Евгения Банева е много болна, пускат я на свобода

Остава с подписка и забрана да излиза от страната
12 юли 2019 18:30,
92
Евгения Банева е много болна, пускат я на свобода
Снимка: BulFoto архив

По досъдебното производство в Специализираната прокуратура е предоставено заключение от съдебно-медицинска експертиза, изготвена в Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Пирогов“, в което се сочи, че настоящото здравословно състояние на Евгения Банева не е съвместимо с условията в следствения арест и се налага провеждане на оперативно лечение в спешен ред, съобщиха от прокуратурата.

Още по темата

Окончателно: Съдът остави Банева в ареста

Банева е обвинена в данъчни престъпления, пране на пари, държане на боеприпаси и присвоявания.

По делото е приложено и писмено становище на болницата при Софийския затвор, че обвиняемата не може да получи адекватни медицински грижи в болничното заведение.

След като се запознаха с експертното заключение, и основавайки се на Европейска конвенция за правата на човека и основните свободи, наблюдаяващите прокурори незабавно измениха определената тежка мярка за неотклонение на Банева с по-лека – „подписка“.

С това се предоставя възможност за безпрепятствено адекватно лечение на обвиняемата.

На Евгения Банева е наложена забрана да напуска страната. На органите на МВР е възложено да следи изпълнението на мярката за неотклонение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
24
 
! Отговори
ист преди 4 години
Банева и Иванчева ги разделя един милиард. Парите мирни не стоят.
34
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АМИ ПАРАЛИИТЕ НЕ СА САМО ТЕ И КАКВО ОЗНАЧАВА ДЯДО ТРЪМП ДА Е ПАРАЛИЯ, ДЕТО СИ КРИЕ ДАНЪЧНИТЕ ДЕКЛАРАЦИИ, А, УМНИЦИ И ГАСТРОЛЬОРИ ПО ЧУЖДИТЕ ДЖОБОВЕ?
33
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пускат я щото е забременяла в ареста
32
0
 
15
 
! Отговори
Циник до 34 преди 4 години
И да "крещиш"... едвали глупостите, които си написал ще станат истина.Тази червена с в и н@ е толкова невинна - колкото Джек Изкормвача
31
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АМА ТОВА ДА НЕ СА РАЗНИ ЧОРБАРЧЕТА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКИ СРЕЩУ ПАНИЧКА БОБЕЦ,А?
30
7
 
6
 
! Отговори
Anonimen преди 4 години
Никой не ги упрекна и спря защото много хора забогатяха от мътните години по мътен начин. Никой не го интересуваше какво е социализъм и капитализъм всеки краде квото можеше.
29
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЧАК НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ. НЕТА СЕ Е ПРЕВЪРНАЛ В САМОРЕКЛАМА НА САДИСТИ, ЗЛОБАРИ И ЗАВИСТЧИИ. ПИШАТ АЛА-БАЛИЗМИ И ТОВА ОЗНАЧАВА САМО ЕДНО, ЧЕ СА ОТ ДРУЖИНКАТА ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНОТО ЖИГОСВАНЕ НА НЕДОКАЗАНО ВИНОВНИ ЛИЦА, ОЧЕВИДНО НЕУДОБНИ НА ВЛАСТТА. Я ДА ПОСОЧИТЕ НЕЩО РАЦИОНАЛНО, А НЕ ТЕЗИ ПРОСТОТИИ, ДЕТО ГИ ПИШЕТЕ!
28
12
 
5
 
! Отговори
Anonimna преди 4 години
Може и да е болна. В България никой не си прави редовни профилактични прегледи. Моя позната като почна работа в Белгия я прегледаха като войник. Тука никой не те преглежда като ти издава мед. документ.
27
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Охрана в нормална болница. Оперират, закърпват и я връщат да лежи. Това е за да избягат. Първо единият, после другият. Съдиите ще вдигат рамене и ще броят пачки.
26
2
 
25
 
! Отговори
Оплаквачка преди 4 години
Ееее, разболя се тази женица, а беше като разцъфнала роза!
25
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хей, ЮАР, здравей, здравей!!!
24
1
 
20
 
! Отговори
Вуте преди 4 години
Тази че духне бе , др. съдии!После , че се гледаме умно както всеки път.Пиши я бегала...
23
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗАЩО, АКО ТЕ БЯХА ТАКИВА, ПРЕЗ ГОДИНИТЕ НИКОЙ НЕ ГИ УПРЕКНА И СПРЯ? КАКВО СТАНА И С УБИТИЯ БИЗНЕСМЕН ПЕТЪР МАНОЛОВ ОТ В.ТЪРНОВО,А? ИЛИ КОЙТО НЕ СИ ОТСТЪПВА БИЗНЕСА - КУРШУМ ИЛИ ЗАТВОР!
22
2
 
15
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
сега не следва ли и разрешение за лечение в чужбина и от там осъждане на страната ни за причинените вреди последвало с окончателно оневиняване и освобождаване на тежкоболната?сега като излезе ще освободи малко капитал с който да се плати разболяването на банев за да излезе и той
21
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Здраво крадат, когато ги хванат - се разболяват.
20
2
 
23
 
! Отговори
Никола преди 4 години
Кажете ми има ли от всичките измамници крадци и убийци, някой да е бил здрав.Всички ги искарват много болни и ги пускат във къщи.Имат много пари и подкупват адвокати, лекари и съдии.За тях няма закони. Каквато ни е власта такова е и правосъдието.
19
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иванчева я караха с пранги до болницата, ама за Евгения Банева такива неща няма.Мутра на мутра око не вади. Със зависим съд и прокуратура - толкоз
18
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЖАЛКО ЗА ТОВА СЕМЕЙСТВО. ПОПИЛЯХА ГИ, КАКТО МИШО БИРАТА И ЖЕНА МУ! НЯКОЙ СЕЩА ЛИ СЕ ВЕЧЕ ЗА ТЯХ И КОЙ ЩЕ ОТГОВАРЯ ЗА СМЪРТТА ИМ?
17
15
 
4
 
! Отговори
от СиднейАвстраляя преди 4 години
На вас не ви ли се е случвало да се разболеете бе? Пуснете жената да си харчи парите, и тя е човек все пак. Разболявайте се и вие и харчете като нея
16
2
 
14
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Крайно време беше!