Ще плати ли България седемцифрена сума на "ТАД Груп" заради НАП?

Фирмата майка от Калифорния готви искове срещу страната ни
205
Ще плати ли България седемцифрена сума на "ТАД Груп" заради НАП?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Фирмата майка от Калифорния "ТАД Груп" е подготвила искове във вашингтонския търговски арбитраж срещу България, тъй като целият бранд страда. Става въпрос за седемцифрена сума, която ще бъде поискана от държавата.

Това каза Георги Стефанов, адвокатът на един от обвиняемите по делото за хакерската атака срещу НАП – Иван Тодоров, който е в ареста, пред bTV.

Още по темата
"За нас е необяснимо защо той е задържан, защото най-малко данни в делото има за него. Името му не се споменава нито от свидетели, нито в каквито и да е други доказателства”, каза Стефанов.

"Нямам представа защо изобщо е поискана такава мярка за неотклонение спрямо него. Това поставя обвиняемите в едно неравнопоставено положение. Най-вероятно ще се борим за изменение на мярката", допълни адвокатът.

По думите му не може един неосъждан човек, който се занимава с легален бизнес, да е обществено опасен, каквито са мотивите на прокуратурата.

Според него Иван Тодоров е натопен или от конкурентна фирма, или от някой, който има интерес "ТАД Груп" да бъде закрита.

"В делото има двама свидетели, които са бивши служители на фирмата, които са били на изпитателен срок и са работили по един месец там. Не са имали никакъв досег с Иван Тодоров, освен при назначаването и освобождаването им”, коментира още Георги Стефанов.

Той нарече "инсинуация" и "картинки" фирмените чатове, които бяха представени като доказателство по делото и в които се твърди, че Иван Тодоров е поставил на Кристиян Бойков задачата да хаква сайтове и след това да им предлага да станат клиенти на "ТАД Груп".

Прокуратурата цитира и думи на Тодоров, че ще свали правителството.

"Той няма спомен да е казвал или писал подобно нещо. Съмнявам се в тези изнесени картинки", заяви адвокатът.

Защитата на Иван Тодоров е входирала молба в Спецпрокуратурата Кристиян Бойков да бъде разпитан пред съдия, за да присъстват и адвокатите на другите обвиняеми. Стефанов бе допълни, че не се притесняват от разказа на Кристиян.

Той бе категоричен, че няма разнобой в интересите на обвиняемите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
19
 
! Отговори
дедо на 95 г преди 4 години
Ще ви скубят я като имате сер,се,ми и буд,а,ли фанати от хорото на гереня да ви управляват така ще е!
14
15
 
54
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Всеки, който свали Шайката от власт е за медал. Заради тъмното минало на другаря Борисов, САЩ И ЕС изнудват и прокарват своите си интереси в страната ни, а Вожда за да запази властта си на всяка цена, е готов да им угодничи - Южен Поток, F-17, Исанбулската конвенция, Стратегията за децата и т.н.Всеки ден на власт на Шайката е загуба за народа.
13
26
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Той няма спомен да е казвал или писал подобно нещо. Съмнявам се в тези изнесени картинки", заяви адвокатът."Даже ги е страх да го отрекат, аз ако съм невинен или не съм казвал нещо, ще кажа НЕ, НЕ, НЕ, не съм го казвал.....същата работа като първото интервю с хачерчето - амии надявам, се че ще излеза невинен ;-))) даааам, надежда е!
12
33
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То и Иванчева беше много невинна, но получи 20 години затвор от същия Специализиран съд.
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕлемагKакво си ни казал, то делото още не е започнало.
10
4
 
40
 
! Отговори
НАПвиновни преди 4 години
За тези който не знаятИмаме публичен регистър на фирмитетам има информация която се води къде къде по чувствителна от интеклатаи за да я дастъпиш трябва само да въведеш captcha имам фирмаи какво намирам откакто го има регистъраадрес мой и на фирматаЕГН, лична, кога и от кой е издадена, телефон, с какво се занимава фирматаподробно описание на активи и пасивиголяма част от това не трябва да е публична но еи всяка година плащам на нап 50 лв за да я обновятНАП са за затвора !!!
9
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заради това че банкянския полиглот ги гърмеше с гранатомет и цецковите октоподи, скариди и всякаква морска храна, България бе осъдена да заплати близо петстотин хиляди Евро и ги плати. Заради милиционерина гештапо само гледайте какво плащане предстои. То не бе сготвянето на кметицата, нап, само гледайте като всеки един осъди държавата какво чудо ще е. Но с тези каckeти завзели властта с преврат през 44 година, толкова. Само кражби, далавери, измами и да има кой да им плаща за некадърността.
8
11
 
35
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Като ви казах,още при задържането на малкия,че това са спечелени дела дори в Страсбург се смеехте.Лично на чат със съмишленици на ден го "тургаме" на Бойко и компания по стотици пъти,тия ненормалници в полицията въз основа и то на съмнителни с автентичност подобни чатове ,арестуват хората...Тя не е и виновна де.Те политиците поръчват изпълнението на акциите!!!Полицията е просто послушната маша ,обираща после негативите!!!
7
26
 
20
 
! Отговори
Смях иКомедия преди 4 години
Престъпниците от снимката са точили и продавали даните на цялата държава с години СЪДИИ ПРОКУРОРИ ДЕПУТАТИ МИНИСТРИ БИЗНЕСИ И ОБИКНОВЕННИ ХОРА ВСИЧКИ Цяло чудо е че досега още не са осъдени и целия офис не гният в затвора.Калифорния готвела Къде в конституцията пише че Калифорнияпълна с бездомници някой се вълнува от нея кво готви. Ясно е че САЩ са замесени и всеки съдия без да се замисли ще сготви с максимален затвор тези нагли темерути от престъпен вертеп , прикрит като нормална фирма!
6
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще плати ли България? Ако някой трябва да плаща,това са новата "бухалка"на Борисов и IT спецът с име на широколистно дърво,а не България!
5
12
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Май се очертава нова голяма глоба за страната. Заради простотиите на Цветанов от ГЕРБ платихме стотици хиляди, но държавата не си ги иска от него. За съжаление нашата прокуратура е корумпирана, некомпетентна, особено в европейското и световно право, и политически манипулирана.
4
24
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да платиш 7 цифрена, да имаш оборота, при положение, че оборота им за миналата година е 200 000....с 6 човека, заедно с чистачката...малце ме съмнява, че плаши гаргите и никак не е в интерес на него....осещам как тук ще има още една 20ка като при Иванчева за назидания на хакерите и техните подбудители...
3
13
 
57
 
! Отговори
Бай Евстати преди 4 години
Разбирасе че ще ни осъдятцялото това нещо стана един огромен циркизнесоха се доказателства с цел промяна на общоственото мнение или пропаганда как нашата прокуратура работино нека оставим това на странацелия пробив е станал с автоматизирани проверкивсеки един сайт в интернет е подложен на такиви 24/7/365тия данни са текли с години наредвсе едно в някой банков клон да сложат парите на някое бюро нощно време и да оставят ключа под изтривалката на врататада е по лесно на тоя дет отваряЦИРК
2
17
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямал спомен да казва, че иска да свали правителството.....айдеее бе...остана и да има, а? Че и да си признае да имам такъв спомен, ама беше е*вка? Е в делото ще му го припомнят на камерите ;) Той вчера адвоката на защитата каза, че не е длъжен да говори истината, а да си защитава клиента.....та те така....нещо пак почнаха да надигат глас и май ще видим нова порция картинки от прокуратурата...
1
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво!!!! И успех!