Главсекът на МВР: Ще си тръгнем от Костенец само при решен случай

Ивайло Иванов призова да не се пращат недоброжелателни сигнали
Обновена: 16 май 2019 21:21 | 16 май 2019 21:15,
97
Главсекът на МВР: Ще си тръгнем от Костенец само при решен случай
Снимка: BulFoto
Ще си тръгнем от Костенец, само когато случаят приключи. Това каза главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов, съобщават от пресцентъра на институцията. 
 
Думите му са по повод издирвания за две убийства 43-годишен Стоян Зайков, който вече седми ден се укрива от полицията. Той е заподозрян за смъртта на бившата си приятелка и за тази на свой съсед, който му е и братовчед. 
 
Ивайло Иванов призова да не се злоупотребява и да не се подават недоброжелателни сигнали, както и хората да не предприемат самостоятелни действия в случай, че забележат издирвания мъж. 
 
"Издирването на заподозрения продължава, но за съжаление към този момент нямаме резултат. Единственото положително, което можем да отбележим е, че хората започнаха да се активизират и да ни помагат. Полицията реагира сериозно и се проверява всеки един сигнал", подчертава той. 
Още по темата
По думите му, двете убийства се различават по своята динамика и засега от МВР не могат да бъдат категорични, че извършителят им е един и същ.
 
"Единственото, което можем да кажем до момента със сигурност, е часът на смъртта - 14 май, вечерта. Използван е ловен патрон, 12 калибър, на този етап не можем да определим точно оръжието. Следи от взлом в къщата на втория убит не са намерени", категоричен е Иванов. 
 
Главният секретар разказа и за акцията от по-рано днес в село Очуша.
 
"Получихме сигнал, че заподозряното лице се укрива в една къща, колегите от СОБТ, отивайки там на място, преценявайки ситуацията, при влизане са използвали светлинната звукова граната, тя цели да дезориентира евентуалния извършител", поясни Иванов.
 
Основната цел на разследващите, казва Иванов, е да гарантира живота и здравето на гражданите и полицаите. Поради тази причина, полицията обмисляла всеки един ход и използвала само обучени служители. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този плехар е копие на тиквата само дето е по-нисък и слаботелесен инъче е същия плиткоумен гнусар
35
1
 
23
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 години
до 39 Мда, само че не престъпникът е виновен, а ченгелите!"Нашите ченгета не са това което са!"Из Костенският Туин Пийкс!
34
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това село Костенец да не се окаже българският Туин Пийкс?Баси мистерията!)))
33
0
 
26
 
! Отговори
Охобохо преди 4 години
Нещо не е ясно.За няколко дни две убийства,а уж камери,дронове,техника и резултат няма.Ами ако утре има трети труп какво ще правим?!Хората плащат данъци,имаме най-много полицаи на глава от населението в ЕС,а ако включим и пенсионираните, които също могат да се включат да помогнат,става цяла армия полицаи.За това време трябваше да е намерен убиеца.Кой ще поеме отговорност?!
32
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А вчера 100 патрулки със 100 камионетки на жандармерията се занимаваха с ония *** от Пловдив да ги охраняват по магистрала Тракия!Тиквоооо...Оставка смoтан дембел!
31
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Представяте ли си един бивш затворник не могат да намерят цяла седмица, а ако има един отряд от спец командоси-престъпници и директно ще направят преврат и Тиквата е АРЕ ЧАООО...
30
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този на човек не прилича те за полицай го сложили ....... Най - много да окраде горивото на патрулката.
29
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малеййй големи сте ченгета вее ... Имаше една песен некои куки май са много много лоши мутри, та и половината така
28
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джон Рамбо само че в негативна светлина. Голям е тоя- да се укриваш цяла седмица и накрая да убиеш съседа си под носа на ченгетата и пак да им се измъкнеш.
27
1
 
34
 
! Отговори
Ел коменданте преди 4 години
Това да хванеш истински престъпник и убиец не е като да залавяш деца с цигарки марихуана!
26
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди време некой големец там за едни апартаменти беше казал нещо много важно - " Пунта Мара" - всичко в тази държава е вече това за съжаление.
25
1
 
33
 
! Отговори
Защото преди 4 години
никой не разчита на полицията,дори когато крадци ти разбият дома.
24
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи чакаме до ден-два врагОТ да се самозастреля в гората със заглушител. МВР пикчърс са класа....
23
2
 
25
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Всеки ден ще е така, до победата! Ще пушат цигари и ще пият вода на площада докато се предаде. Може и синдиката да ангажират :)))))))))))))))))))))))Пълен резил... оставки трябват тук и наказания на дебелогъзите!Някъв селски Рамбо ги направи криви....
22
2
 
29
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 години
Г-н Ивайло Иванов, ти моментално трябва да си подадеш оставката и да ти се търси отговорност за смъртта на съседа на тоя Зайков. След 5 дни блокада на Костенец, тоя убива съседа си??? И след това се измъква????Не да си подадеш оставката- за пандиза си, Иванов!
21
2
 
22
 
! Отговори
бай бай преди 4 години
Шефче, за пореден път селски хулигани ви правят за смях. Файда никакаква, че милиарди се изливат за МВР, а най-обикновени селски тарлъци ви се смеят на фона на цяла България. Така и Росен Ангелов и Пелов, и тоя показват, че МВР се управлява непрофесионалисти. Чупите пари на окрадения народ . Ще обясните ли на народа, колко извънреден труд трябва да се плати на всички служители от хазната. Изходът при поредният такъв случай е само един- оставка.
20
3
 
35
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
а зад пердето у тях проверихте ли?
19
3
 
25
 
! Отговори
ВЪПРОС към ДАНС преди 4 години
Защо не викнат Подкрепления от Съседни Държави ?Бас Ловя че МВР прави ПР на ГЕРБ - ще хванат Масовия Убиец на 23 Май .
18
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плюенето е стандарт, но като стане нещо "мамо, къде е полицията".
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
браво