Осъдиха кмета на Община Родопи, ще връща половин милион

Все пак той няма да лежи в затвора
16 май 2019 16:20,
9
Осъдиха кмета на Община Родопи, ще връща половин милион
Снимка: BulFoto
Специализираният наказателен съд осъди на една година лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок кмета на община Родопи Йордан Шишков, съобщава Агенция Фокус. 
 
Той е осъден по обвинение в безстопанственост, от което са настъпили щети за общината в размер на малко над 459 000 лева. Съдът е приел, че в качеството си на длъжностно лице той е сключил две сделки по изпълнение на договори на Общината с "Интегрирани пътни системи" АД - София, съгласно които са били предвидени неустойки за всяко забавено плащане от общината. Въпреки че тези клаузи не съществували в първоначално подписаният договор, общината платила един път 148 472 лв. и втори път - 311 182 лв., заради подписаните от кмета допълнителни спогодби. 
 
Решението на Съда задължава Шишков да възстанови пълния размер на нанесената щета. Той също така трябва да плати и разноските по делото, възлизащи на над 2500 лв., както и 18 300 лв. държавна такса върху уважения размер на гражданския иск.
 
От Специализираната прокуратура съобщават, че ще обжалват условната присъда, както и признаването му за невиновен по обвинение за сключване на договори с търговски дружества, без осигурено в общинския бюджет финансиране за изпълнението им. Според прокурорите, от това община Родопи е загубила още 116 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че то тук някой изобщо влиза ли в затвора?!?Откраднал 500000 лв,убил човек,пребили до смърт някой,къщи за гости за по 2 мил.евра,с по 14-15 присъди...2-3 години условна,"няма да правя повече така",подаване на оставка и си готов!!Харечиш си с кеф "заработеното"!! ГОСПОДА МАГИСТРАТИ,ВАШТА ***//Й/КА!!!
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Журналята да отидат да питат Гешев за коментара му по въпроса, че след последното му изказване, тоя трябва да е доживот.
5
0
 
23
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Нещо не го разбирам това правосъдие за 500 000 условна, а за 50 000 лежиш 20 години.
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До анонимен 3Прочетохме ги, интересни неща излизат.Добре че има сайтове, където не са на автоцензура и клакьори на властта.
3
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Очаквайте новини за Иван Гешев и Ваклин.
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кметицата на София кога ще върне парите за перките и гробовете по Графа?
1
0
 
16
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Явно е платил на правилните партийни другари, та присъдата е само условна.