Александър Манолев с обвинение, гаранцията му - 100 бона

Злоупотребил с пари от Европа, излъгал в документите
25 апр 2019 16:30,
62
Александър Манолев с обвинение, гаранцията му - 100 бона
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Окръжна прокуратура – Благоевград привлече като обвиняеми бившия зам. - министър на икономиката Александър Манолев след проверка за къщата за гости, която си построил, но която всъщност била използвана само от неговото семейство.

Още по темата
Заедно с него и обвинение се сдоби и Ана Димитрова.

Обвинението е за престъпление, засягащо финансовите интереси на Европейския съюз, извършено от двамата в съучастие и при условията на продължавано престъпление, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Двамата са обвинени за това, че в периода от началото на месец януари 2013 година до октомври 2015 година, са представили неверни сведения в Заявление за подпомагане за изграждане на жилищна сграда за гости в местността "Чинар куши", землището на Сандански и приложени към него документи и в Заявка за плащане от 14.10.2015 г. и приложени към нея документи.

Според прокуратурата неверните сведения са представени, за да получи търговецът - ЕТ "Агротрейд - Ана Димитрова" средства от фондове, принадлежащи на ЕС – "Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони – Европа инвестира в селските райони" в размер на  391 160 лева.

На Ана Димитрова е взета мярка за неотклонение гаранция в пари в размер на 2 000 лева, а на Александър Манолев – гаранция в размер на 100 000 лева.

От Държавното обвинение уточняват, че действията по събиране на доказателства, разпити на свидетели и назначаване на експертизи продължават.

Малко след като разбра, че Александър Манолев е разследван Върховната касационна прокуратура за злоупотреба с европейски средства, той подаде оставка като зам.-министър на икономиката.

"Сигурен съм, че в документите няма нищо срещу мен, но не мога да подложа семейството си отново на това. Благодаря за доверието. Решението ми е лично" - каза тогава Манолев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
5
 
! Отговори
38451 преди 4 години
А установен ли е произходът на парите за тази гаранция?
48
0
 
7
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Погледни му мутрата само и ще разбереш какво представлява.
47
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като няма пари а може да купува на жена си мерцедеси за по 150000 лв цял Сандански го знае тов, че е пръв приятел с кмета
46
1
 
5
 
! Отговори
Йойо преди 4 години
България не ме обича,а АЗ съм *** пича
45
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толков са противни! Не знам кой мазохист би гласувал някога за гербаджийските кюфтета
44
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом е от герберастката крадлива Шайка нищо няма да му направят.Бъдете сигурни.
43
0
 
18
 
! Отговори
12_5 преди 4 години
Айде сега кмет на кулата!!за джобни пари секна кариерата му..А дочо ( д.м) го гласеше....Поне за евро ду *** тат!! Или що не за Винету..Ама народа казва л@ ком гз крА в ....
42
0
 
27
 
! Отговори
Адее преди 4 години
На Иванчева 20 год за 70 хил евроМанолев доказано.,,. О- гербил 200 000евро!!!И ако караме по математиката....Три пъти повече взел.,Я някой гербераст да сметне колко год се полагат на ман до лев??.. досега този гербий бе.зам шф на булстрад на м тел на булгартаб..на мерки и теглилки зам мин на туризма зам министр.на икономиката? Ай сиктир бе....тоз по умен от боко..
41
1
 
22
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Интересно как е обяснил на семейството, че е дал някакви си 700 000 на "онова момиче".
40
2
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Убеден съм, че този си е направил сметката, има пари за адвокати и няма да бъде осъден. Така , че внимавайте какво пишете, да не ви осъди накрая той за клевета или лъжа.
39
0
 
19
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
сега ми хрумна такъв въпрос:.-Оставки заради ПРЕСТЪПЛЕНИЯ валят от "ХАРЕМА" на Тиквун..Няма начин човек да не се запита:-Що за харем е това?!?!..И още по-важно:-Що за "паша" требе да е Тиквун,та да привлича ДОКАЗАНИ КРИМИНАЛНИ елементи в "управлението на държавата",?!?!Що за ГНЕЗДО НА ОСИ е засукал около себе си банкянския ПАЗВАНТИН?!?!.и друго,просто ОБИДНО:-Що за същества са "Големите началници от Брюксел",та си позволяват такава ГАВРА с нас,държейки Тиквата на власт?!НИЕ КЪДЕ сме в схем
38
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво стана бе Тикво? Нали тоя подаваше оставка само от морални съображение и нямало нищо нередно в документите? Поредния крадлив гербер намер закрила в партията на суджуците. Интересно дали няма да се разровят в община Сандански покрай тоя случай. Ясно е че са му съучастници, даже бившия съветник на Боко каза по ТВ, че в тая къща "редовно почива котилото на кмета Котев"..Не случайно отказал да съдейства на проверката и не знаел откъде има ключ за къщата...хаха смех
37
3
 
14
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Всички разбраха ли? Трябва пак да гласуваме за ГРОБ защото гробаджии не са виновни, че са крадели. Ето и фактите. П-утин и С-орос са карали насила гробаджии да крадат, а Т-РЪМП им е държал ръцете докато са бъркали в кацата с евро пари.Всички са невинни барабар с ГАРГАМЕЛ, ТЛЪСТАКА Патриот, дебелата ЦЕЦКАОт утре всички на манифестация водена от най-големия АПАРТАМЕНЧИК - професор ЦВЪКО (агент на недвижими имоти с диплома на физкултурник). Бас си!!!
36
0
 
22
 
! Отговори
Борисчо преди 4 години
За 29 години всички ги видяхме колко струват, ама тия са върха на наглостта! То бива бива... а защо в статията не видях да споменавате, че Анна Иванова е дъщеря на жената на Манолев?
35
1
 
18
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Пак ли е виновен Путин? Сорос ли е виновен? А?Виновни сме ние, че не излезем да ги изринем.Брюксел гледа отстрани само сеир. Тук се краде повече и от Африка, а там постоянно има войни вече 30 год. не са спирали.
34
3
 
8
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Дайте снимка с корема на КЕБАПА ПАТРИОТ дето му се сидят 20 лева данък за 100 квадрата тераси. Радев, патриота - кебап и него го упуквай!!! Половин София е негова. Скри се в дън земя крадеца
33
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Относно Балъците.Не е виновен нито тоя дето я меси, нито тоя дето я яде!Виновни са фурната и тепсията;Фурната е конституцията;епсията-подзаконовите наредби.Според закона във фурна при 22 градуса немоеш никаква баница да пекнеш, а тава от 40см диаметър 5 кила тесто за козунак няма как да пекнеш.Иска се нова фурна и нова тепсия с режими и параметри за всеки детаил.иначе всяка тиква нместо да се опече във фурната и тепсията, най много да си изголямо нужди кафявото.Всека фурна да си знае тепсията
32
1
 
22
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Само му вижте лицето - ПСИХОПАТ. 5 минутен разговор с психолог веднага ще му поставят диагноза - лунатик, лъжец и крадец.Абе, Брюксел викайте ги тия на събеседване лице в лице преди да им давате пари.Как пък един не се намери да направи бизнес и да даде работа на 100 човека. Само някакви АПРТАМЕНТЧИЦИ (ГАРГАМЕЛИ, ТИКВИ, ЦВЪЧКО, КЕБАПА ПАТРИОТ и още много знайни и незнайни паднали в битката за освобождаването на Вашите джобове).Срам
31
0
 
13
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Ако имахме истинско ВМРО (не фалшивото на русенеца Каракачанов), ако беше това на Апостоль Петков, Яне Сандански и Ванчо Михайлов... еее тогай шо пушки и динамит ке се купеа со тия пари...
30
1
 
16
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Дайте и за ГАРГАМЕЛ една статия или тя като плати в тоя сайт за реклама не трябва никой да зне за нейния имот,който лъсна навсякъде освен в този сайт.Мариелка Гаргамел и на нея и лъсна евродупето от кражби.Да живее партия ГРОБ начело с Тиквата - офшорния милиардер. Като не искате генерали да Ви упухат ще трябва тежката артилерия в лицето на АНТИХРИСТ. Само почайкате малко.