Прокуратурата подхвана майката на падналото дете във Варна

Обвинителите я разследват за родителска небрежност
32
Прокуратурата подхвана майката на падналото дете във Варна
Снимка: Булфото, архив

Районната прокуратура във Варна започна разследване за родителска небрежност заради смъртта на 2-годишното момче, което падна вчера от парапет във варненската болница "Св. Анна".

Още по темата
От държавното обвинение допълниха, че досъдебното производство е за това, че родител е оставил  детето си, намиращо се под родителски грижи, без надзор и с това е създал опасност за неговото физическо развитие.

Детето е било на свиждане в родилното отделение в старата сграда на болница "Света Анна".

Придружавали са го двама възрастни, като единия от тях е била неговата майка, но въпреки това то се е провряло през парапета и е паднало.

Реакцията на лекарите е била светкавична.

Незабавно е била направена спешна операция на детето, но в днес малкият Джанед Василев почина.

Изследват се всички възможни версии за установяване причините за инцидента, уточняват от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като имаш 2-годишно дете, ще бдиш над него като орлица. Няма да го оставяш и миг без надзор, особено на чуждо място, което то не познава.И в това грипозно време, болницата ли е най-подходящото място, където може да бъде заведено малко дете?
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джанед? Какво е това име?
22
4
 
9
 
! Отговори
Тим преди 5 години
Питам, защо прокуратурата не образува следствие за убийство по небрежност на Московски , който качи с разум сина си на шейната и детето загина. Кой е по виновен една съсипана майка или един безотговорен баща.? Правосъдие и равенство пред закона
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Детето било на свиждане в родилно отделение на болница като единият предружител била неговата майка,но как родилка ли или как поситител в родилното заедно с детето си на свиждане с родилка-позната,роднина,където детето се провряло през парапета и паднало,първото което болницата трябва да е обезопасена откъм такива нещастни случаи и да има застраховки след оглед на застрахователя за такива възможни инциденти,ако решат да плащат за тях или ако не да се отстранят за да не влият на него и персонала.
20
2
 
17
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Колкото и чудно да ви е! Нито майката е виновна, нито болницата! Горката женичка, сигурно няма по-голям ужас от това да надживееш детенцето си! А то да си отиде на такава крехка възраст! Представяте ли си колко е огромна мъката на тая жена!
19
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
майката е ясна, но тези стълби са опасни с тези парапети, дори голям човек ако се пидпира на тях и му прилошее се катурва 4 етажа надолу. В такива стълбища се поставят междинно на два еража обезопадителни мрежи и да стане инцидент е максимум от 6 метра върху мрежата.
18
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега току виж, осъдили и московски. Който освен че си уби детето, свидетели ГОВОРЯТ че е бил и пиян.Ти бил ли си там и видял ли си го лично??
17
12
 
22
 
! Отговори
Hafen der Wahrheit преди 5 години
Ми това е!Гарван гарвано не вади! Сега майката виновна - малко и е че и умряло детенцето, ами наглите прокурори и болнични управници ще и прехвърлят вината. Как е възможно в АГ парапета да е на решетки, а не плътен?? Ще си измият ръцете с майката. НАЙ-МАЛКОТО ОСТАВКА НА ДИРЕКТОРА НА БОЛНИЦАТА!!
16
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че каква е разликата с Московски,или неговото е възкръснало!
15
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега току виж, осъдили и московски. Който освен че си уби детето, свидетели говорят че е бил и пиян.
14
11
 
16
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
в този грип завели 2 годишно на свиждане в болница пълна безотговорностот страна на псевдомаиката от какъв етнос са тези хора
13
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Видях репортажа и зеещите дупки на парапета... можело е да се случи във всеки момент и с всеки. Миг невнимание + дупки в парапета и ето. Жалко за детенцето
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАман от хейтъри...
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо не схващам - болницата ще си понесе последствията за опасния парапет???
10
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да! Крайно време е родителите да си носят отговорността! Е, и да не е избирателно! Преди година изкараха виновни Градска мобилност, че вдигнали кола в нарушение, в която "майката" била заключила малолетната си дъщеря! Всичко у нас наопъки. Нито учителите, нито полицията са длъжни да ни възпитават отрочетата! Родила дете на България! Ауууууу! Жива да я ожалиш! Майка героиня! И.... трябва да го храним, обличаме, пазим и....търпим. Тя да си държи телефона, пуши цигарите, пие кафето и мота по МОЛа.
9
15
 
29
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Виновна е единствено управата на болницата - не може да има парапет над 10-метрова дупка и през него да се провират деца. Това е родилно отделение, идват на свиждане по-големи братчета и сестричета. Може ли всеки ден да минаваш покрай парапета и да не ти хрумне какво може да се случи, БРЕ! Директора на болницата сега да го фащат за яката и през парапета - ако оцелее! Държавата няма да се оправи докато няма персонална отговорност поне за погубен живот.
8
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
правилно, с московски до къде го докараха?
7
7
 
24
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Ами, естествено, че е за съд! Двегодишно дете не се оставя без надзор! Независимо къде!
6
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя Цацаратурата кой друг да подхване?Занимават се само със бедни и хора без връзки.В затвора е пълно с хора за дребни престъпления за да се отчита статистика.Общо взето имаме най-скъпата статистическа служба в света.Прокуратура, полиция, съдебна и система и всички останали държавни служби главната им дейност е статистическа, но с огромна издръжка от народа.
5
1
 
34
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
За разлика от Московски неговата съплеменица ще я поразходят до съдилището ! Но нищо няма да и направят-тя е от кастата на недосегаемите...