Борислав бил Кремена жестоко, жената умряла от травмите си

Убиецът бил пиян, но разбирал какво прави
24 юли 2019 20:38,
39
Борислав бил Кремена жестоко, жената умряла от травмите си
Снимка: Прокуратура Пресцентър

Окръжната прокуратура във Варна изправя пред съда 41-годишният Борислав, който е обвинен в убийството на съпругата си Кремена. Според държавното обвинение престъплението е извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост. Преди фаталния инцидент, Борислав системно посягал на жена си, се казва в съобщението на Прокуратурата.

За пръв път посегнал на съпругата си няколко дни след сватбата им през ноември 2013 г.

За проблемите в брака Кремена споделяла с родителите и брат си, подавала и жалби в полицията. Пред своя състудентка от Софийския университет и приятелки разкривала, че тя има интелектуално надмощие в семейството, а Борислав – физическо.

Още по темата
Брачният живот, изпълнен с побои, физическо и психическо насилие над жертвата, довел до решение за разтрогването му. Съпрузите подали молби за прекратяване на брака си на 8 февруари тази година. Бракоразводното дело било насрочено за 26 февруари 2019 г. във Варненския районен съд – само ден след убийството на Кремена.

Заради физическото насилие, което Борислав упражнявал над Кремена, родителите й се тревожели за нея и баща й  настоявал тя да му звъни всяка сутрин до 10 часа, за да е сигурен, че е жива.

На 24 февруари тази година около 16,15 часа Борислав се обадил на Кремена и поискал да говори с нея във връзка с предстоящия развод. Върнал се в обитавания от тях апартамент в 17 часа.

Около 19 часа разговорът прераснал в скандал. Борислав счупил мобилния телефон на Кремена. Удрял я с юмруци по главата и лицето, блъскал главата й в стената на хола, в ръба на комина, с всякакви предмети, които му били под ръка. Започнал да я души. Писъците на младата жена били чути от хазяите им. 

Около 20,20 часа Кремена успяла да се откопчи от подсъдимия, изтичала на етажа на хазяите и поискала от тях да повикат полиция. Мъжът предложил тя да отиде в Първо РУ на МВР, но пребитата жена отказала. Окото, устата и носът й били подути и окървавени. Кремена се върнала в жилището, а хазяйнът слязъл и предупредил Борислав да спрат скандала.

Домашният насилник повикал майка си, за да му помогне да се изнесе. Взел лични вещи, телевизора и лаптопа и с майка си напуснал апартамента с такси. След тръгването им тя заключила входната метална врата и пуснала резето.

На 25 февруари след 12 часа майката на Кремена започнала да я търси по телефона. След като не успяла да се свърже с нея, към 14 часа отишла в апартамента. Никой не отворил на позвъняванията й. Тогава подала сигнал в полицията. За да влязат в жилището, бил извикан екип на гражданска защита.

Тялото на Кремена било намерено в една от стаите след влизане в апартамента през балкона. В хола масата била обърната, имало и счупени предмети.

Смъртта на 40-годишината Кремена, настъпила в периода от 4,30 до 7,30 часа на 25 февруари тази година,  била причинена от притискане на мозъка от масивен вътрешен кръвоизлив, причинен от травматичните увреждания по главата и лицето й, сочи медицинската експертиза.

Развитието на вътрешния мозъчен кръвоизлив ставало бавно, за часове, до появата на животозастрашаващите признаци и настъпването на смъртта.

При аутопсията на тялото съдебните медици описали травми и по шията, гърба, поясно-хълбочната област, краката и ръцете, получени чрез удари върху или с твърди предмети.

Към момента на извършване на убийството Борислав е бил в състояние на обикновено алкохолно опиване - лека степен, но е могъл да ръководи постъпките си. Единственото смекчаващо вината му обстоятелство според прокуратурата е чистото му съдебно минало.

Предстои делото срещу 41-годишния подсъдим да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

Ако бъде признат за виновен, го очаква наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Борислав е приведен в затвора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
9
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Естествено това е една тривиална история и доста често се случва тук. Много явно, че ще я помели от бой с всякакви твърди предмети и юмруци, ще викне майка си да му помага да си прибере партекешите и да я остави в безпомощно състояние. Така е тук в бантустана, където мацките обичат лошите момчета, да има тръпка, да е бръсната глава, някакъв долнопробен дилър или нискоразрядна квартална мутра. Помярска държава, в която *** живеят най-добре.
19
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така описано е абсолютно нещастен случай! Много повече от пиянското убийство на Московски!
18
3
 
9
 
! Отговори
БНСП преди 4 години
"Около 20,20 часа Кремена успяла да се откопчи от подсъдимия, изтичала на етажа на хазяите и поискала от тях да повикат полиция. Мъжът предложил тя да отиде в Първо РУ на МВР"===================================Хазяина е виновен за причиняване убийство от престъпна небрежност. Трябва да бъде подсъдим и вкаран в затвора. Освен от законова гледна точка, от морална е пълен ***, но това едно на ръка! Семейството на Кремена трябва да го осъди в граждански съд за минимум 300.000 лв кръвнина.
17
1
 
15
 
! Отговори
БНСП преди 4 години
"Единственото смекчаващо вината му обстоятелство според прокуратурата е чистото му съдебно минало."===================================С такива закони България е обречена на заличаване и това е целта!
16
1
 
8
 
! Отговори
Ужасно преди 4 години
На този доживотен му е малко. Но и защо като е отишла при съседа и е помолила да се обадят в полицията, той не е звъннал, ами и казал да ходи в районото? В това състояние? И този ***, майката на Борислав , защо е пуснала резето отвън на металната , заключена врата , та силно наранената жена да не може да излезе и да потърси помощ? Та дори и полицията и се наложило да влиза с ГЗ. В Щатите поне 7-8 години щяха да и дадат
15
13
 
2
 
! Отговори
Бай Ганю преди 4 години
Кви 20 години, къв доживотен... Нанесъл е побой , не е имал намерение да убива, вседствие на травмите е настъпила смърт която той не е очаквал и не е могъл да знае че ще има такива последици. Максимума е 10 години и на половината ще излезе...
14
10
 
3
 
! Отговори
Не се търпи еййй преди 4 години
Ама що минуси само, бе ей съмишленици! Слагам плюсове винаги на вашите коментирания, а сега на мен минуси! Къде сгреших, кажете! Нали като е от тези ислямистките пришълци боя, тогава ще колим! Наш ли е, тогава тя си знае що го е заслужила! Е, хайде да знаем как да коментираме без двоен стандарт! Него, ако ще наказваме, нашия... , тогава тези пришълците, те ли могат да бият, тях ли да хвалим?!?
13
2
 
14
 
! Отговори
Anonimen преди 4 години
Spored men e redno i maikata na Borislav da bade osadena na nqkolko godini zatvor,za saochastnichestvo.Tq kato roditel zachto ne okaza pomocht na snaha si,a gleda da spasi neinoto chedo i ot kakvo?Kogato e otgledala edin ubiec.
12
16
 
5
 
! Отговори
Не се търпи еййй преди 4 години
Добре, че не е бежанец или от малцинствата, а си е наш чистичък българин! Щом е наш, заслужавала си го е! Тя ква е тая била точно?! Нашият да не е ***, да и търпи произволията и мръсотийстването! Щом я е трепал, заслужила си го е! *** малиии, ако беше некой от тия дето лъжат, че са бежанци... щяхме да ги колим! Меркел е виновна, но ииии Сорос да не се крие! Той па колко зло причини на балгярина, малиии! Такова нещо и ония евреина Д'израели ни не е правил!
11
7
 
1
 
! Отговори
Деян Куцев преди 4 години
Е па как по нежно да я бие?
10
1
 
16
 
! Отговори
Умерен цесекар преди 4 години
Като ви чета коментарите, чудя се колко жалки същества вземат стотинки за да пишат такива глупости в някой сайт .....
9
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво чисто съдебно минало бе? Нали жената е подавала жалби в полицията? А те какво са направили шкембелиите полицаи??
8
2
 
18
 
! Отговори
Скъпи дами... преди 4 години
..много е важно да се грижите по-добре за себе си! Ето, горката покойница до последно не се е решила на крайната стъпка да отиде в полицията, да потърси защитата на съседите и....е платила неблагоразумието си със собствения живот...А нещата можеха да се развият по друг начин...Жалко за жената, мир на праха й!
7
8
 
2
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 4 години
До 7Страхливо племе сте. Не ми пиши глупости. Познавам ви червата.
6
1
 
12
 
! Отговори
Цветан Караилиеввия, преди 4 години
Жалко че вече няма път назад,но поне може,надявам се,по един или друг начин в затвора на тази *** да се подсигурят такива условия,че да се моли за смъртта,тя ще м е като избавление
5
13
 
4
 
! Отговори
ни са знай преди 4 години
Борислав винаги гласуваше за ГЕРБ.................
4
9
 
3
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 4 години
До 6Ако ми паднеш в ръчичките ще видиш кой е гeй. Ще съм твоя "борислав".
3
22
 
4
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 4 години
C vpn и 100 плюса можеш да си гласуваш. Но това не променя факта че животното посягащ на жена има нещо общо с Президента.
2
4
 
15
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
Щото го е било страх да хване едно желязо и да заблъска в главата борислав, който скоро отива в затвора и там ще му блъскат здраво дупето истинските мъжаги!Бащата на убитата защо не е взел мерки превантивно?Да беше наел няколко рома, онея щяха да го любят страстно и да му изкарат бесовете!
1
23
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борислав също така е гласувал за Промяната на президент румен радев!Съд за борислав, оставка на радев, и двамата да бъдат тикнати в затвора!!