В ареста остават двама от лихварската група от София

Съдът остави зад решетките шефа на лихварите и брат му
5 сеп 2019 12:27, Анисия Иванова
4
В ареста остават двама от лихварската група от София
Архив: Булфото

Специализираният наказателен съд остави в ареста ръководителя и един от участниците в групата за лихварство и изнудване, съобщиха от спецпрокуратурата.

Вчера Специализираният наказателен съд определи най-тежката мярка за неотклонение на двамата обвинени за участие в организирана престъпна група за лихварство, изнудване и разпространение на наркотици в столичния квартал "Христо Ботев", за които обвинението поиска "Задържане под стража“.

Още по темата

Съдът прие, че са налице достатъчно доказателства, за да се предположи, че ръководителят на групата и неговият брат са извършили престъпленията, за които са обвинени, както и че могат да извършат нови престъпления. В това число – да повлияят на на хода на разследването.

Четиримата участници в престъпното сдружение бяха задържани на 2 септември при мащабни съвместни действия на Специализираната прокуратура и ГДБОП. Събраните доказателства сочат, че от началото на 2016 г. те са предоставяли  парични заеми срещу високи лихви, като в случай на ненавременно погасяване на задължението, лихвите са били умножавани.

Онези длъжници, за които връщането на заема е ставало непосилно, са били заплашвани (в т.ч. техните семейства) и физически малтретирани. Освен това, участниците в групата са разпространявали наркотици в различни райони на столицата.

Определението на Специализирания наказателен съд не е окончателно и може да се обжалва.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ушким карат пътни помощи и купуват коли за скрап а вътре прекарват наркотици, цигари,и д. р. Никои не провериава пътните помощи.....
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези богатеят на гърба на всички останали и трябва да бъдат изметени с тояги от кварталите, в които живеят.
1
1
 
2
 
! Отговори
Всичко е театър преди 4 години
Кой не знае, че точно *** барони осигуряват гласовете за ГЕРБ. Сега ще ги посплашат малко и ще ги пуснат точно преди изборите, за да си свършат работата.