Местан може да пътува, падна забраната да напуска страната

Отново му отнеха шофьорската книжка, не бил изряден
Обновена: 24 апр 2019 16:01 | 24 апр 2019 15:58, Камелия Цветанова
161
Местан може да пътува, падна забраната да напуска страната
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан вече може да пътува в чужбина.

Кърджалийският окръжен съд му отмени мярката "Забрана за напускане пределите на Република България", която му беше наложена заради катастрофата край село Загорско, при която загина бебе на 6 месеца, а семейството му пострада сериозно.

Още по темата

Местан е с повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост.

Съдът приема, че забраната за напускане на пределите на страната се явява прекомерно ограничение.

"Данните, събрани по делото, и досегашното процесуално поведение на обвиняемия позволяват извода, че и без прилагането на мярката същият няма да осуети развитието на воденото срещу него наказателно производство, съответно няма да избегне наказателната репресия, тъй като няма реална опасност от укриването му в чужбина", са мотивите на съда.

Определението му е окончателно и не подлежи на обжалване.

Междувременно Прокуратурата повторно отне книжката на Лютови Местан, след като събра достатъчно доказателства, че обвиняемият не е бил толкова изряден шофьор, съобщи говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирано от 24 часа.

Първоначално свидетелството за съдимост му беше отнето след катастрофата, отнела живота на 6-месечното бебе, но съдът отмени тази мярка с аргумента, че Местан не е обществено опасен. Във връзка точно с това прокуратурата събирала доказателства дали Местан е изряден шофьор.

Оказало се обаче, че книжката му така и не е била иззета първия път, защото подсъдимият не се намирал на адреса, на който официално обявил, че живее, и от СДВР не го открили.

Установило се, че Местан имал един акт и 13 фиша от 2013 г. насам и всичките били за превишена скорост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
7
 
! Отговори
преди 5 години
Със сто километра в час лети и е номер едно.Пък грометрията и математиката с която обяснява защо не е виновен е трепач, например според нея може да те удари челно кола само ако другия е виновен което ме кара да мисля че това не един добре осмислен и наМестанен мисловен концепт а когато Местан го е казвал е бил в тежка алкохолна или наркотична интровертност на духа.Пак ще го изберат.Може би дои в коалиция с Разедниени предатели мафиоти, дето ще ходят на Евроизроди скарани там.
29
2
 
34
 
! Отговори
Охобохо преди 5 години
Ако беше обикновен човек щеше да е в ареста,без гаранция и с вече написана присъда.Ако и някой прокурор иска ще викне и телевизиите да се похвали,да направи пиар на правителството,МВР и най-вече на ББ!
28
3
 
14
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Е за кого да падне забраната, за мен ли?!?!?!
27
2
 
31
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 5 години
"тъй като няма реална опасност от укриването му в чужбина..."Абе за Местан специално мисля, че има доста реална възможност за укриване в чужбина, но съдът сигурно знае по-добре.
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много страх се всява, този Ердоган го изкарвате божествен, а е месо и кокали с много пари. Нека има претенция, но за да имаш претенция трябва да си признат.
25
2
 
7
 
! Отговори
Охобохо преди 5 години
до ШофьорИ как разбра,че вече се е включил и онзи го е натресъл?Има сателит и запис,ако си го гледал ок,но се съмнявам.
24
0
 
24
 
! Отговори
Пророк преди 5 години
Щом може да пътува - ще отпътува с еднопосочен билет за Турция. Няма да му видим очите повече.
23
0
 
31
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Убиваш бебета по непредпазливост и какво после - няма парична гаранция, не му е взета книжката и може да си пътува в чужбина......Е няма други като нас в Европа.
22
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сакън! Етническият мир може да пострада
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви дивотии пишете : свидетелството за съдимост му било отнето? Ясно е, че делото вече е под особен контрол на Пеевски.
20
15
 
1
 
! Отговори
Шофьор преди 5 години
Лично аз написах няколко коментара, относно вината му!! Оказва се, обаче, че той се е бил включил вече в главният път и си е карал в дясното си платно, когато онзи джигит го е натресъл. Т.е. онзи е навлязал в насрещното! Изобщо не съм му симпатизант, но истината е по-важна!!
19
0
 
20
 
! Отговори
X преди 5 години
Управниците ще го оправдаят! Не искат да се карат с Ердоган! Няма справедливост в България, докато слугите *** Турция управляват!
18
0
 
27
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 5 години
И орден Стара Планина му накичете на Зидаров.
17
0
 
26
 
! Отговори
Охобохо преди 5 години
Ако се преправи закона избяга ли някой пуснат от съдия,да влиза веднага съдията в затвора,дали ще ги пускат така а?!Тоя явно си нарушава редовно закона,кара си с превишена и не спира на стоп.За затвора си е както и да го погледне съдията.Това си е рецидив!
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук май се появи любовницата на Местан, цъка минуси навред, щото Стареца за нея бил поет
15
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лютвито го въртят в пералня на някаква бърза програма и барабана ту насам, ту натам и накрая излиза чист и ухаещ на шампоан. Но понеже е с цайси, физиономията му ще излезе крива.
14
0
 
21
 
! Отговори
aa1830 преди 5 години
Е той в турското посолство се скри, в Турция (чужбина) няма да се скрие...... А и да си припомним случая с един заместник председател на народното събрание
13
0
 
4
 
! Отговори
Местанееее кеде оиде преди 5 години
и тоя се наКъзи като лилавия Москов. А прец целия му живот се изтъкваше че бил манаВм а се оказа пеТераст от тия полит-пеТерасите дето подлъгват на халка а после дръж и смучат. таа гладка кожа мъжка майонеза сака, джанъм
12
0
 
19
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Нека Чоека да го пуснат да излиза ама да му забранят да влиза
11
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕЕЕЕЙ СЪДИИТЕ, я малко по-отговорно. Я се замислете и си спомнете клетвите ви и защо го правите, я помислете за престъплението като за такова. Стига само за пари мислихте или ви е страх, ако ви е страх народа ще ви подкрепи, ако сте алчни народа ще ви унизи