Условна присъда за полицай, убил човек в катастрофа

Присъдата може да бъде обжалвана
17 май 2019 16:15,
16
Условна присъда за полицай, убил човек в катастрофа
Снимка: БулФото

Присъда от една година и осем месеца условно, с три годишен изпитателен срок получи бившият началник на Криминална полиция в Кюстендил Захари Захариев, заради причинена смърт при катастрофа, съобщава Нова.

На 13 март миналата година в кюстендилското село Невестино, автомобил, управляван от Захариев се е движел с висока скорост от 93 км/ч и след като губи контрол върху колата, се завива челно в друго превозно средство. На място умира шофьора на ударената кола - 45-годишният Росен Любенов.

В съда обвиняемият е казал, че не е преполагал, че може да участва в такъв инцидент и че съжалява за причинената смърт.

Роднините на починалия мъж обаче не приемат решението на магистратите и казаха, че ще обжалват присъдата.

Преди време, главният Прокурор Сотир Цацаров разпореди досъдебното производство да се ръководи от Окрръжната прокуратура в Пловдив, заради съмнения  в обективността на разследването.

Делото протече при съкратена процедура по искане на обвиняемия. Присъдата на бившия шеф и настоящ полицай може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в рамките на 15 дни.

"Присъдата е изцяло съобразена със закона. а този етап ще преценим в 15-дневния срок дали ще протестираме постановената присъда. Тъй като пак казвам при процедурата на съкратено следствие присъдата е изцяло съобразена със закона”, каза прокурорът от Софийска окръжна прокуратура Наталия Николова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Таня преди 4 години
Защо не ликвидират физически, чрез убийство, магистратът който седи зад това ? Свършиха ли се мъжете в тази държава?
13
0
 
1
 
! Отговори
Васил преди 4 години
Време е тая позорна държава да се закрие......Такова издевателство над обикновения българин е имало само под турско робство.....
12
0
 
0
 
! Отговори
Unknown преди 4 години
Пълен *** е това.
11
0
 
1
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
В БЬЛГАРИЯ ПРАВОСЬДИЕТО Е КОРУПЦИЯ
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не е бил пиян, или пушил трева не бързайте да го съдите, хора!На мен днес ми се случи, докато шофирах ми притъмня пред очите, като пред припадък.Но се овладях,спрях и се разходих няколко минути около колата. Утре може да се случи и на вас.Бог да ни пази докато шофираме.Колата е като оръжие.Внимателската!
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дзивко е прав. Няма фаворизиране в този случай. И на вас да ви се случи и за вас ще е такава присъдата. В затвор за причинена смърт от ПТП се влиза, ако си с алкохол, има смърт на повече от един човек, бил си осъждан вече и ред други обстоятелства. ПТП са непредпазливи престъпления, а освен това при съкратено съдебно следствие присъдата се намалява с 1/3.Но никому господ.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Besobrasie ubiez polizai i samo 1 g i to uslovno ako e normalen 4ovek ne polizai schte leji pone 10 g i 6te plaschta abe bg prokurotura e besobrasna sakonite da sa sa vs ednakvi i ptisadite ako ziganin ubie v satvora tova ebg prokoratura ujas
7
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ха, няма двойна мерилка? искат 20 години на оня дето си карал в нивата и блъснал без да иска човек, а този е карал с 90 в селото и не бил предполагал че може да участва в катастрофа? то НИКОЙ Не предполага докато не стане!
6
0
 
28
 
! Отговори
хъша преди 4 години
ясно е че при сегашната съдебна система няма как у нас да има правосъдиежалко че сме страна част от ЕС а не живеем като истински европейски граждани а като доста по на изток от насе как хората няма да напускат тази страна когато тук няма правда за обикновенния човека само покровителство над тези нарушаващи законадори и със заплати от 10 000 на месец пак не можем да живеем добре защото нямаме правилно реформирани институции а от там и качеството ни на живот остава като страна от третия свят
5
5
 
7
 
! Отговори
Дзивко преди 4 години
Всеки с чиста проба за алкохол и дрога, и чисто досие в кат, ще има условна присъда, просто такъв е закона, виж с алкохол и рецидив е друго, иначе толко се дава, дали ни харесва или не е друга тема..
4
3
 
25
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
току що си стегнах багажа и чакам такси за да ме закара на терминал 2 с билет в една посока съмтва бива в наща държава ама такава съдебна наглост и безкруполност едва ли има в нормална държва по света
3
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
***-да-ли!!!!93 км/ч в населено място , убийство... условна присъда!
2
1
 
30
 
! Отговори
Булгарише judge преди 4 години
Смешно!
1
1
 
32
 
! Отговори
емиии преди 4 години
от тук нататък всички други с аналогично виновно поведение на пътя да са с условни присъди-- ефективните в коша.....иначе е двоен аршин--а и бая народ трябва да бъде освободен от затворите със амнистия за да има равноправие !