Отвличането на Стайков инсценировка? Експерти: Възможно е!

Бивш МВР шеф: Той не може да се крие през целия си живот
29 яну 2019 13:45, Красимир Ангелов
28

МВР продължава разпитите по случая със сина на бизнесмена Миню Стайков. В понеделник сутринта издирваният чрез "Интерпол" Стайко Стайков беше приет в "Пирогов" с наранявания по главата. Мъжът твърди, че е бил отвлечен и му е нанесен побой.

Още по темата

От прокуратурата заявиха, че според адвоката на Стайков младши, той е разбрал, че е обявен за издирване едва сега. Стайко Стайков е издирван от три месеца за участие в престъпна група за пране на пари, данъчни престъпления и контрабанда.

От прокуратурата ще поискат Стайков да остане за постоянно в ареста, а той е депозирал молба, в която декларира готовност да сътрудничи на разследването срещу него.

Пред Bulgaria ON AIR криминалистът Иван Савов обясни, че е станало ясно, че не е имало индикации, че лицето е било обект на отвличане, никой от близките не е докладвал и изведнъж се е появил пребит и с белези.

"Единственият развой на събитията може да се случи само когато се проследят обаждания, когато се разпитат хора, включително и Стайко Стайков", смята Савов. По думите му има голям шанс историята с отвличането да е инсценировка.

"Предполагам, че Стайков до голяма степен е разбрал, че в крайна сметка не може да се крие през целия си живот и е по-добре да се яви, за да мине цялата съдебна процедура, независимо от нейния финал, защото това, че едно лице е привлечено като обвиняемo, не значи, че е осъденo", коментира бившият министър на вътрешните работи Еманиул Йорданов.

По думите му документът, който Стайков е подписал за съдействие на полицията, може да се отрази върху мярката му за неотклоние, но най-вероятно тя ще бъде задържане под стража и поне шест месеца той ще бъде задържан.

"За голямо съжаление професионализмът в полицията през последните години рязко спада поради ред причини. Липсата на качествен кадрови потенциал до голяма степен играe роля в "оплескването" на някои случаи", заяви криминалистът Иван Савов.

Какво още казаха двамата експерти вижте в следващото видео

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
33
 
! Отговори
Номера преди 5 години
Сега след побоя няма да помни нищо и никви фирми и имена .Пък вие можете само в лудница да вкарате с амнезия и неадекватност .Един приятел така избяга от казармата с тоз номер .Биха го офицерите и после го исписаха като луд за вкъщи .На следващата вечер в дискотеката в Карлово сваляше мацки .
23
0
 
40
 
! Отговори
Лея преди 5 години
Още от началото беше ясно, че е инсценирано отвличане. Но, се надявам, след като пуснат с мярка домашен арест богаташчето, заради което се изигра цирка, някой от колегите на баща му-бизнесмен с пари от куфарчетата на БКП-БСП наистина да счупи главата на това кафяво-червено богаташче.
22
1
 
37
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
Поредната инсинуация.
21
1
 
35
 
! Отговори
Информация преди 5 години
минута 2:08
20
0
 
36
 
! Отговори
Информация преди 5 години
Епизода за който говоря еS09E08 -Two Days Before the Day After Tomorrow
19
1
 
43
 
! Отговори
Информация преди 5 години
Вчера имаше информация, че е дошъл с разцепена глава и сериозни травми, дори следи от игли по ръцете.Днес информацията е, че нищо му нема и сам си е инсценирал отвличане.ВИЕ МЕДИИТЕ КАК СИ НАМИРАТЕ ИНФОРМАЦИЯ, ТОВА НЕ МОГА ДА ГО АСИМИЛИРАМ АМА...Излгежда ми като един епизод на Саут Парк:Reporter: "... millions and millions of dead people and acts of cannibalism and rape."NewsMan: "You have seen all that?"Reporter: "No, John. We are just reporting it.":D :D
18
2
 
41
 
! Отговори
Шилето преди 5 години
Това е сложен правен казус изискващ квалифицирана юридическа намеса!Поне от квартален ушев, дебела трътлеста дознателка и дежурна група ***.
17
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой в МВР глътна едни пари обвинението даде заден ход.Нали трябва да има пари за коли и курорти.
16
0
 
41
 
! Отговори
Патриолег преди 5 години
Сам да си поръчаш отвличане и тежък побой. Има логика, да.Парите от данъци за МВР са добре похарчени! Палци горе!
15
0
 
44
 
! Отговори
Бръмби преди 5 години
Поредния самонаранил се българин.
14
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До сс - и каква му е файдата да инсцениратолкова му е въображението! От м. септември се ослуша и в последните дни е дошъл вторият му акъл! На цял свят е известно, че това е най-ценното у българина, вторият акъл! Показа го е с артистичен замах!
13
3
 
41
 
! Отговори
ХАхаааа преди 5 години
Поредния самонаранил се в България. Добре, че не си е поръчал убийството. :D Скоро имахме един дето се беше самозаклал с нож - пробол се сам десетки пъти,
12
11
 
41
 
! Отговори
Отчетниководител преди 5 години
Така става като не се отчиташ на клоаката ГЕРБ
11
1
 
41
 
! Отговори
хаха преди 5 години
Преди минути 7-10 охранили са опитали пак да го вземат от МВР болницата а от МВР нищо незнаели - егати цирка е това МВР на Ципов(Цвъ)!
10
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Специални поздрави на другаря Ленин и цялата компания в кафе клуб монако ловеч
9
0
 
53
 
! Отговори
МВР преди 5 години
Министерство на Версиите и Разказите
8
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отвлечен е от извънземните. Питайте журналистите, колко много случаи писаха във парцалените си вестници през 90-те. Това беше култова тема.Сега сме свободни от идиотщините на вестникарите. Това е голямо постижение за човешката цивилизация и развитие. Може да се сравни само с кацането на Луната.
7
2
 
51
 
! Отговори
Хуестия Ставри преди 5 години
Двете правила на успелия български крими експерт и специалист: 1. Ако е в интерес на Бойко Тиквата - Възможно е!2. Ако е в интерес на народа - Малко вероятно!И така минава вторник. И цялото царство заспало спокойно и щастливо!
6
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разплете ли МВР случая пак се връща в МВР. Решението е движи по закона на Брюксел. Бори сивата икономика. В това е ключа към успеха. Рекет, подкупче, премълчаване е вредно.
5
1
 
37
 
! Отговори
Луцифер преди 5 години
Стайков,следващия път хубаво си помисли дали ще ме крадеш и лъжеш