Доживотен затвор за убийства и изнасилване от 1990 г.

Пловдивският съд отмени 30-годишната присъда на старозагорските магистрати
6 мар 2019 19:35,
13
Доживотен затвор за убийства и изнасилване от 1990 г.
Снимка: архив "Булфото"

Доживотен затвор постанови пловдивският апелативен съд на 64-годишния Тодор Чаръкчиев. През 1991 г. той е осъден на "смърт чрез разстрел" за две убийства, изнасилване и средна телесна повреда. Престъпленията са били извършени година по-рано в село край Стара Загора, пише "24 часа".

Още по темата

Пловдивските магистрати отмениха по-снизходителното наказание от 30 г. затвор, постановено от колегите им в Стара Загора, и така уважиха протеста на прокуратурата. Решението им не подлежи на обжалване.

Те смятат, че положителна промяна в поведението на Чаръкчиев има, но тя може да се отнесе към последните две години от изтърпяване на наказанието.

Съдиите в Пловдив приемат за основателно възражението на прокурора, че този период не може да се квалифицира като достатъчен, за да се мотивира извод, че се касае за трайна, продължителна, сигурна и дългосрочна промяна. Така не може да се мотивира извод, че в условията на неконтролирана и неструктурирана среда - сред обществото, личностните особености няма да се проявят по неблагоприятен за останалите членове на обществото начин.

Чаръкчиев е излежал повече от 28 години, от които последните две в Старозагорския, а преди това е бил в затвора в Бургас.

Апелативният съд е взел предвид, че една от особеностите при осъденото лице и сфера, в която работещите с него заключават, че имат проблеми, е признанието на вината и съжалението за стореното. В последната си дума пред старозагорските магистрати Чаръкчиев е заявил, че не се счита за престъпник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
този ако излезе ще избие маса народ за отмъщение това е дефектен ген и в белене аз не съм съгласна да го храня 3 на ден затова лопатата и да се изхранва с труд
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До NightbornБХК са се намесили, ако не си разбрал. Заради тях е цялата простотия.
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първата простотия е извършила Маргарита Попова като вицепрезидент, след като е променила "доживотен затвор без замяна" с "доживотен". Сега са го посетили от БХК и той след толкова години пред тях споделил, че бил разбрал какво е причинил на роднините си!!!! И това става след като са го преместили от бургаския затвор заради АГРЕСИВНО поведение! Е, имаме си първата номинация за Човек на годината. Аве, БХК!
7
0
 
13
 
! Отговори
Nightborn преди 5 години
То, добре, че са го осъдили 1990г. , когато все още имаше съд. Защото ако днес го съдеха, веднага щяха да се намесят, я хелзински комитети, я друго някое нпо и с помощта на свинята марковски ( с малки букви са някои неща тук, но не е от неграмотност) и осъденият щеше да получи обществено порицание и подписка.
6
2
 
48
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Още от древни времена хората са разбрали че има откачалки които не могат да живеят в общност.Прогонвали са ги което е било равносилно на смърт.Днес сме хуманни.Защо трябва да сме хуманни към нехуманоиди.
5
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно време знаеха как да се разправят с такива - сега само умуват :)
4
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Би било хуманно да го пуснат след толкова години, НО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, ПЪРВО ТРЯБВА ДА ГО ПОДЛОЖАТ НА ХИМИЧЕСКА КАСТРАЦИЯ!
3
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората затова са измислили гилотината, вземете пример вместо да храним някакви си там още 30-40г
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако този пощъклее и убие човек илиограи някой кой ще отговаря?
1
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да го бяха разстреляли още тогава, а не 30+ години да цоца пари на данъкоплатците