Отнемат БГ гражданството на мними инвеститори

Трима руснаци и един казахстанец ще останат без паспорти
28 юни 2019 22:20,
17
Отнемат БГ гражданството на мними инвеститори
Снимка: Reuters

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от правосъдния министър Данаил Кирилов отнемане на българско гражданство на четирима. Това съобщиха от прокуратурата.

Още по темата

"Карта българин" - за живеещите в чужбина без BG гражданство

Във Върховната касационна прокуратура постъпили сигнали от ДАНС за допуснати нарушения в хода на процедурата по придобиване на гражданство, както и за неизпълнение на задълженията за поддържане на направени инвестиции, станали основание за получаване на българско гражданство.

Руснакът Сергей Олегович Дружинин придобил българско гражданство 2011 г., но са установени укрити факти, които биха послужили като основание за отказ за придобиване на наше гражданство;

Същите са основанията при Каир Закирович Рахимов от Казахстан, придобил българско гражданство отново 2011 г.

Цацаров предлага да бъде отнето даденото през 2016 година гражданство на руснака Владислав Леонидович Левицкий, защото не е поддържана инвестицията, станала основание за българско гражданство поне в минималния законов срок от две години.

Същата е причината и за Галина Олеговна Улютина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо много важно.България от както я има третата държава или е под диктатура или под робство.И сега комунистическите *** да не почват да лаят, колко лоша била демокрацията защото ние и сега пак сме под тяхната диктатура в парламента няма човек който да не д агент или роднина на някой от бившия режим просто диктатурата си смени цвета и сега е олигархична.Но олигарсите не са други те са пак хората от бившата номенклатура.Сега е време на всички фенове на разни тоталитаризми да им се каже чао.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въобще всичките тия дето обясняват колко е хубава тоталитарната тирания(за тях но това го премълчават защото точно те се гласят за диктатори) да им се отнема гражданството и да отиват при Тръмпутин Ким краля на Саудитска Арабия Орбан Ердоган Качински и сие техни любимци.Нали там е супер какво правят тук.А забравих техните любимци хич не обичат емигранти а ако отидат там те ще са точно това.Така е по-лесно тук да се правят на интересни, но на удобна дистанция от тоталитарните ши.тхоли де.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А така всички любители на тоталитаризма и номенклатурните привилегии и измами в него обратно в хубавата авторитарна а сори тръмпутински демократична Русия и да си седят там както правят в *** България дето не им трябва както се изрази в един телефонен разговор руски дипломат в разлагащия се запад от който била част ми да ди седят в тоталитарния рай.После е ред на нпо-та *** *** бившите терористични фракции БКП и ВМРО, новата фашистка с.*** дето се навъди около тях, Цвък Цвък, ББ
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние тук се шегуваме и се смеем със Сибир, обаче гледах видеоклипове в които руснаци на Балканите - България, Сърбия, Черна Гора и т.н., казват че много им харесва защото тук е топло. В Сибир трябвало да станеш 2 часа през нощта да припалиш колата, след това пак трябва да я припалиш след няколко часа, иначе ако я оставиш така ще замръзне и на сутринта не можеш да тръгнеш на работа с нея - толкова било студено!
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е само толкова ли са?Трябва масово да се отказва гражданство и да се отнема на вече закупилите българско гражданство. Тук веднага ми излязоха руски реклами как да си купиш гражданство от ЕС ако си руснак.Прокуратурата спи ли? Това явление е масово, с подкрепата на Путин, който очевидно цели да ни превземе отвътре и да прати после "малките зелени човечета" на помощ на техните съграждани с калашниците!
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да им го отнемат, щом са мошеници! И да ги депортират, веднага!А след това да депортират всички НПО-та, като особено зловредни, както и тия, дето има дават разрешение да работят на местна почва и им издават документи!до анонимен-8,Пич. И тоето трябва да се отнеме, поради непознаване на нашият език.Пише се "Български народ" ,а не "бългърски"! Отделно няма да говорм за главната буква и членуването! Та от уважение, вземи и научи Български език!
4
12
 
5
 
! Отговори
Ауууу преди 4 години
И какво ще каже сега пРезидентът по въпроса ??
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А някакво наказание за престъпниците от ВМРО няма ли да се приложи?На обикновените хора за най-дребните провинения им съдират *** от глоби, аза шкембе - хайдуците нито дума!Народа масово бяга от комунистическата кoчина.
2
7
 
15
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
а останалите кога?това е капка в морето
1
16
 
15
 
! Отговори
западняк европеец преди 4 години
Браво. Всички руснаци и русофили обратно в Сибир!