Осъдиха кмета на Община Родопи, ще връща половин милион

Все пак той няма да лежи в затвора
16 май 2019 16:20, Йордан Бързаков
9
Осъдиха кмета на Община Родопи, ще връща половин милион
Снимка: BulFoto
Специализираният наказателен съд осъди на една година лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок кмета на община Родопи Йордан Шишков, съобщава Агенция Фокус. 
 
Той е осъден по обвинение в безстопанственост, от което са настъпили щети за общината в размер на малко над 459 000 лева. Съдът е приел, че в качеството си на длъжностно лице той е сключил две сделки по изпълнение на договори на Общината с "Интегрирани пътни системи" АД - София, съгласно които са били предвидени неустойки за всяко забавено плащане от общината. Въпреки че тези клаузи не съществували в първоначално подписаният договор, общината платила един път 148 472 лв. и втори път - 311 182 лв., заради подписаните от кмета допълнителни спогодби. 
 
Решението на Съда задължава Шишков да възстанови пълния размер на нанесената щета. Той също така трябва да плати и разноските по делото, възлизащи на над 2500 лв., както и 18 300 лв. държавна такса върху уважения размер на гражданския иск.
 
От Специализираната прокуратура съобщават, че ще обжалват условната присъда, както и признаването му за невиновен по обвинение за сключване на договори с търговски дружества, без осигурено в общинския бюджет финансиране за изпълнението им. Според прокурорите, от това община Родопи е загубила още 116 000 лева.

9
Още от Темида
Пирилис остава в ареста заради прегазения ром
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Че то тук някой изобщо влиза ли в затвора?!?Откраднал 500000 лв,убил човек,пребили до смърт някой,къщи за гости за по 2 мил.евра,с по 14-15 присъди...2-3 години условна,"няма да правя повече така",подаване на оставка и си готов!!Харечиш си с кеф "заработеното"!! ГОСПОДА МАГИСТРАТИ,ВАШТА МА//Й/КА!!!
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Журналята да отидат да питат Гешев за коментара му по въпроса, че след последното му изказване, тоя трябва да е доживот.
6
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
Няма оправия.И 1 000 000 да си ощетил държавата все условна присъда.Китайско законодателство трябва.Или 20 години на трикрако столче да седиш или куршум.Тука са НАШИ МОМЧЕТА..............ВИЖ ТАМ.............
5
0
 
22
 
! Отговори
ай сиктир преди 1 седмица
Нещо не го разбирам това правосъдие за 500 000 условна, а за 50 000 лежиш 20 години.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До анонимен 3

Прочетохме ги, интересни неща излизат.

Добре че има сайтове, където не са на автоцензура и клакьори на властта.
3
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
Очаквайте новини за Иван Гешев и Ваклин.
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А кметицата на София кога ще върне парите за перките и гробовете по Графа?
1
0
 
15
 
! Отговори
zeus преди 1 седмица
Явно е платил на правилните партийни другари, та присъдата е само условна.