Местан обвиняем за ПТП-то, под гаранция от 10 бона

Лидерът на ДОСТ е със забрана да напуска страната
Обновена: 15 апр 2019 17:14 | 15 апр 2019 17:12, Веселина Йорданова
100
Местан обвиняем за ПТП-то, под гаранция от 10 бона
Снимка: архив, БулФото

Окръжната прокуратура в Кърджали повдигна обвинение на Лютви Местан за катастрофата, при която загина 6-месечно бебе.

Още по темата

Започнало е разследване по досъдебно производство за установяване на причините за ПТП-то на пътя за "Маказа".

До момента са извършени разпити на свидетели и очевидци, назначени са съдебномедицински експертизи, които да дадат заключение за причините за смъртта на детето, както и за вида на причинените увреждания на родителите му и неговия 9-годишен брат.

Събраните до момента доказателства са дали основание да се приеме, че обвиняемият е извършил нарушения на Закона за движение по пътищата, в резултат на което по непредпазливост е причинил смъртта на малолетната Е.А.

По отношение на лидера на ДОСТ е взета мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 10 000 лева. Наложена му е забрана да напуска страната, съобщиха от прокуратурата.

Разследването по делото продължава, предстои събирането на гласни доказателства, огледи на моторните превозни средства, които са иззети по делото като веществени доказателства и назначаване на съдебна автотехническа експертиза.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
5
 
5
 
! Отговори
nina преди 5 години
#19Ятака,за твое сведение аз съм баш шофьора в моето семейство,книжката изкарах в Дубай,в Австралия имам над 2000 км с караваната..Така че последните 15 години определено не се ограничавам със каране на село.За да ги засече така зловещо,значи Местанчото просто не е спрял на стопа,за да се увери,че няма коли в двете посоки.Хайде да излезе експертизата за произшествието и пак ще си говорим.
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Лидерът на ДОСТ е със забрана да напуска страната"За всеки случай охранявайте турската граница, да не вземе да избяга при благодетеля си.
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
отидоха му спестяванията
19
5
 
11
 
! Отговори
на рибка,а преди 5 години
Няма начин да не е пил!Просто няма начин!
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на морето
17
3
 
8
 
! Отговори
до нина преди 5 години
Нинче,такива семейства и с по три деца цяло лято ги посрещам на порето,къде за четири часа и половина са дошли от Перник до Созопол.Е с каква средна скорост трябва да е карал,та макар и по магистралата?Само и само да не изтърват плажа и морето сякаш ще се изпарят на Марс.
16
6
 
9
 
! Отговори
до nina преди 5 години
Нина, на теб може да ти е трудно да приемеш, но спри да пишеш, излез на улицата и ще видиш колко безумци с деца в колите карат като побеснели!....и тогава вече нема да ти е много трудно....да те питам от Марс ли падаш, последните 30 години не си излизала от къщи или живееш в някое село с 10 човека пенсионери и през селото минава автомобил веднъж в седмицата....Това какво ти можеш да приемеш или не не е доказателство за вина на никой човек!!!!....а твое субективно усещане и отношение!!!!
15
5
 
14
 
! Отговори
nina преди 5 години
#12Ако беше спрял и се огледал,щеше да види колата и сега нямаше да имаме мъртвo бебе..
14
4
 
11
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
Вечната мечта на тypцитe, е да ни иэбият. И да ни эавэемат територията, най вече!!
13
4
 
23
 
! Отговори
nina преди 5 години
#До защитника на МестанМен лично като родител и шофьор ми е трудно да приема,че един баща ще си вози цялото семейство заедно с бебе на 6 месеца и ще кара с 200 както се опитват някакви местанови ятаци да правят внушения.Мястото на Местан е в затвора.
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 9 То ако няма знак за ограничение на скоростта, а фактическата обстановка изисква да има такъв, това означава, че самата липса на знак е предпоставка за бъдещи катастрофи, както и че може никой от водачите да не е виновен....но вината не може да се изпари....тогава е виновна институцията и лицата от тази институция, които са отговорни за маркирането и знаците по пътищата!
11
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе той Московски утрепа собственото си дете,такъв шум нямаше,даже продължи да си министерствува,докато съдбата не му прати за капак и автобуса край Своге.Българино е странна птица.
10
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предател, доносник, вече и убиец. Прогрес!
9
5
 
12
 
! Отговори
виготура_вигопрасна преди 5 години
Повечето тук сте от онези 80 процента!....и съм сигурен, че не спазвате правилата за движение, както и че карате с превишена скорост често и даже по правило!
8
2
 
8
 
! Отговори
до 6 преди 5 години
Проблема е,че на този път знак за ограничение 60 км/ч,който обикновено се поставя преди кръстовище или отбивка няма!Единственият шанс на Местан е дали експертизата ще установи скорост над 90 км/ч на другия автомобил.
7
7
 
20
 
! Отговори
nina преди 5 години
Не може да не е виновен,защото е изкочил без да спре на стопа.Другия шофиьор въобще не е успял да реагира.Местан сигурно и въобще не се е огледал,преди да завива.
6
3
 
11
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Ще бяга през браздата посока югоизток
5
16
 
10
 
! Отговори
bluesky1 преди 5 години
Да ви питам вездесъщите тука, ако се окаже, че другия шофер е карал с превишена скорост, имало е ограничение на скоростта, важащо за него понеже е бил преди кръстовище....тогава ще пишете ли, че баща е убил детето си и каква присъда ще искате!!!??? Местанягата може да е всякакъв, на мен ми е противен като политик и човек, но вината трябва да се докаже и установи. Не може, понеже на вас ви се иска да е така, да се приеме, че е виновен. Ми може да не е виновен!
4
1
 
30
 
! Отговори
Чудесно преди 5 години
Браво, той 10000 лева е изял и изпил в неделята с приятелите преди ПТП-то!
3
2
 
22
 
! Отговори
bluesky1 преди 5 години
Казвате повдигнато му е обвинение, а пък досъдебното производство тепърва започвало! Драги журналисти, обвинение се повдига пред съд, след като завърши едно разследване и ако вината е доказана, а не преди да започне разследването.....тралалалалалалалала