Местан не е случаен, ще повлияе ли на процеса за катастрофата?

Пострадалите притеснени, може да е звънял на опреден патрул
9 май 2019 08:55,
70
Местан не е случаен, ще повлияе ли на процеса за катастрофата?
Снимка: архив, Булфото

В първото си интервю след катастрофата, отнела живота на 6-месечното бебе, лидерът на ДОСТ Лютови Местан обясни, че вината за инцидента край Маказа не била негова и че отказва да поеме вината.

Местан заяви категорично, че е спрял на знак "Стоп" при излизане на главния път, а колата срещу него го връхлетяла с много висока скорост и го ударила челно, навлизайки в неговото платно.

След самия инцидент лидерът на ДОСТ се опитал да се свърже с Спешна помощ, за да помогне на пострадалите, но в суматохата не става ясно какво точно се е случило.

Още по темата

Николай Димитров, адвокат на семейството на загиналото бебе, напомни, че инцидентът става на път с предимство, а Лютви Местан не е имал такова.

"Излизайки от път без предимство, спрял или не на знака "стоп", той не се е уверил, че по пътя с предимство пристига кола. Той не е изпълнил своето задължение и не е спрял на знака стоп", каза пред bTV адвокатът.

"Хората са много изплашени, имаме притеснения, че може да повлияе на процеса”, заяви още Димитров. Лютви Местан не е случаен човек, той е проводник на интересите на съседна държава в България, каза той .

Колкото до обаждането, адвокатът заяви, че специално ще се провери кой е звънял на телефон 112 след инцидента и дали е бил изпратен специален патрул.

"Имаме притеснение, че той е искал по телефона да дойде определен патрул и са били отклонявани патрули, докато дойде удобният", каза Димитров.

Той допълни, че неговите клиенти са карали с 90 км/ч и са имали предпазни колани, а бебето е било обезопасено в детска количка. "Експертизата може да покаже как точно са стояли нещата“, заяви той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Местан не е случаен,защото послушния му раболепен електорат го направи такъв.И продължават.Пострадалото семейство защо си е наело български адвокат а не от техния етнос? Това само доказава че целия електорат на ДОСТ и ДПС е страхлив и покорен на двете парии.
29
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той нека фирка още, като за последно, пък да видим дали няма да продължи да избива невинни деца по пътищата, алкохолик.
28
2
 
21
 
! Отговори
Шофьор преди 4 години
От форума се вижда, че престъпникът Местан вече е подготвил достатъчно клакьори да му поддържат лъжите и манипулациите. Сега е ред да се даде думата и на пострадалото и почернено семейство!
27
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Местан сега ще бере плодовете на това което сам поддържаше години.Затова роднините не трябва да се тревожат.Иначе катастрафата става в неговото платно.Платното на движещия се с предимство е свободно,има и"остров".Местан е ударен в дясната част на предницата си.Но практиката на българския съд е да им сподели вината.Адвоката на другия е наясно и затова повтаря само"отнето предимство".При превишена скорост не трябва да се вземат другите неща предвид.Видяхме какво стана при Герена онзи ден.Скорост.
26
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре е че няма пострадали хора при катастрофата
25
0
 
23
 
! Отговори
didu преди 4 години
той ве4е е повлиял!!!!!
24
0
 
20
 
! Отговори
Диабло преди 4 години
Пострадалите да се сетя колко пъти са гласували за ... и после да реват, че им яде децата.!.
23
3
 
19
 
! Отговори
Mi6osp преди 4 години
Ако Дост помогне на ББ да спечели изборите, Местан ще излезе невинен като Московски .
22
15
 
5
 
! Отговори
Да напомня на ... преди 4 години
..експертите тук, че отнемането на предимство е налице само ако отнемащият е виждал колата на онзи по пътя с предимство. Ако се окаже, че човекът с БеЕмВе-то се е движил с прекалено висока скорост и поради това в момента на навлизането на Местан в кръстовището е бил зад завоя / т.е. - не е можело да бъде видян/ - то вината за инцидента е на превишилия скоростта. Ако се установи, че е имало видимост - Местан носи пълната вина. Да изчакаме експертизата!
21
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кой му е крив на местана, като е бил на запой и се е нарязал до козирката, джибрата. Писна ми от пияндета.
20
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явна непредпазливост от страна на Местан .Както и да увърта не може да се изкара невинен( според мене) .
19
3
 
22
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ТОВА Е ПОЛИТИЧЕСКО ДЕЛО ! ОЧЕВИДЦИТЕ НЯМА ДА ПОСМЕЯТ ДА СВИДЕТЕЛСТВАТ А МЕСТАН ВЕЧЕ СИ ИМА ПОНЕ 1 ЛЪЖЕСВИДЕТЕЛ!!!КАТО ПОЛИТИЧЕСКО ДЕЛО БОРИСОВ ЩЕ МУ НАПРАВИ ЕКСПЕРТИЗА ЗА ИНЦИДЕНТА, ЧЕ НЕ Е ВИНОВЕН ТЕ СА ЗАЕДНО!МЕСТАН ВЕЧЕ Е ОПРАВДАН! ВЪПРОСА Е ПРИКЛЮЧЕН ОТ СЪДЕБНА ГЛЕДНА ТОЧКА!НО ОТ МАРАЛНА ГЛЕДНА ТОЧКА ТОЙ ВИНАГИ ЩЕ СИ ОСТАНЕ ВИНОВНИЯ!
18
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Местан е силен казвате, но да не забравяме, че има и силни врагове. Колко е да са му скроили шапка. Знаем как една нещастна женица уби детенцето си, за да свалят Костов от власт. Безспорно много пречи на някого. А номерата на този някого са все известни.
17
2
 
30
 
! Отговори
До Стамат преди 4 години
Нека да им разменим местата.... ако Местан беше на пътя с предимство и другият не беше спрял..... кака щеше да се тълкува???Или Местан все е с предимство защото е еди кой си на алах !!!????
16
13
 
3
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
А Никито ще лапне сега едни 100к от някой нещастен застраховател, а за семейството - каквото остане, Загубата няма как да се измери с пари, но печалбата на адвоката - може.
15
14
 
3
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
Всеки е виновен до доказване на противното, нали?
14
6
 
25
 
! Отговори
Батман преди 4 години
Да бъдем честни Кърджали където се води делото е известно че са само турци там. Така че почти на 100 процента съм сигурен че ще повлияе. То книжка ли не му върнаха, позволиха му да пътува зад граница за да може съседна Турция да оказва влияние върхи турския град Кърджали.
13
2
 
28
 
! Отговори
Герго преди 4 години
Местан какво философства къде е удара.Това в случая няма никакво значение. Знак "Стоп"означава :"Спри ,осигури предимство".Човека е очаквал ,че Местан ще спре, навил е волана за да избегне удара но големеца не спрял и белята за съжаление станала.Някои хора си мислят, че навсякъде те са с предимство и другите трябва да умират заради тях.
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
***.нека Господ му отнеме най-милото-здравето му
11
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ще изкарат пострадалото семейство виновни