Смартфон в килията на бизнесмена Банев!? Говорил с Русия, искал убежище...

Обещавали му медийна атака срещу прокуратурата, хибридна война
369
Смартфон в килията на бизнесмена Банев!? Говорил с Русия, искал убежище...
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Съдебни охранители са намерили телефон в килията на обвинения за пране на над 1 милиард лева Николай Банев преди десетина дни.

Той бил скрит в кутия от натурален сок, съобщи пред bTV зам. - главният прокурор Николай Гешев.

Още по темата

По телефона Банев контактувал с руски лобисти и предлагал сформиране на Евразийска народна партия в България, която да защитава чужди интереси.

Срещу това искал политическо убежище в Русия, за децата си и за жена си, защото бил репресиран в България.

"За мен това е предателство към собствената държава", отсече Гешев.

По думите му на Банев е обещавана адвокатска защита пред европейския съд от руски адвокати, медийна кампания в Русия, включително срещу българската прокуратура, обсъждала се е хибридна война в негова защита, в разговорите се споменава известен български журналист, който да почне тази медийна атака.

"Ако нямахме доказателства срещу семейството Баневи мислите ли, че френският съд щеше да ги екстрадира?", риторично попита прокурорът.

"Обвиняемите могат да се защитават по всякакъв начин, дори като лъжат. 30 г. затвор е достатъчна мотивация за това", каза зам. главният прокурор по повод делото срещу отстранената заради взимане на подкуп кметица на "Младост" 1 Десислава Иванчева.

Той посочи, че според наблюдаващите прокурори публикуваните в сайтове СРС-та съответстват на тези по делото.

"Недосегаеми хора в България няма. Могат да бъдат претърсени офиси на съдии и прокурори, да им бъде повдигнато обвинение, защо да не могат да бъдат претърсени офиси и на адвокати", заяви Гешев по повод разследването срещу адвоката Лазар Карадалиев за пране на пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


369
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко е ясно! Той е намазал дръжката на Скрипал като е бил в чужбина, и сега иска Путин да му се отплати като му даде политическо убижище.
205
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе не знам какво казват българските русофили и по коя телевизия и медия го казват, но всички медии и телевизии говорят за оскотяващата бедност в България сега когато сме членове на ЕС и НАТО.
204
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гнусен русофил и комунистически престъпник! До един са такива русофилите-крадци!
203
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И накрая взе че се оказа русофил.Направо на следващото заседание да го питат дали не е руски агент.
202
13
 
6
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 5 години
Да живее османската империя и техните съюзници - русофобите
201
4
 
14
 
! Отговори
(*_*) преди 5 години
До Ангел Можеш да намериш достатъчно про-ЕС и про-НАТО българи ,които имат доста нюансирани мнения относно и НАТО ,и ЕС ,и САЩ (факт е ,че и трите има за какво да бъдат критикувани , особено САЩ).Докато българските русофили повтярят едни същи лакърдии с пяна на уста , подобно на джихадисти цитиращи корана. Отличават се с агресивност, често вулгарен език и дори изправени пред факти непроменящи позицията си. Има подобни и сред русофобите, но ниската култура е характерна за путинокантропите.
200
3
 
15
 
! Отговори
от 1944 преди 5 години
Ето къде отиват парите на ограбения български народ - за русия и една хилядна за островче.
199
0
 
14
 
! Отговори
Лице в Лице преди 5 години
Интервю от Преди няколко години:Евгения Банева-Живеем като нормално Българско семейство!Цветанка Ризова-Колко ви струва сакото г-жо Банева Евгения Банева с усмивка- 1800 Евро г-жо Ризова, от последната колекция на Гучи!!!
198
7
 
20
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 5 години
Колкото по-близо до Русия, толкова по-близо до просия.
197
4
 
17
 
! Отговори
Десен преди 5 години
Като чета коментарите съм сигурен, че ГЕРБ пак ще спечели изборите. Просто руските диванета са много зле.
196
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурно е май, че са купили евтини нискотарифни билети за самолет, а щяха да излетят в съвсем друга посока. Големи тарикати.
195
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сашо Куката или Кукулезич е известният псевдожурналист?
194
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Банев затова не рови в кофите, защото е с Русия ! "А къде ровят пенсионерите в България когато сме с ЕС и Вашингтон?
193
2
 
7
 
! Отговори
3.20 преди 5 години
тая делба на русофили и русофоби ми идва в повече. И двете групи са прави за едно за друго не са и съответно обратното, напълно безмислена история. Няма само черно и само бяло. И двата вида се саморазформирайте, толкова по добре ще е за България и всички Нас. Едно цяло сме Капиш?
192
4
 
11
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
Тея двамата не само ,че не трябва да видят капка свобода от тук насетне, но трябва и да ги гаврят в панделата .Да ги събличат голи , да им ровят по дупките ,изнасилват и всякакви други гадости докато не се светнат, че единствения изход е да си окачат въжето на врата!
191
15
 
6
 
! Отговори
факт преди 5 години
Много неща не се връзват, освен лъжите на прокурора
190
6
 
7
 
! Отговори
Средногорец преди 5 години
До АнонименДънди прешъс плаща комисионна 1.8% и никога не е променяна на 4%, но и 4% да бяха - пак са нищо, при условие че изнася 1 злато за милиард долара годишно, 4% за държавата са подигравла. А работниците са на 500-600 лева, мениджърите взимат по 2000.Таксата беше променена на 4% през 2018г.Дънди не може да добие злато за $1милиард, пак ти казвам.Няма работник на 600лв бе ***.Ела в Средногорието и питай който и да е да видиш какво ще ти каже.Работниците са на 2000лв НЕТО.
189
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 198Банев затова не рови в кофите, защото е с Русия !
188
4
 
20
 
! Отговори
Русофил преди 5 години
Другари ето някои опорни точки с които да съобразите вашите бъдещи коментари в защита на другаря Банев1. Банев е честен и почтен бизнесмен, родолюбец и милосърден филантроп помогнал много на народа си.2. Банев е свързан с Русия, което значи че Русия и велика, съответно и Банев е велик.3. Разбира се не пропускайте стандартните ключовите думи в нашите постове като: Кравари/Кравария, Сорсоиди, Укро-фашисти, *** и др.!
187
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На мен нещо не ми се връзва- първо намерили телефона, после разбрали за темите на разговорите?!?