Манолев за къщата за гости: Посещавал съм я като турист

Бившият зам.-министър заяви, че живее в София от 2001 г.
23 апр 2019 11:10, Боряна Павлова
91
Манолев за къщата за гости: Посещавал съм я като турист
Снимка: Facebook

Тази къща няма как да е моя, по документи ясно се вижда това, отсече вече бившият зам.-министър на икономиката Александър Манолев. Той заяви, че е посещавал къщата за гости край Сандански като турист и има платежни документи за това.

"Като турист съм я посещавал и съм плащал за това. Нали разбирате, че тези документи няма как да се фалшифицират", посочи той. Манолев посочи още, че семейството му живее в София от 2001 г.

"Не мога да ви кажа дали е проверявана като къща за гости. Тя стартира като съвместен проект между мен и Ана Димитрова. След построяването й пътищата ни се разделиха. Аз съм участвал до голяма степен в изграждането с различни контакти. Аз съм финансирал това момиче със 700 000 лева", посочи Манолев пред bTV.

Още по темата

Манолов обясни, че 15 години преди да влезе в политиката е работил в някои от най-големите международни частни компании в България.

"В някои от тях годишната ми заплата е надвишавала 100 000 лева. Имал съм и частен бизнес, платил съм стотици хиляди левове данъци и това е проверимо", обясни Манолев.

Той отрече твърденията, че е прехвърлил имота на непълнолетно момиче. "Има отстъпено право на строеж, след като тя е станала на 18 г. Това е било 2013 или 2014 г., когато тя е била на 20 г. тогава", заяви той.

Манолев обясни, че е присъствал на проверка на място от фонд "Земеделие". "Има спечелено европейско финансиране за тази къща. Не мога да кажа дали се е използвала по предназначение. В момента никой не може да посети къщата като турист и тя не функционира като къща за гости. Аз съм си намерил места, като съм звънял на управителката на фирмата", заяви бившият зам.-министър.

 


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
как се спестяват 700к с 10г трудов стаж преди политиката.. Едно е да ги изкараш друго е да ги спестиш. А и не вярвам да е имал повече от 1 ,2 години на такава заплата.С първите 150к които е спестил си е платил вноската за Герб за да стане политиче
74
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ами прав е. Щом той е бил гост, то това си е къща за гости. Еххх, как на мен на 20 години не ми даде някой право да си построя къща за 1 милион лева.
73
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 70
О, не само герберасти, а и много повече бесепари. Всички са от едно котило!
72
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тези къщи са строени с европейски пари, т.е. с наши. Щом не изпълняват задълженията си да функционират като къщи за гости, държавата да ги конфискува и продаде на търг. С постъпилите от търговете пари да се финансира държавният бюджет. Само съд и конфискация на незаконно придобитото имущество ще стрестне българина.
71
0
 
5
 
! Отговори
на ви демокррррация преди 4 седмици
"Посещавал съм я като турист."
А колко пъти си се регистрирал,че си спаб там,А !?
70
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
това драги зрители е само къщичките им в родината, а колко от тях имат и в чужбина? Ева Мейдел къща за почти милион в Испания, Боко палат за 3 милиона за любовницата му в Барселона, знайни и незнайни герберасти са си напазарували имоти от крадени народни пари. ЗА МИЛИАРДИ! А ние спим и ги оставяме да си крадат на воля!!!
69
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
МОШЕНИК КОМУНИСТИЧЕСКИ-ИСТИНСКИ ГЕРБЕР
68
0
 
9
 
! Отговори
Легендата преди 4 седмици
А аз се чудя защо ми се дърпат като искам да ги финансирам с една водка по дискотеките...
67
2
 
27
 
! Отговори
Пфу..да..ви.. преди 4 седмици
Тоз посещавал личния си палат, като гост. Кражбите ги направиха луди. Цветанов влиза в спалнята си с асансьор, Пламен Горгиев се къпе на покрива, този е турист в собствената си къща. Откачена герберастка работа. Пху да ви..... .
66
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Герб дойде на власт с цел да брани корупцията и да въздаде сораведливост. Уважаеми гербери, съжалявам но вие не се справихте! Злоупотребихте с доверието ни и е време да си ходите, но освен това ще трябва да върнете откраднатото. Знаме, че сте завоалирали всичко в офшорни сметки, но ние няма да измисляме колелото. Ще си платите и това е. Ние никога няма да ви простим! Измамници и мошеници!
65
1
 
25
 
! Отговори
Скептик преди 4 седмици
Аз съм бил финансирал " това момиче със 700 000 лв". После "пътищата ни се разделиха". Ех един хубав лабут и докато не каже откъде има такива пари, този благодетел да отива в ареста на хляб и вода.
64
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тук има усещане за далавера.
63
0
 
27
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 4 седмици
Слушах го сутринта,абсолютен наглец.
62
0
 
22
 
! Отговори
Тук преди 4 седмици
Отговорността няма как да е морална, направо си е за криминална!
Да видим сега Борисов с какъв аршин ще мери!
61
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Да не говорим, че освен ако не му е сестра, да дадеш 700 000лв на непълнолетно момиче е много съмнително. Дайте да я питаме дали пък няма някакво сексуално посегателство. Този щом е толкова богат, сега е момента да го ошушка още някой милион. Или ако са имали връзка, това е очевиден конфликт на интереси, защото държавните служители са длъжни да декларират имотите и на хора с които живеят на семейни начала. Т.е. отново имаме престъпление. Абе от където и да го погледнеш е за КОНПИ. Ама надали...
60
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Чакайте чакайте, значи въпросният е финансирал къщата на непълнолетно момиче със 700 000лв СОБСТВЕНИ пари??? Дайте да посмятаме, той е на 43, 15 години е бил в политиката, което значи че от 18 годишна възраст му се падат 10 години трудов стаж. Да кажем, че от тях 5 години е работил на 100к год. заплата (как става това на 23 не знам), това са 500к, от тях да кажем, че може да е спестил 400к. Как станаха 700к? За един приятел питам, щото и той иска. Как не го е срам да лъже толкова нагло?
59
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Пич, кажи номера на управителката и Аз да наема къщата за Великден
58
0
 
24
 
! Отговори
Ами преди 4 седмици
До Вижда се

Всичко това лъсва от публичните регистри, а прокуратурата спи!
57
0
 
22
 
! Отговори
Как преди 4 седмици
Криминално проявен тип е назначен на висок политически пост! Ще има ли наказания за всичките тези престъпления или ще трябва отново да чакаме Кьовеши или друг някой месия!
Вече удариха дъното и отвратиха всичко живо от себе си! Няма здравомислещ човек, който да гласува за такива типове, че и в Европарламента да ги прати да ни представляват !
56
0
 
20
 
! Отговори
Вижда се преди 4 седмици
И с невъоръжено око колко много прелюбопитни факти са изложени в коментарите за сенчестия бизнес на този господин, достатъчни не за едно или две разследвания!
Интересно как тези конкретни факти са убягнали на службите и прокуратурата, след като са ясни и на най- обикновените граждани!
Време е да се самосезират, за да изчистят поне малко срама за институциите, които представляват!