапротестите на БСП с по 200 човека все руски знамена се веят.Странно!
212
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До вчера русофилите псуваха Баневи, а днес са най-верните им защитници !Защо ?Защото се оказаха кремълските спонсори за избора на Радев !Неведоми са пътищата на предателите на България, но те са винаги едни и същи - русофилите !
211
5
 
7
 
! Отговори
Въпросчо преди 5 години
Какво става в родината ???? Някой мисли ли как да защитим държавата си от продажни предатели - комунисти, продажни предатели олигарси, продажни предатели "политици" ???? Какво става , ДАНС ,Прокуратура ,Полиция ....???? Кога ще видим такива предатели на бесилото пред парламента??? Докога ще се разрешава национално предателство и вреда от прецедентчето - зелен чорап ?
210
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вземете на завряния зет паспорта, че току виж отишъл да празнува при неговата дружка Добрин Митев в Нова Зеландия именния си ден. А има да отговаря на много въпроси?
209
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен до 215 преди 5 години
Докато има *** защитаващи америка няма да мръднем и крачка напред. Дори и не знаете защо я защитавате освен ако не сте платени. Не ми отговорихте на въпроса с нещо да ни е помогнала или да имаме някаква полза от америка? Знам че ви затруднява този елементарен въпрос. Добре сега още по лесно ще го задам кажете ми някакъв плюс че "сме" с америка ? Освен минуси и псувни отговор няма да получа, но знам както и вие че сте национални предатели.
208
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 207А къде ровят пенсионерите в България когато сме с ЕС и Вашингтон?Никъде, ако не си разбрал от няколко години ежедневно пенсионерите дават десетки хиляди левове на телефонни измамници.
207
1
 
5
 
! Отговори
Средногорец преди 5 години
до 205Потретвам ти, че Дънди не може да добие злато за милиард лева камо ли долари за една година.От 2018г таксата е 4%, а заплатите на работниците са 2000лв НЕТО.Сондьорите получават по 2600НЕТО.Операторите на карети са с по 2400 НЕТО.КИП и А са с по 2000 НЕТО.Получават по-малко - 1700-1800 НЕТО млади момчета със стаж под 2 години.Мениджърите отиват на 5000 -7000 и нагоре.