Разследват злоупотреба с пари за ремонт на църква

Направен ли е ремонт за 340 хил.лв наистина?
24 фев 2019 21:26,
5
Разследват злоупотреба с пари за ремонт на църква
Снимка: Reuters

Районната прокуратура в Горна Оряховица разследва злоупотреба с 340 хиляди лева, които са били отпуснати от фонд "Земеделие" за ремонта на църквата "Свети Никола" в село Царски Извор, община Стражица, съобщава БНР.

Още по темата


Проверява се дали ремонтът е направен в действителност, а не само по документи. Парите са били отпуснати през 2013 година по Програмата за развитие на селските райони на църковното настоятелство на храма в Царски извор. Строителството било възложено на консорциум от две фирми.

Храмът е със статут на паметник на културата. Той е бил разрушен от стражишкото земетресение през 1986 г.

Петгодишният период на мониторинг на проекта от страна на фонд „Земеделие“ вече е изтекъл. Поради това Районната прокуратура в Горна Оряховица назначи експертизи, които да установят дали отчетените по документи дейности и средства са реално вложени и извършени на обекта. На този етап няма повдигнато обвинение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
атеист преди 3 години
Църквата е един от световните заговори за поробване на хората. Държат масата бедна и проста и ги вкарват като овце по храмовете да се молят. Това е канал за пране на пари. Родителите ми са необразовани, прости и религиозни и не ги понасям като ми заговорят на езика на библията.
4
0
 
2
 
! Отговори
Малко пояснение преди 5 години
Разплащателна агенция, разплаща средства от ЕЗФРСР единствено на база реално извършени дейности, които са удостоверени и със съответните финансови документи. В тази връзка преди плащане на обекта е имало служители от ДФЗ, които са проверили дали всички дейности са извършени съобразно одобрените такива в сключения договор между ДФЗ и кандидата. НИНКН от своя страна правят проверки дали всички дейности са извършени съгласно одобрения от тях проект, ДНСК пък въвеждат сградата в експлоатация!?!?!?!?
3
1
 
4
 
! Отговори
u2 преди 5 години
Exxx и на светинята посегнахте .... не сме народ *** сме !
2
2
 
4
 
! Отговори
Калашников преди 5 години
Няма начин Цвък Молитвата да не знае нещо за тях.
1
5
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
аа едни 340 бона хората открадаха милярди и всеки ден им гледаме мазните мутри по телевизията